Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Marion Zimmer Bradley

Boeken van Marion Zimmer Bradley

Marion Zimmer Bradley trouwde op 19-jarige leeftijd met Robert Alden Bradley. Direct na haar scheiding van Bradley in 1964, trouwde ze met Walter H. Breen, een veroordeelde pedofiel. Bradley en Breen gingen in 1979 uit elkaar, maar de officiële scheiding vond pas in 1990 plaats. Bradley schreef fantasy, historische fantasy, science fiction en science fantasy romans, en is het meest bekend van de Arthuriaanse fictieroman Nevelen van Avalon, en de Darkover-serie. In 2000 ontving zij de World Fantasy Award voor haar levenswerk.

Meer over Marion Zimmer Bradley

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Marion Bradley, Lee Chapman, John Dexter, Miriam Gardner, Morgan Ives

Geboren: 1930 / Overleden: 1999

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • Stormen over Troje - The firebrand
 • Voorbij Avalon - Out of Avalon

Avalon

 1. Nevelen van Avalon - The mists of Avalon
 2. Het huis in het woud - The forest house
 3. Vrouwe van Avalon - Lady of Avalon
 4. Priesteres van Avalon - Priestess of Avalon
 5. Voorvaderen van Avalon - Ancestors of Avalon
 6. Raven van Avalon - Ravens of Avalon
 7. Wapen van Avalon - Sword of Avalon

Darkover (volgens Darkover chronology)

 1. Wereld van waanzin - Darkover landfall
 2. Vrouwe der stormen - Stormqueen
 3. Haviksvrouwe - Hawkmistress
 4. De macht van twee - Two to conquer
 5. De rode zon - The bloody sun
 6. De wereldbrekers - The world wreckers

Licht Serie / Shadow's Gate

 1. Geestenlicht - Ghostlight
 2. Heksenlicht - Witchlight
 3. Doodslicht - Gravelight

Trillium

 1. De Zwarte Trillium - Black Trillium
 2. De Rode Trillium - Blood Trillium
 3. De Gouden Trillium - Golden Trillium
 4. Vrouwe van de Trillium - Lady of the Trillium
 5. De Hemel Trillium - Sky Trillium

Dubbel uitgegeven titels

 • Dochter van Troje - zie Stormen over Troje
Licht Serie / Shadow's Gate

Trillium

De Trillium-reeks is het gezamenlijk resultaat van drie grootmeesters in de fantastische vertelkunst, Marion Zimmer Bradley, Julian May en André Norton, die elk afzonderlijk de liefde en bewondering van miljoenen Fantasy-lezers hebben veroverd. Door de bundeling van hun krachten en unieke talenten ontstond een schitterend Fantasy-epos, waarin de drie auteurs elk een hoofdpersonage voor hun rekening namen. Het is de geschiedenis geworden van De Zwarte Trillium.

Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtStormen over Troje
Cassandra is de dochter van koning Priamus en koningin Hecuba van Troje. Ze wordt geboren als helft van een tweeling, maar omdat tweelingen volgens het oude Trojaanse geloof ongeluk zouden brengen, wordt haar broer Paris direct na zijn geboorte ondergebracht bij een herdersfamilie.

Cassandra groeit op tot een zelfbewuste knappe vrouw. De God Apollo wordt verliefd op haar en schenkt haar de kunst van het voorspellen. Maar... Cassandra versmaadt Apollo en wijst hem resoluut af.

Apollo's wraak is zoet: hij bewerkstelligt dat Cassandra's voorspellingen door niemand worden geloofd. Ook niet wanneer Cassandra voorspelt dat de Grieken Troje zullen veroveren...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: The firebrand
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022515839
Uitgever: Boekerij
Voorbij Avalon

In Voorbij Avalon brengt Marion Bradley samen met dertien collega-schrijvers Avalon opnieuw tot leven. De liefde en magie, glans en tragiek aan het hof van Camelot, de tovenaar Merlijn en het zwaard Excalibur komen terug in deze onvergetelijke verhalen.

Zo schrijft Marion Bradley in haar verhaal Het hart van steen hoe de novice Morgaine een magisch kristal ontdekt, waardoor zij de ondergang van het eiland Atlantis zelf beleeft.

Jane Welch verhaalt over de magiër Merlijn die zich keert tegen zijn voormalige leerling Arthur en de jonge dienares Apple voor een intrige tegen de koning benut.

Marion Bradley en alle andere auteurs hebben allen hun sporen in de wereld van de fantasy ruim verdiend. Voorbij Avalon is hun lofzang op een magische wereld, en haar schepster.

Voorbij Avalon bevat de volgende verhalen:

 1. Marion Bradley & Diana L. Paxson - Het hart van de heuvel - The heart of the hill
 2. Katharine Kerr - De vierde verhulling van het eiland Brittania - The fourth concealment of the Island of Britain
 3. Rosemary Edghill - Prins der ballingen - Prince of exiles
 4. Tricia Sullivan - De geheime bladeren - The secret leaves
 5. Diana Gabaldon & Samuel Watkins - De kasteelheer - The castellan
 6. Michelle Sagara West - Vrouwe van het meer - Lady of the Lake
 7. David Farland - Het maandkind - The mooncalfe
 8. Kristen Britain - Avalonio - Avalonia
 9. Judith Tarr - Hoe de graal gevonden wordt - Finding the Grail
 10. Jennifer Roberson - Een klein werk - Never look at a gift sword in the horse's mouth, or: The horse who would be king
 11. Laura Resnick - Ernstige wonden - Grievous wounds
 12. Eric van Lustbader - Marwysgafn (Dodenzang) - Marwysgafn (Death song)
 13. John Marco - Een wandtapijt voor Gwenhwfar - A tapestry for Gwenhwfar
 14. Allan Cole - De dochter van de smid - The blacksmith's daughter
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Out of Avalon
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022527887
Uitgever: Boekerij

AvalonNevelen van Avalon
In deze roman wordt de legende van koning Arthur voor het eerst beschreven vanuit het standpunt van de vrouwen die hierin een zo grote rol vervullen.

De wereld van de heldhaftige koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel; van Avalon, het mysterieuze eiland voor de kust, alleen zichtbaar voor hen die uitverkoren zijn en de wereld van Camelot met al haar hartstocht en avonturen. De wereld die door de eeuwen heen door generaties telkens weer werd vastgelegd in verhalen, gedichten en toneelstukken, wordt voor de eerste keer onthuld zoals zij beleefd zou zijn door haar heldinnen:

Igraine, gehuwd met Uther Pendragon en voorbestemd om moeder van Arthur te worden;

Viviane, de majestueuze Vrouwe van het meer en Hogepriesteres van Avalon die op mysterieuze wijze ingrijpt in het leven van Igraine, haar zuster, maar die niet in staat is het langzame, maar onafwendbare verval van Avalon tegen te gaan;

Gwenhwyfar, gehoorzaam in het huwelijk getreden met Arthur maar in haar hart toebehorend aan Lancelot en daardoor niet in staat Arthur een zoon te schenken. Haar onbuigzame vroomheid brengt Arthur, en met hem geheel Britannia, onder de machtige heerschappij van de christelijke priesters ondanks Arthurs heilige eed om het oude geloof van Avalon te beschermen en te handhaven;

Morgaine, Gwenhwyfars beschermengel: vurig en intens in haar liefde en toewijding. Zij is priesteres van Avalon en begiftigd met het Gezicht. Morgaine wordt gekweld door haar onbeantwoorde liefde voor Lancelot en haar falen als moeder, zuster en echtgenoot. Het is Morgaines tragische lot om de neergang van haar broer Arthur te bewerkstelligen...

Het zijn de vrouwen, hun levens en gevoelens die de Arthurlegende nieuw leven inblazen waardoor men een bekend verhaal met nieuwe ogen leert aanschouwen.
The Mists of Avalon - 2001
Regisseur: Uli Edel
Cast: Julianna Margulies, Joan Allen, Anjelica Huston, e.a.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: The mists of Avalon
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789022523131
Ebook: 9789402307696
Uitgever: Boekerij
Het huis in het woud
Het huis in het woud, de woonplaats van de maagdelijke priesteressen van de Grote Godin, is gebouwd door de druïden om de vrouwen tegen de macht van Rome te beschermen. Toch heeft het zaad van tweedracht en verwoesting er wortel geschoten, want in het geheim broeit rebellie. Het volk wil vrijheid en wraak, de druïden willen vrede.

Eilan, de hoofdpersoon van dit boek, bevindt zich tussen twee vuren: ze voelt zich verplicht jegens de Godin, maar haar liefde voor Gaius, een van de gehate veroveraars, roept. Een verboden liefde tussen twee onverenigbare culturen is het hartverscheurende gevolg...

