Boekenplank:
Kies

Boeken van Meg Gardiner

Meer over Meg Gardiner

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Meg Gardiner


Overzicht

  • Heat 2 - Heat 2

Evan Delaney

  1. Heilignacht - China Lake
  2. Onvoltooid verleden - Mission Canyon

Jo Beckett

  1. De Dirty Secrets Club - The Dirty Secrets Club
  2. De memory man - The memory collector
  3. Vals akkoord - The liar's lullaby
  4. De spelbreker - The nightmare thief

Dubbel uitgegeven titels

  • Geheugenfout - zie De memory man
Overzicht
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtHeat 2

Heat 2 is zowel een prequel als vervolg op de veelgeprezen film, maar dan in boekvorm. Het verhaal gaat over de vormende jaren van rechercheur Vincent Hanna en over elitecriminelen Neil McCauley, Chris Shiherlis en Nate. Het grijpt terug op eerdere gebeurtenissen en gaat daarna verder met nieuwe personages aan beide kanten van de wet, spectaculaire overvallen en filmische actiescènes.

In deze thriller staat de gevaarlijke werking van internationale misdaadorganisaties centraal: van de straten van Los Angeles en misdaadsyndicaten in Paraguay tot een witwasoperatie van drugskartels in Mexico.

* Geschreven door Michael Mann en Meg Gardiner.

Heat - 1995
Regisseur: Michael Mann
Cast: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, e.a.
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: Heat 2
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711431
Ebook: 9789402766929
Uitgever: HarperCollins

Evan DelaneyHeilignacht
Evan Delaney is een jonge vrouw die de zorg heeft voor Luke, het zoontje van haar broer. Lukes moeder heeft het gezin negen maanden eerder verlaten, en zich daarna aangesloten bij een fanatieke sekte.

Nu heeft die sekte het op Evan voorzien. Ze ontvangt dreigtelefoontjes en er wordt ingebroken in haar huis en in haar auto. En al spoedig realiseert ze zich dat ook Luke niet veilig is.

Uiteindelijk besluit Evan de confrontatie aan te gaan. Ze reist naar een plek diep in de verlaten woestijn van Californië waar de sekte haar thuisbasis heeft. De sfeer is er uiterst dreigend en grimmig.

Pas daar, ver van de bewoonde wereld, realiseert Evan zich dat ze aan de vooravond staat van een grote en gruwelijke gebeurtenis.
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: China Lake
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022532256
Uitgever: Boekerij
Onvoltooid verleden
Jesse Blackburn, de vriend van Evan Delaney, zit in een rolstoel na een ongeluk waarbij de dader doorreed. Zijn beste vriend kwam daarbij om. Jesse heeft ermee leren leven en kan zich goed redden.

Maar als Franklin Brand, de man die het ongeluk veroorzaakte, na drie jaar weer terug is in Santa Barbera, zijn Evans en Jesse vastbesloten hem alsnog achter de tralies te krijgen.
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: Mission Canyon
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022535493
Uitgever: Boekerij

Jo BeckettDe Dirty Secrets Club
Na een achtervolging treft de politie van San Francisco een bekende aan achter het stuur van een gecrashte BMW - dood. Het is de jonge, ambitieuze officier van justitie, Callie Harding. Op haar dijbeen staat in lipstick DIRTY.

Harding is het derde slachtoffer in een reeks bizarre ongevallen in San Francisco die om de 48 uur plaatsvinden. Om een vierde dodelijk ongeval te voorkomen roept de politie de hulp in van freelance forensisch psychiater Jo Beckett. Haar werk is het niet om uit te zoeken hóé de moorden zijn gepleegd, maar waaróm. Waarom vluchtte Harding voor de politie? Waarom crashte ze op een kaarsrechte weg? Was het een ongeluk? Zelfmoord? Of moord?

Als Jo ontdekt dat alle slachtoffers lid waren van dezelfde club, krijgt ook zij een uitnodiging. 'Jij hebt je man vermoord. Welkom bij de Dirty Secrets Club.'
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: The Dirty Secrets Club
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024523818
Ebook: 9789024531646
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De memory man
Als forensisch psychiater Jo Beckett op het vliegveld is om haar broer uit te zwaaien, wordt ze opgeroepen om een vliegtuigpassagier te onderzoeken die zich merkwaardig gedraagt. Ze komt er al snel achter dat de passagier, Ian Kanan, lijdt aan geheugenverlies en geen nieuwe herinneringen kan vormen.

Wanneer Ian verdwijnt en een medepassagier dezelfde symptomen vertoont, leiden alle aanwijzingen richting een hightech gif dat de potentie heeft om de stad San Francisco uit te moorden.

Om deze ramp te voorkomen, zal Jo zich dieper dan ooit moeten inleven in haar patiënt. Maar lukt het haar op tijd achter de waarheid te komen, zodat ze de complete stad van de ondergang kan redden?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: The memory collector
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024532278
Ebook: 9789024532285
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vals akkoord
Countryzangeres Tasia McFarland geeft een concert in San Francisco. Voor de ogen van een duizendkoppig publiek beneemt een kogel haar het leven.

De kogel lijkt afkomstig uit een Colt 45. Het wapen is geregistreerd op naam van Tasia's ex Robert McFarland, de president van de Verenigde Staten. De videobeelden en het wapenrapport kunnen echter niet bevestigen of het schot daadwerkelijk uit de Colt afkomstig was.

Forensisch psychiater Jo Beckett wordt gevraagd een psychologische autopsie uit te voeren om te voorkomen dat deze gebeurtenis uitgroeit tot een politieke ramp.
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: The liar's lullaby
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024576999
Ebook: 9789024533565
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De spelbreker
De eenentwintigjarige Autumn krijgt van haar steenrijke vader een wel heel bijzonder verjaardagscadeau. Ze mag met haar vrienden meedoen aan een realitygame waarbij je deel uitmaakt van een gesimuleerde drugsdeal, ontsnapping uit een gevangenis, kidnapping of klopjacht. Noodkreten worden bewust genegeerd, dat hoort bij het spel.
\
Maar externe spelers weten Autumns game binnen te dringen - en zíj spelen voor het geld. Niemand wil Autumns verjaardag bederven, maar als forensisch psychiater Jo Beckett niet ingrijpt, keert niemand levend terug van het feestje...
Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: The nightmare thief
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024558643
Ebook: 9789024558650
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsGeheugenfout

Zie voor de beschrijving van dit boek: De memory man.

Schrijver: Meg Gardiner
Oorspronkelijke titel: zie De memory man
Eerste uitgave: 2009
Ebook: 9789024559947
Uitgever: Luitingh-Sijthoff