Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Richard North Patterson

Boeken van Richard North Patterson

Meer over Richard North Patterson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • De campagne - No safe place
 • Het oordeel - The final judgment
 • Verbannen - Exile
 • Vrouwe des doods - Dark lady

Christopher Paget

 1. De zaak Lasko - The Lasko tangent
 2. De schuldvraag - Degree of guilt
 3. Het alibi - Eyes of a child

Tony Lord

 1. De verdediging - Private screening
 2. Zwijgende getuige - Silent witness

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe campagne
Nog 7 dagen... Dan staat voor Amerika vast of senator Kelly Kilcannon of vicepresident Dick Mason de felle verkiezingsstrijd wint en de volgende president van de Verenigde Staten wordt.

Nog 7 dagen... En de terrorist die al drie mensen in een abortuskliniek in koele bloede heeft vermoord, heeft ook zijn volgende aanslag, die op Kelly Kilcannon, gepleegd.

Nog 7 dagen... En het opinieblad weet of presidentskandidaat Kelly Kilcannon tijdens zijn huwelijk een affaire heeft gehad met tv-reporter Lara Costello.

Nog 7 dagen... En Kelly Kilcannon weet of hij erin is geslaagd zijn geheim verborgen te houden voor het grote publiek...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: No safe place
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024534296
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het oordeel
Twintig jaar geleden heeft Caroline Masters elk contact met haar familie verbroken. En uitgerekend wanneer ze benoemd zal worden tot rechter bij het Hof van Beroep, krijgt ze een dringend verzoek om hulp.

Haar nichtje Brett wordt ervan beschuldigd haar vriend te hebben vermoord. En de familie wil niets liever dan dat Caroline de verdediging op zich neemt en niet een buitenstaander.

De bewijzen tegen Brett stapelen zich op en wanhopig vraagt Caroline Masters zich af of ze het geheim dat haar familie verbergt, misschien moet onthullen. Maar daarmee zou ze haar felbegeerde benoeming in gevaar kunnen brengen...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: The final judgment
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024527014
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verbannen
David Wolfe is een succesvol advocaat in San Francisco. Zijn leven staat op zijn kop als zijn vroegere Palestijnse vriendin Hana hem belt. Hana is, na dertien jaar in Palestina, toevallig terug in de Verenigde Staten met haar man Saeb, een militante Palestijn. Althans, zo lijkt het.

Op hetzelfde moment wordt de Israëlische premier Amos Ben-Aron bij een bomaanslag vermoord, vlak voor zijn persconferentie over het Midden Oostenvredesinitiatief. Hana is verdacht en wordt in hechtenis genomen omdat ze bekend is met de zelfmoordcommando's. Ze vraagt David haar te verdedigen. Als Jood is niet alleen zijn geloofwaardigheid als haar advocaat twijfelachtig, ook zijn politieke ambities komen in een volledig ander perspectief.

Tijdens het onderzoek reist hij naar Israël, vooral om zich een beeld te verschaffen over de afgelopen dertien jaar van Hana's leven. Hij krijgt daarmee meteen een volledig beeld van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Terug in de Verenigde Staten weet hij alle informatie te gebruiken, in het proces dat dramatisch wordt.
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Exile
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789086690671
Uitgever: Strengholt
Vrouwe des doods
Toeval of opzet?

Dat is de vraag die Stella Marz moet beantwoorden. Haar bijnaam is 'Vrouwe des doods', omdat ze in zeven jaar slechts één rechtszaak niet gewonnen heeft. Toen pleegde de verdachte zelfmoord.

Stella is ambitieus en vasthoudend, maar ditmaal is de zaak gecompliceerder dan ze kan vermoeden. Corruptie, hebzucht, macht, de geschiedenis van Steelton en haar eigen verleden spelen een rol. En hoe dichter Stella bij de waarheid komt, hoe groter de persoonlijke offers die ze moet brengen...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Dark lady
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024540891
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Christopher PagetDe zaak Lasko
William Lasko is een miljonair met een zesde zintuig voor rijkdom en invloed, én toegang tot de president van de Verenigde Staten. En hij bezit het talent dit alles te gebruiken om te krijgen wat hij wil. De overheidscommissie voor economische delicten wil de corrupte Lasko echter veroordelen en officier van justitie Christopher Paget bijt zich in de zaak vast.

