Boekenplank:
Kies

Boeken van Julian May

Meer over Julian May

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1931 / Overleden: 2017


Boreal

 1. De maan van de veroveraar - Conqueror's moon
 2. De getijden van Blenholme - Ironcrown moon
 3. De maan van de magiër - Sorcerer's moon

De kronieken van Rampart

 1. Het spoor van Perseus - Perseus spur
 2. De arm van Orion - Orion arm
 3. De krans van de boogschutter - Sagittarius whorl

Interventie

 1. Het land der Zieners - Intervention (deels)
 2. De interventie - Intervention (deels)

Sage over de Pliocene Ballingschap

 1. Het veelkleurig land - The many-colored land
 2. De gouden halsring - The golden torc
 3. De troonveroveraar - The nonborn king
 4. De tegenstrever - The adversary

Trillium

 1. De Zwarte Trillium - Black Trillium
 2. De Rode Trillium - Blood Trillium
 3. De Gouden Trillium - Golden Trillium
 4. Vrouwe van de Trillium - Lady of the Trillium
 5. De Hemel Trillium - Sky Trillium

Trilogie van het Galactisch Bestel

 1. Jack - Jack the bodiless
 2. Diamanten masker - Diamond mask
 3. Magnificat - Magnificat
Trilogie van het Galactisch Bestel

gedetailleerd overzicht

BorealDe maan van de veroveraar
Sneeuwmaan, Stormmaan, Winterwende, Windmaan, Groenemaan, Eindelijk lente. Melk en Bloesem volgen later. Dan volgt de Donder, Gods geschater. Als Maïs na Oogst zijn gunsten brengen zal Vervloekt de Jager de Maan van Boreal. De IJsmaan met zijn laatse droevenis Zorgt dat Blenholmes jaar weer over is.
Dit is het lied van de twaalf manen, gezongen door de magiërs van Cathra. Dit machtige domein ligt tussen de roerige golven van de Zee van Boreal, op Hoog Blenhole.Van een rustig bestaan is daar geen sprake. Staatsgrepen, rebellie en grensschermutselingen zijn aan de orde van de dag en tot overmaat van ramp ligt koning Olmigan op sterven.
De enige die ogenschijnlijk het hoofd koel houdt is Bram. Hij is een leerling-alchemist die meer dan eens de blik naar boven richt, naar de maan van Boreal, waarvan wordt gefluisterd dat de buitenwereldse wezens die er huizen het mensenvolk ver beneden soms met magische giften verrassen.Maar magie heeft altijd een prijs...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Conqueror's moon
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3834-6
Uitgever: Uitgeverij M
De getijden van Blenholme
Sneeuwmaan, Stormmaan, Winterwende, Windmaan, Groenemaan, Eindelijk lente. Melk en Bloesem volgen later. Dan volgt de Donder, Gods geschater. Als Maïs na Oogst zijn gunsten brengen zal Vervloekt de Jager de Maan van Boreal. De IJsmaan met zijn laatse droevenis Zorgt dat Blenholmes jaar weer over is.
Koning Conrig Wincantor heeft zijn droom, het vestigen van een Soevereiniteit over heel Hoog Blenholme, in vervulling zien gaan. Een nieuw tijdperk breekt aan voor de vier domeinen van het eens zo verdeelde eiland – een tijdperk dat welvaart en rust brengt, maar waarin ook gevaren op de loer liggen.
Zo heeft de verbannen alchemist Vra-Killian een aantal machtige zegels verborgen in het Cala-paleis. Deze zegels, vervaardigd door de mythische Salka en door het wrede Beaconvolk van magische krachten voorzien, zullen van hem de machtigste man van Blenholme maken en hem helpen de ultieme wraak te nemen.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Ironcrown moon
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3939-3
Uitgever: Uitgeverij M
De maan van de magiër
Sneeuwmaan, Stormmaan, Winterwende, Windmaan, Groenemaan, Eindelijk lente. Melk en Bloesem volgen later. Dan volgt de Donder, Gods geschater. Als Maïs na Oogst zijn gunsten brengen zal Vervloekt de Jager de Maan van Boreal. De IJsmaan met zijn laatse droevenis Zorgt dat Blenholmes jaar weer over is.
Het eiland Blenholme is nu verenigd onder de heerschappij van koning Conrig. Maar zijn tegenstanders zitten niet stil - de verbannen alchemist Vra-Killian bereidt een burgeroorlog voor. Samen met de ambitieuze magiër Beynor wil hij gebruik maken van het mysterieuze bovennatuurlijke Bakenvolk om de troon te veroveren.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Sorcerer's moon
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4311-5
Uitgever: Mynx