Het huis in het woud is doortrokken van de tijdloze mysterie van de aloude riten en de ontembare geestkracht van een land en zijn volk.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: The forest house
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022529959
Uitgever: Boekerij
Vrouwe van Avalon
Vrouwe van Avalon beslaat drie eeuwen aan het begin van onze jaartelling, ten tijde van de Romeinse overheersing van Groot-Brittannië, beschreven vanuit het perspectief van de vrouwen die de vroege geschiedenis van Europa hebben vormgegeven.

We treden binnen in de intrigerende wereld van het Europa van tweeduizend jaar geleden, waar Gawen, zoon van een priesteres van Avalon en een Romeinse vader, na de dood van zijn ouders onder de hoede wordt genomen van hogepriesteres Caillean. Zij neemt hem mee naar Avalon waar de jongeling zal worden ingewijd in de riten van druïden. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Gawen twijfelt aan zijn bestemming - hij is ten slotte half Romeins.

Hij gaat terug naar zijn vaders land om zijn wortels te zoeken, belandt in een veldslag en gaat gedesillusioneerd terug naar Avalon. Daar vindt hij een bruid, maar het noodlot achtervolgt hem. Een aanval van wrede Romeinen kost Gawen het leven, maar zijn vrouw Sianne draagt zijn kind, een dochter, de toekomstige Vrouwe van Avalon...
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Lady of Avalon
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022522196
Uitgever: Boekerij
Priesteres van Avalon
Rian, hogepriesteres van Avalon, sterft tijdens de bevalling van haar vijfde kind, Eilan. De tovenaar Merlijn leest in de sterren een voorspelling: 'Het kind dat geboren zal worden op de eerste dag van de herfst, wanneer de nacht overgaat in dag, zal staan op het keerpunt der tijden en zal de brug tussen twee werelden zijn.' Het is een profetie die veel voor Eilan belooft, maar het meisje lijkt op geen enkele andere priesteres van Avalon.

Eilans vader, koning Coel, neemt haar mee en geeft haar een Romeinse opvoeding. Als Eilan tien jaar oud is, wordt ze teruggebracht naar Avalon, haar mystieke geboorteplaats. Ze zal er tot priesteres worden opgeleid en de wil van de goden leren kennen. Haar tante Ganeda, zelf hogepriesteres, is echter vastbesloten Eilan te laten falen.

Maar Eilan faalt niet. Tijdens haar inwijding tot priesteres krijgt ze een visioen waarin ze de man ziet die de vader van haar kind zal worden, het kind dat Engeland zal bevrijden van het Romeinse juk.

Jaren later ziet ze de man uit haar visioen, de jonge Romein Constantius. Ze beleeft een nacht vol passie met hem, maar wanneer hun relatie bekend wordt, worden zij beiden uit Avalon verbannen. Constantius keert naar Rome terug. Hij wordt steeds machtiger, en de voorspelling van Merlijn lijkt onherroepelijk uit te komen.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Priestess of Avalon
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022530030
Uitgever: Boekerij
Voorvaderen van Avalon
De priesteressen van Atlantis weten al jaren dat hun mythische eilandenrijk door de golven verzwolgen zal worden. Maar nu dit op het punt staat te gebeuren, blijken ze slechter voorbereid dan ze dachten.

Vlak voor het laatste eiland ten onder gaat, vlucht prinses en hogepriesteres Tiriki, samen met Damisa, een jonge acoliet van koninklijken bloede over zee richting het in mist omhulde Brittannië.

In hun nieuwe thuisland aangekomen, raken beide vrouwen verwikkeld in de machtsstrijd tussen de oude bewoners van Atlantis. Want welke weg moet er nu bewandeld worden: die van de wereldlijke macht, of die van spirituele rijkdom?

Al snel blijkt dat menselijke emoties als afgunst en machtswellust snel voor elkaar krijgen wat de golven niet konden...

* Geschreven door Diana L. Paxson.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Ancestors of Avalon
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022540466
Uitgever: Uitgeverij M


Raven van Avalon
De Avalon-boeken spelen zich af in het Keltische Brittannië in de tijd dat het christendom langzaam het eiland veroverde. Brittannië is grotendeels bezet door de Romeinen en de druïden hebben zich in de uitgestrekte wouden teruggetrokken. Terwijl het land zucht onder de Romeinse overheersing, wordt bij de druïden een meisje opgeleid dat later uit zal groeien tot de legendarische Keltische koningin Boudicca, die een grote opstand tegen de Romeinen zal leiden.

