Boekenplank:
Kies

Boeken van Greg Keyes


Overzicht

  • Dawn of the Planet of the Apes: Vuurstorm - Dawn of the Planet of the Apes: Firestorm

Children of the Changeling

  1. Dochter van de rivier - The waterborn
  2. De berg der goden - The blackgod

De eeuw der wonderen

  1. Het wapen van Newton - Newton's cannon
  2. Hemelse wiskunde - A calculus of angels
  3. Het nieuwe imperium - Empire of unreason

gedetailleerd overzicht

OverzichtDawn of the Planet of the Apes: Vuurstorm
Dawn of the Planet of the Apes - Vuurstorm, de officiële prequel van dé bioscoopfilm, volgt direct op de gebeurtenissen uit de eerste film, Rise of the Planet of the Apes, en onthult daarmee geheimen die men niet in de films te zien krijgt. Onder aanvoering van Caesar zijn de apen de bossen van Muir ten noorden van San Francisco in gevlucht. Maar ze worden achtervolgd door huurmoordenaars, ingehuurd door de burgemeester van de stad om ze uit te roeien. Het enige dat Caesar wil, is een veilige plek vinden om een vredig leven te starten met zijn broeders en zusters. Als het aan de mensen ligt, leven ze echter niet lang genoeg om dat doel te bereiken.
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: Dawn of the Planet of the Apes: Firestorm
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024565146
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Children of the ChangelingDochter van de rivier
Onze verre voorouders wisten wat wij vergeten zijn: elk voorwerp is bezield. Ooit, in een ver verleden, leefde de mens in harmonie met de natuur. Niemand nam meer dan hem toekwam, de mens respecteerde de natuurgeesten. Dit evenwicht werd verstoord toen de mens een verbond sloot met de machtigste van alle geesten, de Kenterling, de God van de Rivier. De Rivierkinderen stichtten een stad aan de rivier en werden rijk en machtig. De band met de Kenterling heeft echter een afschuwelijke prijs: elke generatie verdwijnen er kinderen uit de koninklijke familie. Prinses Hezhi vreest dat dit lot ook haar wacht, en op de dag dat ze vrouw wordt, vraagt ze de Rivier haar te redden. En ook deze wens heeft zijn prijs...
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: The waterborn
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2507-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De berg der goden
De wereld is vol geesten en goden. Hoe konden we dat ooit vergeten? Ieder dier, elke boom en heuvel, alles is bezield. Tastend zoekt de mens zijn weg door de loop der gebeurtenissen, geholpen of juist gedwarsboomd door hogere machten. Prinses Hezhi is gevlucht uit de waterstad Nhol en verblijft samen met Perkar bij de Mang, het woeste Paardenvolk dat ver van de Rivier leeft. Door tussenkomst van de Zwarte God beseft Hezhi waar haar opdracht ligt: op de Berg der Goden, waar de Rivier ontspringt. Hoe dichter zij bij haar doel komt, hoe heter de adem wordt van haar achtervolger Ghe, die door zijn verdrinkingsdood is veranderd in een monsterlijk wezen. Als de goden zich ten slotte mengen in de oorlog tussen het Paardenvolk en het Veevolk, kan alleen Hezhi het lot van de Kenterling beslechten.
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: The blackgod
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-2071-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De eeuw der wonderenHet wapen van Newton
De eeuw der wonderen volgt een zijspoor door de tijd. Stap in een bekende en toch merkwaardig vreemde wereld. Verlies jezelf in een verbijsterende zoektocht in de historie. Zal de mens tot glorieuze hoogten stijgen of valt het doek voor een eindeloze nacht? 1681: De vindingrijke lsaac Newton duikt in de oeroude kunst van de alchemie en bereikt een grootse doorbraak. Hij ontdekt het Filosofisch Kwik, de grondstof waarmee de vier elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht te beïnvloeden zijn. Lodewijk XIV van Frankrijk heeft met spoed een nieuw wapen nodig in zijn strijd tegen Engeland, en vraagt om het mysterieuze middel dat alleen bekend is onder de naam' het Wapen van Newton'. Aan het decadente hof van Versallies zijn intriges en machtsperikelen aan de orde van de dag. De mooie Adrienne de Montchevreuil, onbemiddeld maar getalenteerd, stelt alles in het werk om de werking van het 'Wapen' te ontraadselen voor het te laat is voor haar Zonnekoning, haar land en haarzelf. Een halve wereld verderop, in Boston, stuit de drukkersgezel Benjamin Franklin op een gevaarlijk geheim, Hij moet vluchten voor een machtige tovenaar onderzoeker en Komt in Engeland terecht. Newton is de enige die hem nu nog helpen kan. Maar wie zal lsaac Newton helpen? Want hij blijkt niet de eerste te zijn die het Filosofisch Kwik ontketent. Hem gingen wezens voor die net zoveel brandende haat koesteren voor de wetenschap als voor de mensheid...
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: Newton's cannon
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-2187-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hemelse wiskunde
1722: Een duister tijdperk breekt aan na de verwoestende uitwerking van een asteroïde, die tegennatuurlijk naar de Aarde is toe getrokken door kwade creaturen. Deze inslag is slechts het eerste salvo in een totale vernietigingsoorlog. Isaac Newton en zijn jonge leerling Benjamin Franklin hebben hun toevlucht gezocht in het oude Praag. Ze onderzoeken de geheimen van de etherische wezens die met hun enorme kracht en nieuwe wetenschap de wereld bijna hebben vernield - en die toch wellicht de laatste grote hoop voor de mensheid vormen. Maar hoe veilig zijn ze daar eigenlijk? Peter de Grote marcheert met zijn onstuitbare troepen Europa door. En een halve wereld verderop gaan Cotton Mather en Zwartbaard de Zeerover met een zeer bijzondere koloniale bemanning scheep om de Atlantische Oceaan over te steken en uit te vinden wat er van de Oude Wereld geworden is. Met hen mee zeilt Rode Schoen, een indiaanse genezer. Zijn geheimzinnige band met de onzichtbare wereld waarschuwt hem dat ze allemaal afstevenen op een gewelddadige, beslissende confrontatie.
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: A calculus of angels
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3411-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het nieuwe imperium
Toen Isaac Newton de geheimen van de alchemie ontdekte, had hij nooit kunnen bedenken welke ongelooflijke, maar vooral tragische gevolgen zijn ontdekking zou hebben. Zwarte magie regeert de wereld. Europa is verloren, en de Amerikaanse kolonisten zijn door het oprukkende ijs naar het zuiden gedreven. De rede is een zeldzaam goed geworden. Maar de malakim, de demonische wezens die zich bewegen tussen het stoffelijke en niet-stoffelijke, laten zelfs het kleinste sprankje hoop niet toe.
Schrijver: Greg Keyes
Oorspronkelijke titel: Empire of unreason
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3783-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers