Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Kenneth Waymon Baker

Boeken van Kenneth Waymon Baker

Meer over Kenneth Waymon Baker

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Vallei van de dood
Op 26 november 1965 doorklieft een Boeing 707 de hemelsblauwe lucht boven de Zuid-Chinese Zee, richting Vietnam. Aan boord zitten honderd jonge soldaten, doodgewone Amerikaanse jongens met angst voor het onbekende, die honderden verschillende tragedies zullen meemaken. Slechts weinigen van hen zullen dit huiveringwekkende avontuur overleven, om naar huis terug te keren in een wereld die ze nooit meer kunnen begrijpen.

Van alle jongemannen die zich aan boord van het vliegtuig bevinden, ziet de negentienjarige Daniel Perdue er nog het minst uit als een soldaat. Met zijn misdienaarsgezicht lijkt hij helemaal niet op een paratrooper die zojuist een vijf maanden durende keiharde gevechtstraining achter de rug heeft. En zoals alle 'groentjes' is Daniel nog veel te jong, nog veel te onervaren en nog veel te onschuldig om zich de bittere gruwelen van de oorlog voor te kunnen stellen.

Maar te midden van de overweldigende hitte en vochtigheid van de Centrale Vietnamese Hooglanden, waar Daniel het komende jaar zijn thuisbasis zal vinden, wacht de vijand...

Al snel leert Daniel muisstil te zijn op de nachtelijke patrouilles, hoe de vlijmscherpe punji-stokken te ontwijken - en hoe zelf te doden. Bedroefd ziet hij toe hoe vriend na vriend sneuvelt en machteloos ondergaat hij het verlies van zijn eigen onschuld.

Vallei van de dood is een meesterlijke, imponerende roman over de schrikwekkende onmenselijkheid van de oorlog. Met een adembenemend gevoel voor dialoog en realisme laat de auteur de lezer elk geluid horen, elke gruwel zien, elke emotie voelen die zijn jonge held moet doorstaan voordat hij terugkeert naar huis - als een volwassen man met de overlevingsdrang van een ware strijder.
Schrijver: Kenneth Waymon Baker
Oorspronkelijke titel: Alone in the valley
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789051125054
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.