De Avalon-reeks begon in 1979 met de publicatie van Nevelen van Avalon, dat in korte tijd uitgroeide tot een wereldwijde bestseller. De gebeurtenissen in Raven van Avalon vormen een onmisbare schakel tussen Voorvaderen van Avalon en Het huis in het woud.

* Geschreven door Diana L. Paxson.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Ravens of Avalon
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022547854
Uitgever: Mynx
Wapen van Avalon
De jonge troonopvolger Mikantor wordt gekidnapt en als slaaf buiten de grenzen van Avalon verkocht. Thuis denkt iedereen dat hij is overleden. Dit is voor de wijsgeer Galid aanleiding om de troon op te eisen. Anderle, de vrouwe van Avalon, wendt alle middelen aan die ze heeft om dit te voorkomen. Haar dochter, Tirilan, kan de dood gewaande Mikantor niet vergeten en besluit als priesteres een celibatair leven te leiden.

Echter, wat niemand weet is dat Mikantor zijn terugkeer aan het voorbereiden is. Tijdens zijn leven als slaaf heeft hij veel geleerd over macht en onderdrukking en deze kennis zal hem zeker steunen in de onvermijdelijke strijd die hij met Galid aan moet gaan. Maar nog meer zal hij kracht putten uit het gebruik van een nieuw wapen: Excalibur.

* Geschreven door Diana L. Paxson.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Sword of Avalon
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022555453
Uitgever: Boekerij

Darkover (volgens Darkover chronology)Wereld van waanzin
De eerste dagen op Darkover, wonderlijke planeet, wereld van waanzin en mysterie, is al heel lang populair bij de science fiction lezers. Het is een hele vreemde wereld - vol merkwaardige intelligente wezens, met dreigende luchten onder een bloedrode zon, waar onbekende krachten heersen.

In dit verhaal vertelt Marion Zimmer Bradley over de eerste komst van de Aardmens, van de dagen toen Darkover nog geen mensen kende.

Een koloniaal sterrenschip maakt een noodlanding op deze onbekende planeet en ervaart voor de eerste keer in het menselijk bestaan de uitwerking van de Spookwind, van de psychische golven van die planeet, en de prijs die elke Aardling moet betalen voordat Darkover hem voor zichzelf opeist.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Darkover landfall
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789061201335
Uitgever: Elmar
Vrouwe der stormen
Deze roman speelt zich af tijdens de Chaosjaren, toen matrixkracht werd gebundeld om dodelijke wapens te wrochten teneinde de oorlog tussen de Elhalyn en de Ridenow te beslechten.

In deze periode, in het Aldaraans domein, staat Aliciane van Rockraven op het punt te bevallen. Ze heeft al een zoon, Donal Delleray, een jongen met een laran-talent om stormen tot gehoorzaamheid te dwingen; hij is de rechtmatige troonopvolger.

De bezorgde Aliciane, die goede redenen heeft geen van haar bedienden te vertrouwen, eist dat haar staf aan een waarheidsproeve wordt onderworpen. Een van de vrouwen, Mayra, liegt tijdens de proeve. Als ze bij de ondervraging die volgt het leven laat, vervloekt ze Aldaran en voorspelt dat de dochter van Aliciane hun rampspoed zal brengen.

Kort na het uitspreken van de vervloeking raast een onweerstorm rond het kasteel en schenkt Aliciane het leven aan een dochter...
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Stormqueen
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789022532508
Uitgever: Uitgeverij M
Haviksvrouwe
Op een stille avond ziet Dom Mikhail, de MacAran en Heer van Havikswaard, hoe zijn dochter Romilly een havik uit haar hand laat eten. Op dat moment beseft hij dat zij, Romilly, beschikt over de speciale laran-gave om paarden, haviken en honden haar wil op te leggen. Ook is zij in staat de gedachten van deze dieren te lezen. Deze ontdekking zorgt heel even voor afleiding van het feit haar broers, Darren en Ruyven, op weg zijn naar Havikswaard om het Midzomerfeest te vieren.

Immers, toen Ruyven tegen de wil van zijn vader in naar de Toren van Tramontana vertrok om daar zijn laran te scherpen, werd hij door Dom Mikhail onterfd - zijn naam is op Havikswaard een verboden woord.