Paget moet volgens het boekje werken om genoeg bewijsmateriaal te verzamelen om Lasko te pakken zonder het Witte Huis is diskrediet te brengen. Paget werkt op de grens van wat kan en wat niet mag. Maar Lasko maakt zo zijn eigen regels en tegenstanders uit de weg ruimen is voor Lasko regel nummer één...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: The Lasko tangent
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789086690558
Uitgever: UMCO
De schuldvraag
Het is een rechtszaak vol sensatie en schandaal: het slachtoffer is een wereldberoemde en beruchte romancier; de verdachte is één van de machtigste vrouwen in de televisie-journalistiek; de advocaat is het middelpunt van de belangstelling omdat hij vijftien jaar geleden een president ten val heeft gebracht.

Tijdens het politieonderzoek beweert de verslaggeefster dat ze de auteur heeft doodgeschoten uit zelfverdediging omdat hij trachtte haar te verkrachten. Dit blijkt nogal twijfelachtig te zijn. Er wordt een caleidoscoop van gevaarlijke, complexe intriges zichtbaar.

Geruchten over het geweld en de seksuele perversie van het slachtoffer komen aan het licht. Wat waren de beweegredenen van de verslaggeefster om de schrijver te ontmoeten; en hoe belangrijk is haar onbestendige relatie met haar advocaat?

En terwijl de rechtszaak zich verder ontvouwt komt de schokkende waarheid langzaam maar zeker boven...
Degree of Guilt - 1995
Regisseur: Mike Robe
Cast: Daphne Zuniga, David James Elliott, Adam LaVorgna, e.a.
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Degree of guilt
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024513741
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het alibi
Als Richie Arias dood wordt aangetroffen in zijn appartement in San Francisco, lijkt het bewijsmateriaal te duiden op zelfmoord, maar moord kan niet worden uitgesloten.

Teresa Peralta, Richies vrouw, heeft alle reden om haar man dood te wensen, want Richie dreigt met afpersing en eist de voogdij op over hun zesjarig dochtertje Elena.

Teresa's vriend, de vooraanstaande advocaat Christopher Paget, heeft ook een duidelijk motief voor moord: Richie staat zijn persoonlijke en politieke ambities in de weg en beschuldigt bovendien zijn zoon Carlo ervan Elena te hebben verkracht.

Advocate Caroline Masters ontdekt al snel dat Christopher geen waterdicht alibi heeft, maar ze gaat ernstig twijfelen als hij weigert te getuigen.
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Eyes of a child
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789086690688
Uitgever: UMCO

Tony LordDe verdediging
Het hele Amerikaanse volk houdt zijn adem in als presidentskandidaat James Kilcannon van dichtbij wordt neergeschoten tijdens een benefietconcert van zijn vriendin, de rockster Stacy Tarrant.

Advocaat Tony Lord neemt de verdediging op zich van de moordenaar in een sensationele rechtszaak die uitmondt in een mediaspektakel. Maar dat is pas het begin. Terwijl de wereld toekijkt, ensceneert de mysterieuze terrorist Phoenix zijn eigen tv-rechtszaak.

Stacy Tarrant en Tony Lord zijn de verdedigers, miljoenen kijkers zijn de juryleden en Phoenix is de rechter. Als Stacy en Tony niet aan zijn eisen voldoen, zal Phoenix zijn gijzelaars -  live voor de camera - doden...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Private screening
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789024524846
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zwijgende getuige
1967, Lake City, Ohio. Tony Lord en Sam Robb, beiden tieners, zijn onafscheidelijke kameraden.

Achtentwintig jaar later is Tony een succesvol advocaat in San Francisco en Sam conrector van de Lake City High School.

Sam heeft zijn geboorteplaats nooit verlaten. Tony daarentegen is er nooit meer terug geweest na het trauma dat zijn leven voorgoed heeft veranderd: de moord op Alison Taylor, zijn eerste, echte liefde. Een moord waarvan Tony ten onrechte is beschuldigd en die hem van iedereen heeft vervreemd, zelfs van Sam.

Nu zijn de rollen echter omgedraaid en is Sam de verdachte. Een van zijn studentes is vermoord. Als Sam en zijn vrouw Sue een beroep op Tony doen om de verdediging op zich te nemen, voelt Tony zich verplicht zijn oude schoolvriend te helpen, ondanks alles wat er in het verleden is gebeurd...
Schrijver: Richard North Patterson
Oorspronkelijke titel: Silent witness
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024510672
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers