Boekenplank:
Kies

Boeken van Joe Haldeman

Meer over Joe Haldeman

Genre: Fantasy / SF

Website: Joe Haldeman


Overzicht

  • Al mijn zonden - All my sins remembered
  • De eeuwige oorlog - The forever war
  • Onbegrensde dromen - Infinite dreams

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl mijn zonden
Terwijl Otto McGavin denkt dat hij in de regeneratietank ligt te herstellen van zijn laatste opdracht, flitsen zijn vroegere zonden, begaan in de hoedanigheid van dief, spion en moordenaar door hem heen. Met behulp van een vergevorderde techniek was deze topman van de TBII in staat gedaante en persoonlijkheid van zijn vijand of slachtoffer aan te nemen, om zo zijn gevaarlijke opdrachten in alle uithoeken van dit bizarre sterrenstelsel te kunnen vervullen.
Schrijver: Joe Haldeman
Oorspronkelijke titel: All my sins remembered
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-6120-148-9
Uitgever: Elmar
De eeuwige oorlog
William Mandella had deze oorlog eigenlijk niet gewild. Maar als een van de meest vooraanstaande en intelligentste mensen op aarde, werd hij samen met zijn medewerkers in deze interstellaire oorlog meegesleept. De Tauranen te bevechten was één van de minst belangrijke problemen die hij tegenkwam, toen hij als majoor opklom. Terwijl hij de sterren overbrugde met snelheden sneller dan het licht, werd hij slechts enkele maanden ouder... op Aarde vlogen de eeuwen voorbij! De oorlog in de ruimte was een hel, maar majoor Mandella ontdekte dat het niets was, vergeleken bij de situatie die na 1200 jaar op Aarde was ontstaan.
Schrijver: Joe Haldeman
Oorspronkelijke titel: The forever war
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-6120-134-9
Uitgever: Elmar
Onbegrensde dromen
Dertien bekroonde verhalen van een van de meest buitengewone SF-schrijvers van deze tijd. * Een oude zigeunervrouw spreekt een banvloek uit over de mensheid. * Een fles zelf gebrouwen drank verandert de loop van de geschiedenis. * Een excentrieke Martiaan probeert de grootste vennootschap op te richten binnen het melkwegstelsel. * Een middelmatig artiest wordt gedwongen zitting te nemen in een jury - binnen in een razend geworden computer. Gewone mensen, vreemde mensen en niet-mensen, aardige mensen en maniakken, geleerden en stumpers - zelfs helden en schurken - in verhalen, die door duizenden lichtjaren tijd heenzoeven of rondtollen in de maalstroom van het menselijk brein. Onbegrensde dromen bevat de volgende verhalen: Contrapunt Counterpoint Verjaardagsproject Anniversary project De Mazzeltov revolutie The Mazel Tov revolution Aan Howard Hughes: een bescheiden voorstel To Howard Hughes: a modest proposal Zijn eigen geest A mind of his own Het hele universum in een weckfles All the universe in a mason jar De eigen oorlog van soldaat Jacob The private war of private Jacob Een tijd van leven A time to live Cyborgjury Juryrigged Een zomer toegemeten tijd Summer's lease 26 dagen, op Aarde 26 days, on Earth Armaja Das Armaja Das Driehonderste herdenkingsjaar Tricentennial
Schrijver: Joe Haldeman
Oorspronkelijke titel: Infinite dreams
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-6120-235-3
Uitgever: Elmar