De andere zoon, Darren arriveert tot ieders verrassing in gezelschap van een vriend, Dom Almeric van Castamir, van wie wordt beweerd dat hij de verbannen koning steunt. De MacAran besteedt er geen aandacht aan. Zoals alle bewoners van de Heuvels van Kilghard, is hij van mening dat het er weinig toe doet welke schurk de troon van de Hasturs bezet houdt. Maar daarin vergist hij zich...
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Hawkmistress
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789022532515
Uitgever: Uitgeverij M
De macht van twee
We schrijven de periode van De Honderd Koninkrijken, de woelige periode na De Chaosjaren, toen de wereld Darkover was verdeeld in tientallen elkaar bestrijdende koninkrijkjes die het voortbestaan van deze wereld tot een twijfelachtige zaak maakten. In deze era werd een strijd geleverd waarbij de verschillende partijen niet terugschrokken voor het inzetten van dodelijke kennis en magie, van duivels wapentuig en van hekserij.

Maar dit is in de eerste plaats het verhaal van Bard di Asturien, de ambitieuze krijgsman die in ballingschap leeft, en dat van zijn tegenstrever, Varzil de Rechtvaardige, die zich inspant om het geheimzinnige Compact - wat dat ook precies mag inhouden - werkelijkheid te doen worden.

Het is ook het verhaal van de man die afkomstig is van een verre wereld, Paul Harell, die als twee druppels water lijkt op de aartsvijand van Varzil. Met alle problemen van dien...
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Two to conquer
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789022532522
Uitgever: Uitgeverij M
De rode zon
Jeff Kerwin heeft als kind Darkover moeten verlaten en is verder grootgebracht op Aarde. Teruggekeerd naar Darkover gaat hij op zoek naar zijn ware identiteit, maar komt tot de ontdekking dat alle gegevens over zijn jeugd en komaf spoorloos verdwenen zijn.

Jeff breekt met de Aarde en voegt zich onder de bewoners van Darkover met hun bijzondere telepathische talenten en psi-krachten, welke ze ontlenen aan de matrixstenen. De Aarde beschouwt hem als verrader, de Darkovianen zien in hem een spion van het handelscentrum.

Wat is zijn ware identiteit...?
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: The bloody sun
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 9789061201793
Uitgever: Elmar


De wereldbrekers
De bewoners van Darkover - gedeeltelijk afstammelingen van kolonisten uit vroeger eeuwen - verzetten zich met succes tegen de pogingen van het keizerrijk om hen in een politiek en economisch verband te integreren.

Ze worden daarbij geleid door telepaten die een zeer belangrijke plaats innemen in hun complexe anti-technologische cultuur.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: The world wreckers
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789063177324
Uitgever: Gradivus

Licht Serie / Shadow's GateGeestenlicht
In de roerige jaren zestig deed hij van zich spreken, Thorne Blackburn, de zelfbenoemde magiër en occultist, die in zijn zucht naar kennis voorbij de grenzen van het bestaan reikte. Totdat zijn levensgezel Katherine tijdens een groots opgezet experimenteel ritueel jammerlijk om het leven kwam en Thorne in de daaropvolgende chaos spoorloos van de aardbodem verdween.

Dertig jaar later gaat zijn dochter Truth op zoek naar de waarheid omtrent haar vaders vermeende magische krachten. Truth keert terug naar Shadow's Gate, het immens grote en eeuwenoude landhuis van haar jeugd, dat nu wordt bewoond door Julian Pilgrim en zijn volgelingen, die Blackburns erfenis nieuw leven proberen in te blazen.

Ze ontdekt al snel dat er voorbereidingen getroffen worden om het ritueel dat Truths moeder Katherine eertijds het leven kostte opnieuw uit te voeren...

* Geschreven door Marion Bradley & Rosemary Edghill.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Ghostlight
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029067065
Uitgever: Meulenhoff
Heksenlicht
Op een goede dag wordt Winter Musgrave - beursmakelaar op Wall Street - tot haar verbijstering wakker in een oude boerderij in de Hudsonvallei, vlakbij Glastonbury.

