Boekenplank:
Kies

Boeken van Kathryn Fox

Meer over Kathryn Fox

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Australië

Website: Kathryn Fox


Overzicht

  • Bloedband - Blood born
  • Tot op het bot - Skin and bone

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedband
Sophie Goodwin, een meisje van veertien, wordt voor haar huis op straat gevonden. Ze heeft ernstige steekwonden in haar hals en borstkas, en leeft nauwelijks nog. De nachtmerrie die ze heeft moeten doorstaan, gaat het voorstellingsvermogen te boven. in huis ligt haar oudere zus: gemarteld, verkracht en vermoord.

Terwijl Sophie vecht voor haar leven, wordt forensisch arts Anya Crichton bij de zaak gehaald om het bewijsmateriaal te onderzoeken. Alles wijst op de beruchte criminele familie Harbourn, van wie de vier zoons bekend staan als de Harbourn Four. Anya kent deze mannen goed en weet tot welke gruweldaden zij in staat zijn. Al snel blijkt dat de broers nergens voor terugdeinzen om Anya, de wet en een levenslange gevangenisstraf te omzeilen.

Dan wordt nog een moord gepleegd. Maar hoewel die de broers goed uitkomt, wijzen de sporen niet in hun richting. Is alles wel zo eenvoudig als het lijkt?
Schrijver: Kathryn Fox
Oorspronkelijke titel: Blood born
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032512194
Uitgever: De Kern
Tot op het bot
Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; verminkt, bevroren en verbrand. Uit de autopsie blijkt dat de vrouw onlangs is bevallen. Er wordt geen kind aangetroffen op de plaats delict, maar is de baby nog in leven?

Brigadier Kate Farrer, net terug van drie maanden verplicht verlof na een traumatische gijzeling, wordt samen met haar nieuwe, jonge partner Oliver Parke op de zaak gezet. Tot hun spijt worden ze door personeelstekort al snel weer van de zaak afgehaald en moeten ze zich richten op de verdwijning van Candice, dochter uit een welgestelde familie. De verdenking valt op Mark Dobbie, de ex van Candice' zus. Wanneer ze bovendien in zijn woning expliciete foto's vinden van bewusteloze vrouwen, lijken ze de hoofdverdachte gevonden te hebben.

Terwijl de druk toeneemt om de verbrande vrouw te identificeren en Candice terug te vinden, verbrandt een invalide man levend in zijn bed. Schokkende verbanden tussen de drie zaken komen boven water en Kate wordt gedwongen om te vechten tegen de geesten uit haar verleden - het leven van Oliver hangt ervan af...
Schrijver: Kathryn Fox
Oorspronkelijke titel: Skin and bone
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032511449
Uitgever: De Kern