Boekenplank:
Kies

Boeken van Iris Johansen

Iris Johansen ging pas schrijven toen haar kinderen de deur uitgingen om te studeren. Ze begon met romantische fictie waar ze steeds meer thrillerelementen aan toevoegde voor ze compleet overstapte naar de wereld van de misdaad (in fictieve zin uiteraard). Eén van haar kinderen, Roy Johansen, volgde in haar voetstappen en is inmiddels eveneens een bekend schrijver. Moeder en zoon schreven samen meerdere boeken waaronder een hitserie over Kendra Michaels, een FBI-consultante.

Meer over Iris Johansen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Iris Johansen


Overzicht

 • De brand - Firestorm
 • De narcose - Killer dreams
 • De schok - Dead aim
 • De Sirocco - On the run
 • De vloed - Fatal tide
 • De winddanser - Final target
 • Donkere zomer - Dark summer
 • Het laatste uur - And then you die
 • Lelijk eendje - The ugly duckling
 • Pandora's dochter - Pandora's daughter
 • Ver na middernacht - Long after midnight
 • Verraderlijke trouw - No one to trust
 • Vluchtroute - Deadlock

Eve Duncan

 1. Het gezicht van de dood - The face of deception
 2. Dodelijk spel - The killing game
 3. De speurtocht - The search
 4. Een kern van leugens - Body of lies
 5. De klopjacht - Blind alley
 6. De opgraving - Countdown
 7. De schedel - Stalemate
 8. Drijfzand - Quicksand
 9. Dit schenk ik jou - Blood game

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brand
Voor de buitenwereld is Kerry Murphy een heldin. Als kind overleefde ze maar net een grote brand, waarbij haar moeder omkwam. Sindsdien blijven vuur en vlammen haar in nachtmerries achtervolgen.

Inmiddels onderzoekt ze brandstichtingen voor de politie en de brandweer. Wat niemand weet is dat Kerry een speciale gave heeft: ze kan zien hoe de brand is aangestoken.

Dan verschijnt de mysterieuze Brad Silver in haar leven. Wie is hij? En waarom heeft hij juist haar gekozen voor zijn jacht op een meedogenloze pyromaan?

In een zenuwslopende race tegen de klok worden Brad en Kerry gedwongen tot het uiterste: zij moeten vuur met vuur bestrijden.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Firestorm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024551330
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De narcose
Sophie Dunston is arts en gespecialiseerd in slaapstoornissen. Haar leven verandert voorgoed als een gezelligfamilie-uitje in een drama eindigt.

Later blijkt dat het geen ongeluk was, maar een gevolg van haar experimenten met medicijnen tegen slapeloosheid. Die medicijnen kunnen in verkeerde handen levensgevaarlijk zijn.

Sophie begint een race tegen de klok om haar eigen leven én dat van onschuldige mensen te redden...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Killer dreams
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021800981
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schok
Fotojournaliste Alex Graham is in Colorado, waar een dam is doorgebroken. Tijdens haar werk is ze getuige van een moord én vangt ze een gesprek op waaruit blijkt dat de damdoorbraak geen natuurlijke oorzaak had, maar een terroristische.

Alex weet te veel en loopt gevaar. Miljardair John Logan biedt haar bescherming aan in de persoon van ex-commando Morgan. Alex weigert, maar haalt Morgan wel over samen met haar op onderzoek uit te gaan...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Dead aim
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024549337
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Sirocco
Grace Asher woont alleen met haar achtjarige dochter Frankie op een afgelegen ranch. Ze heeft een bijzonder talent om met paarden om te gaan. In een vorig leven werkte ze voor de CIA, maar na een mislukte missie in Marokko leeft ze ondergedoken. Denkt ze.

Frankie wordt met geweld ontvoerd door Marvot, een Marokkaanse misdaadkoning. Om Frankie vrij te krijgen moet Grace de ongetemde, blauwogige paarden van Marvot trainen. Alleen die paarden zijn in staat in de Marokkaanse woestijn een verborgen schat te vinden.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: On the run
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789021800660
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vloed
Oceanologe Melis Nemid vertrekt samen met haar vriendin Carolyn naar een Caribisch eilandje om het gedrag van dolfijnen te bestuderen.

Maar er komt niets van werken in de paradijselijke omgeving wanneer een genadeloze moordenaar hun pad kruist. Een brute vreemdeling die goed op de hoogte is van Melis' trauma's uit haar verleden en daar meedogenloos gebruik van maakt.

