Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Jackson

Meer over Lisa Jackson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Susan Lynn Crose

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lisa Jackson


Overzicht

  • De onwetende - You don't want to know
  • Zonder mededogen - Without mercy

New Orleans

  1. De zevende doodzonde - Shiver
  2. Dochter van Lucifer - Absolute fear
  3. Verloren zielen - Lost souls
  4. Venijn - Malice
  5. Rozenkrans - Devious

Savannah

  1. Slaap zacht - The morning after
  2. Vertel me - Tell me

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onwetende
In haar dromen ziet ze haar zoontje Noah: een lieve tweejarige met opgerolde spijkerbroek en een rood t-shirt. Maar de gruwelijke werkelijkheid is dat hij twee jaar geleden spoorloos verdween, zijn lichaam werd nooit gevonden.

Ava, verwoest door het verlies van Noah, kan zich de details van Noah's verdwijning niet herinneren en wordt geplaagd door vreselijke nachtmerries en visioenen. Ze wantrouwt haar familie en psychiater. Ava denkt dat zij meer weten dan ze zeggen.

In het geheim bezoekt ze een hypnotiseur in een poging haar geheugen te activeren. Ava zet door tot ze antwoorden vindt op haar vragen, maar de waarheid is erger dan ze had kunnen vermoeden. En de prijs die ze betaalt is hoger dan ze ooit had gedacht.
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: You don't want to know
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044338911
Ebook: 9789044338928
Uitgever: The House of Books
Zonder mededogen
Sinds haar vader bij een overval in hun huis is doodgestoken, wordt Julia 'Jules' Farentino geplaagd door nachtmerries. Haar halfzuster Shaylee heeft haar eigen problemen: ze is verslaafd en steelt om aan drugs te komen. Shay wordt door haar moeder naar de Blue Rock Academy gestuurd, een kostschool voor ontspoorde jongeren. Het gerucht gaat dat er een studente om het leven is gekomen.

Om Shay te beschermen solliciteert Jules naar een baan als lerares bij de Academy. Kort voor haar komst wordt er een studente gevonden die zich heeft opgehangen en balanceert een andere student op het randje van de dood. Een hysterische Shay gelooft dat het om moord gaat. Dan wordt er weer een meisje dood aangetroffen...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Without mercy
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044329926
Ebook: 9789044332285
Uitgever: The House of Books

New OrleansDe zevende doodzonde
Abby Chastain wordt achtervolgd door pijnlijke geheimen. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een inrichting voor geesteszieken sprong. Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou worden.

In New Orleans waart een seriemoordenaar rond. De slachtoffers worden gedood in paren - geen connectie, geen duidelijk motief, geen echte aanwijzingen. Rechercheur Reuben Montoya gaat op onderzoek uit om de dader te ontmaskeren. Zijn enige aanwijzing is Abby, de voormalige echtgenote van een van de slachtoffers. Maar is ze wel te vertrouwen?

Als er opnieuw lijken worden aangetroffen in perverse, geënsceneerde situaties, wordt Montoya’s opdracht tot een wanhopige race om een moordenaar te vinden die steeds dichter bij huis toeslaat...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Shiver
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044317374
Ebook: 9789044343045
Uitgever: The House of Books
Dochter van Lucifer
Eve Renner is teruggekeerd naar New Orleans om het verleden te vergeten. Maar daar krijgt ze geen kans voor, want er begint een nieuwe reeks moorden.

De slachtoffers zijn ritueel om het leven gebracht en er zijn nummers op hun lichaam getatoeëerd. Er bestaat geen verband tussen de slachtoffers, op één na: het ziekenhuis van Our Lady of Virtues, de psychiatrische inrichting die eens het toneel was van onbeschrijfelijke waanzin.

Als kind was het een tweede thuis voor Eve want haar vader was er arts. Zij bracht er uren door om de geheime kamers en gangen te verkennen. Ergens in die vertrekken ligt de sleutel tot een verschrikkelijke misdaad, een onvoorstelbaar verraad waarvan de echo nog steeds doorklinkt.

En kan zij Cole, haar voormalige minnaar, wel vertrouwen?
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Absolute fear
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044320749
Ebook: 9789044353044
Uitgever: The House of Books
Verloren zielen
Aan het All Saints College zijn vier meisjes verdwenen. Ze waren 'verloren zielen', kwetsbare meisjes om wie niemand iets gaf. De politie denkt dat ze zijn weggelopen, maar Kristi Bentz, de dochter van een rechercheur in New Orleans, vermoedt dat iets hen verbindt, iets angstaanjagends. Ze besluit zich opnieuw als studente in te schrijven.