Er zitten grote gaten in haar geheugen - ze weet niet wanneer ze naar de boerderij is gekomen, of hoe. Alles wat ze weet is dat het bijna lente is. Iedere ochtend bij het wakker worden staan alle ramen en deuren van de boerderij open, ook al weet ze zeker dat ze die de avond ervoor heeft vergrendeld. En iedere ochtend vindt ze een dood dier voor haar deur, leeggebloed en aan flarden gescheurd.

Op zoek naar hulp komt Winter bij Truth Jourdemayne terecht, een psychologe gespecialiseerd in het occulte, verbonden aan een instituut voor paranormale wetenschappen. En daar leert ze meer over zichzelf dan haar lief is...

* Geschreven door Marion Bradley & Rosemary Edghill.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Witchlight
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029067072
Uitgever: Meulenhoff
Doodslicht
Morton’s Fork is een van die saaie stadjes op het platteland. Er is geen radio en geen televisie. De dichtstbijzijnde supermarkt is ruim dertig kilometer verderop. Het enige dat het plaatsje op de kaart zet is het sanatorium dat er staat in de heuvels boven het stadje, maar dat is inmiddels vervallen en verlaten. Het is de perfecte plaats om je te verschuilen, aldus Winter Mustgrave.

Dan ontmoet hij de gekwelde actrice Sinah. Zij komt niet naar Morton's om te vergeten, maar om antwoorden te vinden. Op zoek naar zichzelf probeert ze contact te leggen met de bevolking. Maar hoe vind je antwoorden als niemand met je wil praten? De sleutel tot Sinah's vragen en Wytcherly's vergeten ligt in de heuvels, in het sanatorium. Daar staat hen beiden iets duisters te wachten. Want de gruwelijke waarheid laat zich soms niet verstoppen en er zijn geheimen die liever niet onthuld worden.

* Geschreven door Marion Bradley & Rosemary Edghill.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Gravelight
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022532539
Uitgever: Uitgeverij M

TrilliumDe Zwarte Trillium
De drie prinsessen van Ruwenda bezitten de macht van de zeldzame en mysterieuze Zwarte Trillium. Ooit zullen zij een magische reis moeten maken om hun koninkrijk te redden...

Wanneer de drie prinsesjes van het vruchtbare en vredige land Ruwenda worden geboren, worden zij door de oertovenares Binah begiftigd met krachten van de zeldzame en mysterieuze Zwarte Trillium, het symbool van een oude magie.

Binah voorspelt hun dat zij ooit uit hun land zullen moeten vluchten wanneer het door vreemde indringers zal worden bezet en dat zij ooit elk op zoek zullen gaan naar een talisman. Dit is hun enige kans om hun koninklijke rijk te herwinnen en hun volk te bevrijden. En om te slagen zullen zij de grenzen van hun eigen ziel moeten overschrijden...

* Geschreven door Marion Bradley, Julian May & André Norton.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Black Trillium
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789027422583
Uitgever: Spectrum
De Rode Trillium
Een van de drie prinsessen van Ruwenda is haar talisman van de Trillium verloren. En daarmee neemt hun machteloosheid toe in een wereld die haar evenwicht dreigt te verliezen...

Haramis, Anigel en Kadya - drie prinsessen die begiftigd zijn met de mysterieuze krachten van de zeldzame Zwarte Trillium - is door de oertovenares Binah opgedragen het evenwicht in de wereld te handhaven. Gezamenlijk kunnen zij iedere vijandelijke uitdaging aan, zoals zij in De Zwarte Trillium deden toen hun koninkrijk in gevaar was. Maar afzonderlijk zijn ze veel zwakker.

Er zijn nu twaalf jaar versterken sinds Orogastus werd verslagen. Haramis heeft zich gewijd aan de studie van magie en wetenschap, Anigel en haar trouwe echtgenoot koning Antar, regeren in vrede over hun gebied. Kadya is niet veranderd - nog steeds onstuimig, impulsief en zorgeloos.

Dan verandert ineens alles. Kadya verliest haar Trillium-talisman in de diepe wateren van de Windloze Eilanden en Anigels man en kinderen worden ontvoerd door een mysterieuze tovenaar die zich Portolanus noemt. Het losgeld voor hun terugkeer Anigels talisman.

De wereld is haar evenwicht aan het verliezen. Er woeden stormen en er dreigen oorlogen. Portolanus is in zijn element...