Slechts één man wil en kan haar helpen, collega-oceanoloog Jed Kelby. Maar gaat het Jed om Melis of spelen andere motieven een rol...?
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Fatal tide
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024551231
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De winddanser
Psychotherapeute Jessica Riley behandelt een zeer bijzonder patiëntje in haar afgelegen landhuis in Virginia: de zevenjarige Cassie Andreas, de dochter van de Amerikaanse president.

Het meisje is ernstig getraumatiseerd: haar kindermeisje en lijfwachten zijn voor haar ogen vermoord door gemaskerde bandieten. Sindsdien reageert ze niet meer op de buitenwereld.

Jessica Riley roept samen met haar zus Melissa de hulp in van de mysterieuze Michael Travis, die fortuin gemaakt heeft in de internationale onderwereld. Zijn plan ademt de geest van dood en verraad. Maar ze moeten zich wel aan hem overgeven...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Final target
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024544905
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Donkere zomer
Dierenarts Devon Brady is aan het werk op een door een aardbeving getroffen Caribisch eiland wanneer er een zwarte labrador met een schotwond wordt binnengebracht. Zijn baas Jude Marrok gaat woedend op zoek naar de schutter en belooft het beest later op te komen halen. Maar hij komt niet terug.

Dan komt Devon erachter dat de hond een speciale gave heeft: hij kan mensen helen. En er blijken meer honden met dezelfde gave, die allemaal door Marrok zijn ondergebracht bij verschillende mensen. Hijzelf wordt op de hielen gezeten door machtswellustelingen die de honden voor andere doeleinden willen gebruiken.

Devon raakt verstrikt in hun strijd en haar leven staat op het spel. Kan ze Marrok uiteindelijk vertrouwen? En zal het hen samen lukken om de dieren te redden?
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Dark summer
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021821085
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het laatste uur
Fotojournaliste Bess Grady gaat samen met haar zus Emily in opdracht van een reistijdschrift naar het pittoreske Tenajo, diep in de binnenlanden van Mexico. Bess verwacht twee weken ontspanning en nog betaald ook.

Maar de twee komen terecht in een rampgebied: Tenajo is gebruikt voor een experiment met een nieuw biologisch wapen. Vrijwel iedereen is gestorven.

Bess wordt gedwongen samen te werken met een intimiderende vreemdeling. Een man wiens motieven verdacht zijn, die vage relaties heeft en wiens werkwijze een spoor van lichamen achterlaat.

Maar Bess zet alles op alles, niet alleen om haar zus te redden, maar ook het leven van duizenden anderen...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: And then you die
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024534432
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lelijk eendje
Nell Calder is een vrouw zoals zo velen. Aardig, onopvallend, verlegen, wat te dik. Echtgenote en moeder van een dochtertje.

Een zorgeloze vakantie in Griekenland wordt een nachtmerrie en Nell blijft alleen achter met de brokstukken van haar leven, dat door een regen van kogels vrijwel is verwoest.

De geheimzinnige Nicholas Tanek ontfermt zich over de zwaargewonde Nell, brengt haar terug naar Amerika, waar ze in een kliniek voor plastische chirurgie een transformatie ondergaat.

De ooit zo onopvallende Nell verandert in een beeldschone vrouw, die dankzij Tanek bovendien weer een doel in haar leven heeft: wraak nemen op de man die haar beroofde van alles wat haar dierbaar was...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: The ugly duckling
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024508730
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pandora's dochter
Wat zeggen de stemmen in haar hoofd?

Zolang ze zich kan herinneren, probeert Megan Blair de stemmen in haar hoofd tot zwijgen te brengen. Dat lukt aardig. Megan is een succesvolle arts geworden en het verschijnsel is allang naar de achtergrond verdwenen.

Dan duikt plotseling Neal Grady weer op in haar leven, een mysterieuze man die ze als kind gekend heeft, en met zijn komst komen de stemmen in haar hoofd terug. Haar paranormaal begaafde moeder is vermoord toen Megan vijftien jaar was en Neal vertelt Megan dat ook zij speciale gaven heeft. De moord is nooit opgehelderd, maar de wraakzuchtige moordenaar van haar moeder heeft het nu ook op haar gemunt.

Voor ze het weet, is Megan op de vlucht voor een misdadiger die op zoek is naar het zogenaamde Grootboek omdat hij daarmee alle 'freaks', mensen met paranormale gaven, kan uitroeien.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Pandora's daughter
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021802589
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Ver na middernacht
Nu Kate Denby tegen de dertig loopt heeft ze eindelijk een goed en veilig leven opgebouwd voor zichzelf en haar negenjarige zoon. Dat denkt ze tenminste.