All Saints College is erg veranderd sinds Kristi er studeerde. De universiteit heeft een reputatie verworven met leergangen als het bijzonder populaire 'De invloed van vampirisme op de moderne cultuur en literatuur'. Er wordt gefluisterd over een duistere cultus waarbij de deelnemers flesjes bloed om hun nek dragen. Om de waarheid te vinden moet Kristi de rol spelen van een verloren ziel. Maar Kristi begint zich af te vragen of ze de jager is of de prooi...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Lost souls
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044322743
Ebook: 9789044343038
Uitgever: The House of Books
Venijn
De geur is onmiskenbaar: gardenia's, hetzelfde parfum dat zijn beeldschone vrouw Jennifer altijd droeg. Als hij zijn ogen opent in het ziekenhuis waar hij herstelt van een ongeluk, ziet rechercheur Rick Bentz haar staan. Jennifer werpt hem een kushandje toe en verdwijnt. Maar het kan Jennifer niet geweest zijn. Zij is twaalf jaar geleden overleden...

Wanneer een kopie van de overlijdensakte met de post arriveert, waarop een groot rood vraagteken is gekalkt, volgt Bentz het spoor tot Los Angeles. Dan beginnen de moorden. Elk slachtoffer maakt deel uit van Jennifers verleden en elk lijk wijst naar Bentz als hoofdverdachte. Spoedig zal híj aan de beurt zijn om te boeten voor zijn zonden...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Malice
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044325553
Ebook: 9789044327199
Uitgever: The House of Books
Rozenkrans
De plaats delict in een kathedraal in New Orleans is schokkend, zelfs voor ervaren rechercheurs als Bentz en Montoya. Zuster Camille is gewurgd aangetroffen, in een vergeelde bruidsjurk, bedekt met een altaarkleed.

Valerie is ontzet door de dood van haar zus. Wekenlang heeft ze Camille gesmeekt het klooster te verlaten, waar haar zus wilde leven als een martelaar. Vanwege een affaire met de ex van Valerie was Camille non geworden. Ervan overtuigd dat de politie niet genoeg doet, begint Valerie haar eigen onderzoek. Ze zet de jacht in op een perverse moordenaar die het klooster van alle zonden wil zuiveren...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Devious
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044333732
Ebook: 9789044334777
Uitgever: The House of Books

SavannahSlaap zacht
Zij ontwaakt in een duistere, afgesloten ruimte. Van boven komt het gedempte geluid van wreed gelach, gevolgd door kluiten die neerkletteren. Pure doodsangst overweldigt haar als ze beseft dat ze levend wordt begraven. Haar laatste adem is een schreeuw die niemand, behalve een sadistische moordenaar, kan horen...

Voor journalist Nikki Gilette is dit schokkende verhaal een kans om te ontsnappen uit het benauwende Savannah en een mogelijkheid om carrière te maken. Ze heeft de moordenaar al een bijnaam gegeven: De Grafschender.

Dan wordt er opnieuw een lijk gevonden. En nog een. Bij elke gruwelijke ontdekking groeit Nikki's angst. Als de seriemoordenaar haar steeds dieper in zijn zieke spel verwikkelt, weet ze nog niet hoe dicht ze bij de waarheid is - en hoe dodelijk die kan zijn...
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: The morning after
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044341348
Ebook: 9789044338201
Uitgever: The House of Books
Vertel me
De meest gehate vrouw van Savannah wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze werd veroordeeld voor de moord op haar oudste dochter en mishandeling van haar twee andere kinderen. Haar motief: de kinderen uit de weg ruimen zodat zij bij haar minnaars kon zijn.

Journaliste Nikki Gillette is vastbesloten verhaal te halen bij deze gevaarlijke vrouw. Niet alleen ruikt ze een interessant verhaal, maar Nikki is ook persoonlijk betrokken. De vermoorde dochter, Amity, was haar beste vriendin. Nikki is vastbesloten om de onderste steen boven te halen. Dan vindt er weer een moord plaats. In welk wespennest is Nikki beland?
Schrijver: Lisa Jackson
Oorspronkelijke titel: Tell me
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044345797
Ebook: 9789044345803
Uitgever: The House of Books