* Geschreven door Julian May.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Blood Trillium
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789027433138
Uitgever: Spectrum
De Gouden Trillium
Het evenwicht in de wereld is door de drie prinsessen van Ruwenda hersteld. Nu keert Kadya terug naar haar verleden en treedt zij in contact met de Hassitti, die gekweld worden door angstige visioenen...

Haramis, Anigel en Kadya hebben Orogastus verslagen, de koninkrijken Ruwenda en Labornok verenigd, en een breekbaar evenwicht in een verdeelde wereld tot stand gebracht.

De Gouden Trillium volgt het spoor van Kadya. Met haar zwaard van het Drielobbige Brandende Oog reist zij haar lot achterna, naar de moerassen van Ruwenda, wier bewoners zij ooit aanvoerde in de strijd. Zij waagt zich in de stad der Verdwenen Wezens, waar zij de kleine intelligente Hassitti ontmoet, die op de terugkeer van de Verdwenen Wezens wachten.

De Hassitti hebben het vermogen in hun dromen toekomstige gebeurtenissen en verre plaatsen op te roepen. En nu laten hun visoenen levendige en verontrustende beelden zien van een gevaar dat de bergen in het westen bedreigd.

* Geschreven door Andre Norton.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Golden Trillium
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789027444066
Uitgever: Spectrum
Vrouwe van de Trillium
Haramis, de laatste van de prinsessen van Ruwenda, staat voor de allermoeilijkste uitdaging, een die de toekomst van haar rijk kan waarborgen, of het doet ineenstorten...

Sinds zij en haar zusters, Anigel en Kadya, de koninkrijken Ruwenda en Labornok hebben verenigd, ettelijke levens geleden, is Haramis Oertovenares in het land waar nu overal de eens zeldzame Zwarte Trillium bloeit. Maar hoog in de Toren van Orogastus, de tovenaar die ze ooit versloeg, wordt Haramis gekweld door dromen die haar dwingen een opvolgster te vinden.

Ver weg, in de Citadel van Ruwenda, vermoedt prinses Mikayla, die nauwelijks ouder is dan een kind, nog niets van haar verwantschap met Haramis, noch van de toekomst die haar wacht. En ze is onwetend van de verborgen mystieke krachten die ze spoedig zal ontwikkelen.

Mikayla's koppige nieuwsgierigheid leidt haar en haar neef Fiolon tot diep in het Groene Moeras om te zoeken naar overblijfselen uit het verleden. Het onschuldige uitstapje slaat echter om in een gevaarlijke reis. Haramis brengt redding en maakt Mikayla tot een bevoorrechte, maar weigerachtige gevangene in haar verblijf in de bergen. Want het lot vraagt Mikayla afstand te doen van haar huwelijk met de gevoelige, begaafde Fiolon en zich te wijden aan haar roeping als Oertovenares.

De uitdagingen worden nog zwaarder dan Haramis en Mikayla hadden voorzien. De vermogens van de ouder wordende Haramis worden beproefd en ze moet erkennen dat het voorbereiden van haar opvolgster het zwaarste gevecht wordt dat ze ooit heeft moeten aangaan.

* Geschreven door Marion Bradley.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Lady of the Trillium
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789027445346
Uitgever: Spectrum
De Hemel Trillium
Na de grote magische oorlog wordt het land van de Drie Manen door een nieuw kwaad bedreigd. Alleen de Hemel Trillium kan het van de ondergang redden...

Lang geleden was het land van de Drie Manen bijna vernietigd door de grote magische oorlog. Duizenden jaren later, wanneer het natuurlijk evenwicht zich weer enigszins heeft hersteld, dient zich een nog groter kwaad aan in de vorm van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en andere natuurrampen.

Alleen door de legendarische Hemel Trillium, bestaande uit de drie talismannen van de prinsessen Kadiya, Anigel en Haramis, kan de totale ondergang worden voorkomen. Maar Anigel wordt vermist en de talisman van Kadiya heeft zijn kracht verloren.

Bovendien is er een boze magiër in het spel die de talismannen zelf in zijn bezit wil krijgen. Slaagt hij daarin, dan is de wereld niet meer te redden...

* Geschreven door Julian May.
Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: Sky Trillium
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027464637
Uitgever: Spectrum

Dubbel uitgegeven titels

Dochter van Troje

Zie voor de beschrijving van dit boek: Stormen over Troje.

Schrijver: Marion Zimmer Bradley
Oorspronkelijke titel: zie Stormen over Troje
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022539576
Uitgever: Uitgeverij M