Maar ze wordt in de gaten gehouden terwijl ze in het Genetech Laboratorium hard doorwerkt aan haar biomedische research. Er is iemand die haar wetenschappelijke ontdekkingen koste wat kost wil tegenhouden. Iemand die handelt in leven en dood.

Kate bevindt zich plotseling in een nachtmerrie: een onvoorspelbare killer zit haar op de hielen. Ze moet een vreemdeling vertrouwen, een man met duistere bedoelingen die weet waarom Kate achtervolgd wordt. Haar houding heeft verstrekkende gevolgen...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Long after midnight
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024510504
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verraderlijke trouw
Drugsbaron Rico Chavez is de meest angstaanjagende man van Zuid-Amerika. Hij is sluw en meedogenloos en kan alles krijgen wat hij wil. En hij wil Elena Kyler.

Elena is een huurmoordenares, die altijd voor zichzelf is opgekomen. Tot nu toe, want om te krijgen wat hij wil, gaat Chavez achter Elena's zoontje aan - het enige dat haar kwetsbaar maakt.

Als ze hen beiden wil redden, zal ze voor het eerst in haar leven iemand anders moeten vertrouwen.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: No one to trust
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024548316
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vluchtroute
Emily Hudson is met haar collega in de bergen van Afghanistan, waar ze kostbare voorwerpen uit een museum moeten veiligstellen. Op hun weg terug worden ze gegijzeld.

Zonder dat ze dat weten, blijkt er een voorwerp van onschatbare waarde te zijn: de laatste van vier amuletten, die leidt naar een plek waar een miljardenschat van de Russische tsaar begraven ligt. Emily realiseert zich al snel dat ze onbewust doelwit is geworden van een meedogenloze machtswellusteling, die geen genade kent en koste wat het kost de schat in handen wil krijgen.

John Garrett, ooit werkzaam voor de CIA en de Britse inlichtingendienst, krijgt opdracht Emily op te sporen en te redden. En dan begint het avontuur pas goed.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Deadlock
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021836065
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Eve DuncanHet gezicht van de dood
Forensisch sculpteur Eve Duncan heeft een zeldzaam talent. Aan de hand van een schedel is zij in staat een gezicht te boetseren en zo de identiteit van de overledene vast te stellen. Dit unieke beroep is voor Eve tegelijk de manier om haar eigen nachtmerrie te verwerken - haar dochter Bonnie is vermoord en nooit meer teruggevonden.

Als ze een gezicht gaat reconstrueren in opdracht van de computergigant John Logan, merkt ze al gauw dat er gevaar dreigt. Zijn laboratorium is extreem beveiligd; camera's houden haar continu in de gaten, telefoonlijnen worden afgetapt.

En dan John Logan zelf: hij is afwisselend gewetenloos, charmant en wanhopig. Maar er is geen weg terug: door de reconstructie van de schedel kijkt Eve recht in het gezicht van de dood.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: The face of deception
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024534531
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodelijk spel
Een genadeloze moordenaar op jacht...

Op een steile oever bij de Talladega Falls in Georgia worden de beenderen gevonden van acht mensen. Eén skelet is dat van een kind.

Als forensisch sculpteur wordt Eve Duncan erbij betrokken. Zij heeft de gave om aan de hand van een schedel een gezicht te boetseren en zo de identiteit van de overledene vast te stellen.

De moordenaar kent Eve maar al te goed. Hij weet van haar pijn om Bonnie, haar vermoorde dochter, waarvan het lichaam nooit is gevonden. Hij weet dat ze koste wat kost wil weten of de beenderen van het kind die van Bonnie zijn.

De moordenaar voedt zich met haar angst en speelt een sadistisch en dodelijk spel...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: The killing game
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024541126
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De speurtocht
De killer keert zich tegen haar...

Sarah Patrick en haar hond Monty vormen een geniaal speurdersteam. Regelmatig wordt hun hulp ingeroepen bij natuurrampen om overlevenden te vinden.

Ook haar vriendin Eve Duncan, de forensisch beeldhouwster, heeft een beroep op haar gedaan. Met als treurig resultaat dat Sarah en Monty eindelijk de resten van Eve's vermoorde dochtertje Bonnie hebben gevonden.

Maar nu wordt Sarah gedwongen mee te werken aan een heel ander soort onderzoek. Een onderzoek dat niets te maken heeft met het vinden van wanhopige overlevenden van een ramp.

