Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Mann

Michael Mann is één van meest innovatieve en invloedrijkste filmregisseurs uit de Amerikaanse filmindustrie. Mann is scriptschrijver, regisseur, producer én winnaar van 4 Oscars. Hij regisseerde hitfilms als The Last of the Mohicans, The Insider, Ali en natuurlijk Heat, waarvoor hij ook het script schreef. Nu, 25 jaar na het verschijnen van Heat, met in de hoofdrollen de legendarische acteurs Al Pacino en Robert de Niro, heeft Mann, samen met thrillerauteur Meg Gardiner, een vervolg geschreven op de film met als titel Heat 2.

Meer over Michael Mann

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1943

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Heat 2

Heat 2 is zowel een prequel als vervolg op de veelgeprezen film, maar dan in boekvorm.

Het verhaal gaat over de vormende jaren van rechercheur Vincent Hanna en over elitecriminelen Neil McCauley, Chris Shiherlis en Nate. Het grijpt terug op eerdere gebeurtenissen en gaat daarna verder met nieuwe personages aan beide kanten van de wet, spectaculaire overvallen en filmische actiescènes.

In deze thriller staat de gevaarlijke werking van internationale misdaadorganisaties centraal: van de straten van Los Angeles en misdaadsyndicaten in Paraguay tot een witwasoperatie van drugskartels in Mexico.

* Geschreven door Michael Mann en Meg Gardiner.

Heat - 1995
Regisseur: Michael Mann
Cast: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, e.a.
Schrijver: Michael Mann
Oorspronkelijke titel: Heat 2
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711431
Ebook: 9789402766929
Uitgever: HarperCollins