Boekenplank:
Kies

Boeken van David Gibbins

Meer over David Gibbins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Canada

Website: David Gibbins


Jack Howard

  1. Atlantis - Atlantis
  2. Menora - Crusader's gold
  3. Apostel - The last gospel
  4. Legioen - The tiger warrior

Total War Rome

  1. Ondergang van Carthago - Destroy Carthage

gedetailleerd overzicht

Jack HowardAtlantis
Een team archeologen slaagt erin het grootste mysterie uit het verleden te ontcijferen - en zo begint de jacht naar Atlantis... Tijdens een onderzoek naar een gezonken schip uit de tijd van Homerus vindt archeoloog Jack Howard een gouden schijf met een cryptische tekst. Samen met een aantal collega's weet Jack de tekst te ontcijferen. Tot hun verbijstering blijkt het te verwijzen naar de locatie van Atlantis. Jack rust een expeditie uit om op zoek te gaan naar deze legendarische stad, maar er liggen kapers op de loer en de jacht op Atlantis lijkt al snel een dodelijke race te worden.
Schrijver: David Gibbins
Oorspronkelijke titel: Atlantis
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-4772-4
Uitgever: Mynx
Menora
Bij een onderwateropgraving in de Bosporus vindt archeoloog Jack Howard iets onverwachts: niet de Menora, het tijdens de kruistochten verdwenen symbool van het joodse volk, maar een Vikingschip uit dezelfde periode. Er zijn echter kapers op de kust. Al snel wordt Jacks team belaagd door leden van een organisatie die zich beschouwt als de ware erfgenaam van de Vikingen. Jacks zoektocht naar de Menora wordt een adembenemende en levensgevaarlijke tocht die hem uiteindelijk tot diep in de Zuid-Amerikaanse jungle voert. De zoektocht naar de grootste verloren schat uit de geschiedenis.
Schrijver: David Gibbins
Oorspronkelijke titel: Crusader's gold
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4746-5
Uitgever: Mynx
Apostel
De geschiedenis zit vol geheimen die al sinds duizenden jaren vergeten zijn. Archeoloog Jack Howard gelooft dat er nog steeds grote zaken te ontdekken zijn, zolang je de hoop maar niet opgeeft. Op zoek naar aanwijzingen over de laatste reis van de apostel Paulus begint voor Jack en zijn partner Costas een ontdekkingsreis die hen naar één van de meest legendarische bibliotheken van de oudheid voert - naar het hart van het oude Rome en de heiligdommen van Jeruzalem.
Schrijver: David Gibbins
Oorspronkelijke titel: The last gospel
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5063-2
Uitgever: Mynx
Legioen
Twee oude culturen, een verloren schat en een groot gevaar... Het spoor begint in een oude Romeinse ruïne en leidt naar een scheepswrak voor de kust van Egypte. Niet veel later bevinden archeoloog Jack Howard en zijn team zich in de jungle van India op zoek naar een verdwenen legendarisch Romeins legioen dat hen zou kunnen leiden naar een artefact van grote waarde waar al eeuwenlang door velen naar wordt gezocht - en dat al velen het leven heeft gekost...
Schrijver: David Gibbins
Oorspronkelijke titel: The tiger warrior
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-8968-178-2
Uitgever: Mynx

Total War RomeOndergang van Carthago
Dit is het verhaal van de Romeinse legionair en centurio Fabius Petronius Secundus en van zijn greep naar de macht. Van zijn eerste strijd tegen de Macedoniërs tot de totale oorlog in Noord-Afrika en de belegering van Carthago. Fabius' overwinningen bezorgen hem bewondering en respect, maar trekken ook hebzucht en jaloezie aan. Zo leert hij al snel dat zelfs je trouwste bondgenoten je ergste vijanden kunnen worden. Voor Fabius komt het echter neer op één vraag: hoeveel is hij bereid op te offeren voor zijn visie van Rome? Ondergang van Carthago, geïnspireerd op de game Total War: Rome II uit de bestsellende Total War-reeks, is de eerste in een serie epische verhalen. Een verhaal over het lot van één man en zijn reis door het hart van het Romeinse Rijk. Een wereld waarin elke soldaat en elke burger militaire slimheden en politieke intriges gebruikt om aan de dood te ontsnappen.
Schrijver: David Gibbins
Oorspronkelijke titel: Destroy Carthage
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024563401
Uitgever: Luitingh-Sijthoff