De gewetenloze crimineel Martin Rudzak, die er niet voor terugdeinst te moorden en onschuldigen te gijzelen, moet gevonden worden voordat hij nog meer slachtoffers kan maken...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: The search
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024541379
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een kern van leugens
Een vermissing, een schedel, een reconstructie...

Forensisch artieste Eve Duncan heeft helemaal geen zin in een nieuwe klus. Ze wil thuis zijn. Bij haar geliefde, Joe, en haar geadopteerde dochtertje Jane. Toch accepteert Eve een geheimzinnige opdracht van een invloedrijke senator om het hoofd te reconstrueren van een onbekende man, wiens lichaam in de moerassen van Louisiana is gevonden.

Vanaf het moment dat Eve aan de slag gaat, is het duidelijk dat er iemand is die niet wil dat Eve haar werk afmaakt. Vastberadener dan ooit wil Eve nu de identiteit weten van de man.

Eve wordt, samen met Joe, meegesleurd in een draaikolk van gebeurtenissen, waarbij er maar één is die de waarheid weet: de dode zelf...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Body of lies
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024542055
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De klopjacht
Een verknipte moordenaar laat een spoor van lichamen met verminkte gezichten achter. Waarom?

Wanneer forensisch beeldhouwer Eve Duncan aan de schedel werkt van een nieuw slachtoffer, krijgt ze de schrik van haar leven. Langzaam onthullen haar handen het gezicht van iemand die ze maar al te goed kent. Iemand die niet dood is. Nog niet.

Wanneer Eve's dochter Jane een bizarre connectie met de zaak blijkt te hebben worden ze samen betrokken bij de jacht op de moordenaar. Een jacht die leidt naar een verschrikkelijke confrontatie...
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Blind alley
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024557233
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De opgraving
Jane McGuire is bang: er zit iemand achter haar aan. Een vriend wordt voor haar ogen vermoord en zij wordt bijna gekidnapt. Waarom? Door wie?

Jane is vastbesloten om de dader te vinden. Maar niemand kan haar helpen: de moordenaar deinst er niet voor terug juist degenen die haar het liefste zijn als eerste te pakken.

Geheim agent Mark Trevor jaagt ook op de psychopaat en doet alles om Jane te beschermen. Maar hoe zuiver zijn zijn motieven?
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Countdown
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024555246
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schedel
Eve Duncan, de beroemde forensisch beeldhouwer, heeft al tweemaal een verzoek van één van 's werelds meest gezochte criminelen afgeslagen. Maar uiteindelijk dwingt een gruwelijk dreigement haar er toch op in te gaan.

Ze vertrekt naar de Zuid-Amerikaanse jungle, waar de misdadiger een schedel heeft gevonden. Hij wil dat Eve helpt met de identificatie.

Hoewel ze beseft hiermee haar eigen leven op het spel te zetten, móét ze wel meewerken: de man heeft haar de sleutel beloofd tot de oplossing van het pijnlijkste mysterie uit haar verleden - de vermissing van haar dochter.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Stalemate
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021802374
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drijfzand
Het is al jaren geleden dat haar dochter Bonnie is verdwenen, maar nog steeds is Eve Duncan, de forensisch beeldhouwer, geobsedeerd door haar verdwijning.

Wanneer een gevaarlijke moordenaar haar belooft meer informatie over Bonnies verblijfplaats te geven, raakt Eve in paniek. Liegt hij, of weet hij echt meer?

Eve schakelt de helderziende Megan Blair in, in de hoop eindelijk haar dochter te vinden. Is Bonnie vermoord? Waar ligt ze dan begraven? Eve zinkt weg in een gevaarlijk moeras.
Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Quicksand
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021803289
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dit schenk ik jou

Eerst komt het duister, dan komt de angst...

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Een rood bespatte drinkbeker ligt naast haar.

Wanneer forensisch beeldhouwer Eve Duncan eenzelfde bloedbokaal ontvangt, blijkt ze het pad te hebben betreden van Kevin Jelak, een seriemoordenaar die misschien iets weet over haar vermiste dochter Bonnie.

En Eve beseft: het dodelijke spel is begonnen. Juist diegenen die ze het meest liefheeft en vertrouwt, zal ze nu moeten inschakelen om achter de waarheid te komen.

Schrijver: Iris Johansen
Oorspronkelijke titel: Blood game
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021805177
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Loveswept

Loveswept, een serie van Harlequin, heeft een twintigtal romantische boeken van Iris Johansen uitgegeven. Deze zijn niet op deze website opgenomen.