Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • William R. Forstchen

Boeken van William R. Forstchen

Meer over William R. Forstchen

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: William R. Forstchen


EMP-serie / John Matherson

  1. Een seconde later - One second after
  2. Een jaar later - One year after
  3. De laatste dag - The final day

gedetailleerd overzicht

EMP-serie / John MathersonEen seconde later
Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarming, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto's, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten.

Geschiedenisprofessor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn.

De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo ineen. Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt. Maar wat doe je als je geen boodschappen meer kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is: hoe ver gaan anderen om te overleven?

Schrijver: William R. Forstchen
Oorspronkelijke titel: One second after
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045215815
Uitgever: Karakter
Een jaar later
Na de rampzalige elektromagnetische puls die Amerika op zijn knieën dwong, zijn de overlevenden in Black Mountain langzaam begonnen met het opbouwen van hun leven. Na een maandenlange lijdensweg van honger, oorlog en talloze doden, proberen zij zaken die ze eerst voor lief namen - elektriciteit, radiocommunicatie en medicijnen - weer op het oude niveau te herstellen.

Wanneer op een dag een 'federale administrateur' opduikt in een naburige stad lijkt het er in eerste instantie op dat er weer pogingen gedaan worden om een landelijke regering op de been te krijgen. Die hoop vervliegt echter als sneeuw voor de zon als John Matherson - de aanvoerder van de overlevenden - ontdekt wat de administrateur van plan is.

Schrijver: William R. Forstchen
Oorspronkelijke titel: One year after
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045213057
Uitgever: Karakter
De laatste dag
Meer dan een jaar na de rampzalige electromagnetic pulse (EMP) die Amerika in totale chaos en middeleeuwse omstandigheden deed wegzinken, weet John Matherson met zijn medestanders een tiranniek bewind te verslaan. Net nu het ze bijna is gelukt de technologische beschaving weer op het niveau van voor de EMP te krijgen, neemt wederom een nieuwe regering de macht over. Zij brengen Amerika opnieuw aan de rand van de afgrond.

John en zijn gevolg vrezen dat zij het volgende doelwit zijn. Generaal Bob Scales, Johns voormalige commandant en beste vriend, moet hem overhalen zich aan de nieuwe regering te onderwerpen. Accepteren John en zijn gevolg dit nieuwe, autoritaire regime? Of zal het land opnieuw door burgeroorlog en revoluties worden verscheurd?

Schrijver: William R. Forstchen
Oorspronkelijke titel: The final day
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045215761
Uitgever: Karakter