Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Levine

Meer over Paul Levine

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Paul Levine


Overzicht

  • Solomon versus Lord - Solomon vs. Lord

Dubbel uitgegeven titels

  • Explosie! - zie Bloedrood morgenlicht
  • Vuil spel - zie Spreken voor de doden
  • Wanneer de wet niet werkt, bewerk dan de wet - zie Solomon versus Lord
  • Zonder genade - zie Duel in de nacht

Jake Lassiter

  1. Spreken voor de doden - To speak for the dead
  2. Duel in de nacht - Night vision
  3. Bloedrood morgenlicht - False dawn

gedetailleerd overzicht

OverzichtSolomon versus Lord
Steve Solomon is de scherpste bijna aan de Rechtenfaculteit van Key West afgestudeerde advocaat ooit. Victoria Lord komt vers van het hoog aangeschreven Yale, hard werkend voor een ambitieuze officier van justitie, en verloofd.
Als deze twee Miami's heetste moordzaak van de eeuw op zich nemen, kun je rekenen op schreeuwende krantenkoppen - en rondvliegende vonken. Terwijl Solomon zijn eigen wetten maakt en Lord de echte in de gaten blijft houden, moeten ze de zaak oplossen voordat ze samen eindigen in de cel... of in bed.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Wanneer de wet niet werkt, bewerk dan de wet.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: Solomon vs. Lord
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-866-9042-8
Uitgever: Strengholt

Dubbel uitgegeven titelsExplosie!
Zie voor de beschrijving van dit boek: Bloedrood morgenlicht.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: zie Bloedrood morgenlicht
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-246-0225-4
Uitgever: Bosch & Keuning
Vuil spel
Zie voor de beschrijving van dit boek: Spreken voor de doden.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: zie Spreken voor de doden
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6074-822-0
Uitgever: Bosch & Keuning
Wanneer de wet niet werkt, bewerk dan de wet
Zie voor de beschrijving van dit boek: Solomon versus Lord.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: zie Solomon versus Lord
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789086690817
Uitgever: Strengholt
Zonder genade
Zie voor de beschrijving van dit boek: Duel in de nacht.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: zie Duel in de nacht
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-246-0138-X
Uitgever: Bosch & Keuning

Jake LassiterSpreken voor de doden
Chirurg dr. Roger Salisbury kende de mooie Melanie Corrigan nog uit de tijd dat ze naaktdanseres was in een tweederangs bar in Miami. Nu beschuldigt ze hem van medische nalatigheid bij de dood van haar rijke echtgenoot. De mooie en koppige Susan, dochter van het slachtoffer, denkt echter dat Salisbury en haar stiefmoeder haar vader vermoord hebben.
Miami’s misdaadadvocaat Jake Lassiter, ex-football speler, ex-pro Deoadvocaat en nog heel wat meer ex-, verdedigt dr. Roger Salisbury tegen de aanklacht. Maar hij onderzoekt tegelijkertijd de 'moordtheorie'. Een ethisch probleem: kan Lassiter tegelijkertijd zijn cliënt verdedigen tegen de aanklacht van medische nalatigheid en een moordzaak tegen hem bouwen?
Buiten de rechtzaal krijgt Lassiter meer problemen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden: moord, vermiste personen, grafschennis, kinky sex en dodelijke drugs. En dat terwijl hij in de hete straten van Miami en de zompige moerassen op zoek is naar een keiharde killer.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Vuil spel.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: To speak for the dead
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 978-90-8669-028-2
Uitgever: UMCO
Duel in de nacht
Twee handen grepen Michelles nek van achteren beet en trokken haar uit de stoel. Even dacht ze dat het een grap was. Maar het was niet leuk. Michelle hapte naar adem. Het laatste wat ze hoorde was een klein geluidje, zoals het knappen van een kippenbotje.
‘Pak me dan als je kan.’ Met deze uitdagende, in lippenstift geschreven boodschap, daagt een moordenaar advocaat Jake Lassiter uit voor een macaber duel.
Het lichaam van tv-presentatrice Michelle Diamond wordt in haar appartement gevonden. Uit haar computergegevens blijkt dat zij lid was van een high-tech computernetwerk, waarmee eenzame vrouwen met frivole pseudoniemen ’s nachts contact zoeken met onbekende mannen. Hun anonieme, seksueel beladen gesprekken leiden tot heel verrassende – soms dodelijke – ontmoetingen.
Miami’s misdaadadvocaat Jake Lassiter, ex-football speler, ex-pro Deoadvocaat en nog heel wat meer ex-, krijgt de twijfelachtige eer deze gordiaanse knoop van computerseks, corruptie en afpersing te ontwarren. Maar al snel blijkt dat verscheidene mensen niet erg gelukkig zijn met zijn bemoeienissen…
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Zonder genade.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: Night vision
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 978-90-8669-029-9
Uitgever: UMCO
Bloedrood morgenlicht
De vorkheftruck denderde nabij en haalde Smorodinsky in op een kruispunt van vier gangen in het magazijn. De Rus dook naar rechts, met de bedoeling dat dde vorkheftruck langs hem heen zou schieten, maar verloor zijn grip op het glibberige beton. De vork stond op buikhoogte afgesteld. Smorodinsky werd er midden in een stap aangeregen...
Jake Lassiter, advocaat, is gewend dat zijn cliënten hun misdaden ontkennen, of op z'n minst afzwakken. En nu staat Francisco Crespo voor hem, met een gedetailleerd verslag hoe hij zijn collega, de Rus Smorodinsky, na een vechtpartij heeft vermoord. Maar Jake gelooft hem niet en bovendien wijst medisch onderzoek uit dat Crespo tijdens de moord bewusteloos moet zijn geweest. Crespo glimlacht slechts...
Maar dan wordt Crespo op een gruwelijke manier vermoord. En Jake, die zijn lichaam ontdekt, is de enige verdachte van de CIA. Is Crespo vermoord door degene die hij probeerde te beschermen?
Jake gaat op onderzoek uit en komt al gauw terecht in een internationale wereld van kunstsmokkel, waarin een beeldschone vrouw gevaarlijke spelletjes speelt en een mensenleven niets waard is. Jake volgt een bloedig spoor van Miami naar Havana - en terug naar Florida, waar de zaak tot een explosieve ontknoping komt...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Explosie!.
Schrijver: Paul Levine
Oorspronkelijke titel: False dawn
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 978-90-866-9043-5
Uitgever: UMCO