Boekenplank:
Kies

Boeken van Steve Shagan

Meer over Steve Shagan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1927 / Overleden: 2015

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De Genesis formule - The formula
  • Gevaar - The discovery
  • Het web - The circle

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Genesis formule
In april 1945 verlaat een laatste konvooi de volledig verwoeste stad Berlijn, om Duitslands grootste militair geheim in veiligheid te brengen. Het is de Genesis formule, de formule die de massaproductie van olie uit steenkool mogelijk maakt en de oorlogsmachine van het Derde Rijk draaiende hield.

Dertig jaar later wordt de hulp van Barney Caine, een geharde detective uit Los Angeles, ingeroepen om de wrede en bizarre moord op de vroegere commissaris van politie van Beverly Hills tot een oplossing te brengen.

Tussen de documenten van de dode vindt Caine een papiertje waarop alleen het woord Genesis staat. Via deze ontdekking en een serie moorden raakt Caine verzeild in de wereld van grote olielanden.

Tijdens zijn onderzoek komt hij bovendien in contact met een jong Duits meisje. Samen strijden zij tegen een overweldigende overmacht en zoeken twee continenten af om de ongrijpbare formule te vinden. Dan ontmoeten ze het brein achter de organisatie, de man die ons aller lot in handen heeft.
The Formula - 1980
Regisseur: John G. Avildsen
Cast: George C. Scott, Marlon Brando, Marthe Keller, e.a.
Schrijver: Steve Shagan
Oorspronkelijke titel: The formula
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010036315
Uitgever: Boekerij
Gevaar
Gabriella Bercovici, een oogverblindende Italiaanse schoonheid en internationaal beschouwd als de grootste spijkerschriftdeskundige. Tijdens de archeologische opgravingen naar de legendarische stad Ebla, ontcijfert Gabriella een aantal inscripties die een even ongelooflijke als onthullende boodschap brengen...

Jack Raines, politie-inspecteur in Los Angeles, oprecht, onkreukbaar en hardwerkend, nog steeds verknocht aan Laura, zijn ex-vrouw. De schok is dan ook groot als blijkt dat Laura koelbloedig vermoord is en hijzelf belast wordt met het onderzoek. Een gouden driehoek brengt hem op een verbluffend spoor...

Pyramid International, een organisatie van schatrijke kunstverzamelaars die archeologische opgravingen subsidieert. Plotseling worden de leden geconfronteerd met een reeks mysterieuze moorden. Sorenson, de geestelijk vader van Pyramid International en de tweede man van Laura, hult zich in een waas van geheimzinnigheid...

De levens van deze mensen raken verstrengeld als blijkt dat Gabriella's ontdekking verregaande politieke en culturele gevolgen zou kunnen hebben en zij in een draaikolk van angstaanjagende gebeurtenissen belanden.
Schrijver: Steve Shagan
Oorspronkelijke titel: The discovery
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789064930638
Uitgever: De Sfinx
Het web
In de glazen kamer van het Witte Huis wordt in het diepste geheim een vergadering belegd. Enkele vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering en de CIA worden toegesproken door twee heren van de KCIA, de Zuid-Koreaanse geheime dienst. Wat zij willen is duidelijk: de Amerikaanse machthebbers moeten toestemmen in de moord op de regerende Koreaanse president...

Phil Ricker, assistent van de Procureur-generaal van de Verenigde Staten ontdekt de achtergronden van deze politieke aanslag en volgt het spoor van manipulaties, intriges en bedreigingen naar het Koreaanse meisje Soon Yi Sonji, wier lichaam en geest worden beheerst door één man voor wie zij bereid is te doden en te sterven.

Claudia Cassini is de verleidelijke Italiaanse die Ricker in haar netten verstrikt en uiteindelijk de sleutel tot het mysterie prijsgeeft. Zij vormt de schakel tussen een aantal Amerikaanse politici en de grote mannen van de georganiseerde misdaad.

Samen speuren ze de wereld af naar het dossier dat eens heeft toebehoord aan J. Edgar Hoover, het vroegere hoofd van de FBI. Samen stellen zij herhaaldelijk hun leven in de waagschaal om de macht van een meedogenloos en wereldomvattend misdaadsyndicaat te breken.
Schrijver: Steve Shagan
Oorspronkelijke titel: The circle
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789010048301
Uitgever: Elsevier

Gerelateerde schrijvers