De kronieken van RampartHet spoor van Perseus
In de 23e eeuw maken de Grote Concerns de dienst uit op Aarde en de gekoloniseerde planeten. Asahel Forst, eens geheim agent van de ICS, de veiligheidsorganisatie van de Concerns, is Aarde ontvlucht en vaart nu toeristen rond op een planeet die nog net tot de beschaving kan worden gerekend.
Wanneer een onbekende zijn huis vernietigd en vervolgens zijn zuster verdwijnt, heeft hij geen andere keus dan in actie te komen. Samen met zijn vrienden en met de hulp van zijn vader, de machtige president van het Concern Rampert, gaat Asahel achter de daders aan.
Al gauw komt hij tot de ontdekking dat hij niet meer is dan een pion in een spel tussen verschillende Concerns en het geheimzinnige ras Haluk - een spel dat de toekomst van de mensheid kan bepalen.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Perseus spur
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: Perseus spur
Uitgever: Spectrum
De arm van Orion
In de 23e eeuw maken de Grote Concerns de dienst uit op Aarde en de gekoloniseerde planeten. Asahel Forst, eens geheim agent van de ICS, de veiligheidsorganisatie van de Concerns, is Aarde ontvlucht en probeert nu een leventje op te bouwen als gids en duiker op een gezapige achterafplaneet.
Helaas laten zijn vijanden hem niet met rust. Een vriend probeert Asahel aan de vissen te voeren en op Aarde wil een sinistere concurrent uit alle macht Rampart, het bedrijf van Asahels vader, overnemen.
Met een stel knullige ruimtepiraten gaat Asahel op zoek naar de enige man die Rampart kan redden. Hij moet echter ook de verrader vinden die hem en zijn familie ten gronde dreigt te richten...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Orion arm
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-274-6875-3
Uitgever: Spectrum
De krans van de boogschutter
In de 23e eeuw heeft het Gemenebest van Menselijke Werelden een verdrag gesloten met de buitenaardse Haluk. Dit gebeurde onder dwang van de Grote Concerns, een groep machtige bedrijven die de handel in de melkweg domineert.
De heethoofdige eenling Asahel Frost is een van de weinigen die de kwade bedoelingen van de Haluk kent. In een angstwekkend deel van het zonnestelsel, de Krans van de Boogschutter genaamd, gaat geheim agent Frost op zoek naar bewijzen van de Haluksamenzwering. Maar wat hij er vindt, is iets veel duisterders...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Sagittarius whorl
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-274-0015-6
Uitgever: Spectrum

InterventieHet land der Zieners
In het land der zieners heeft de menselijke geest een reuzenstap gedaan. Over de gehele wereld worden kinderen met buitengewone gaven geboren. Sommigen zijn genieën, andere normaal. Maar elk van hen bezit metaphysische krachten die het oude menselijke ras met verbazing en angst vervullen.
De genieën houden hun talenten aanvankelijk angstvallig geheim. En wanneer ze zichzelf blootgeven worden ze met afschuw bejegend, uitgebuit en vervolgd. Ze worden verscheurd door twijfel over de rol die ze moeten spelen: zijn ze voorbestemd om het ras dat hen voortbracht en dat zich omringt met nucleaire wapens aan zich te onderwerpen om hen van de totale oorlog te redden?
De hoofdpersonen van dit boek zijn leden van de familie Remillard, wier afstammelingen een rol speelden in het Veelkleurig land.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Intervention (deels)
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-274-1978-7
Uitgever: Spectrum
De interventie
Een gruwelijke atoomramp in het Midden-Oosten. Miljoenen doden, ontelbare ontheemden. Waar trekken ze heen? Welk land wil ze opnemen?
Maar al snel wordt hun lijden overschaduwd door de intriges om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, de machinaties van Kieran O'Conner, het monsterverband tussen Kieran O'Conner en Victor Remillard, de broer van Dennis.
Maar ook voor Tamara en haar groep is met de demonstratie van Edinburgh de vrede niet verzekerd. De Sovjet-Unie valt uiteen, Aziatische volkeren voeren oorlog met Moedertje Rusland. Hoe zal de mensheid deze slag overleven?
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Intervention (deels)
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-274-1979-5
Uitgever: Spectrum

Sage over de Pliocene BallingschapHet veelkleurig land
Het jaar 2034. De Franse natuurkundige Theo Guderian doet een curieuze ontdekking: een poort door de tijd die leidt naar de Rhônevallei van het Plioceen - zes miljoen jaar geleden. Een reis waarvan geen weg terug is en daarom voor de wetenschap niet interessant.
Lang na de dood van de ontdekker wordt een bruikbare toepassing voor de poort gevonden: ieder die niet past of zich niet thuis voelt in het Galactisch Bestel kan zich vrijwillig laten verbannen naar deze mysterieuze omgeving in het verre verleden.
In 2110 maakt een buitengewoon gemêleerd gezelschap van 'onaangepaste', maar talentvolle persoonlijkheden gebruik van deze mogelijkheid om de technologische perfectie van de 22ste eeuw te ontvluchten.
Maar aan de andere kant van de poort heerst niet de idyllische eenvoud die zij er hoopten aan te treffen. Zij worden opgewacht door twee buitenaardse, oorlogszuchtige rassen die hen genadeloos misbruiken voor hun eeuwenoude strijd.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: The many-colored land
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-274-0547-6
Uitgever: Spectrum
De gouden halsring
Een groep talentvolle mislukkelingen uit de 22ste eeuw laat zich vrijwillig verbannen naar het Plioceen. Zij komen terecht in het Europa van zes miljoen jaar geleden; dat bevolkt blijkt te zijn door twee buitenaardse rassen: de Tanu en de Firvulag, die elkaar al eeuwenlang bestrijden en die beiden over verreikende psychische krachten beschikken.
Een groep menselijke gevangen wordt naar Muriah gebracht, de hoofdstad van het Tanu-rijk. Onder hen bevindt zich Elizabeth Orme, ooit in haar eigen wereld een lerares met uitzonderlijke psychische vermogens die geleidelijk aan weer terug lijken te keren, en Aiken Drum een bedrieglijke avonturier en intrigant, met het talent en de ambitie om een heerser te worden in deze vreemde oude en nieuwe wereld.
Een andere groep mensen - die erin is geslaagd de Tanubewakers te overwinnen en te ontsnappen naar de noordelijke wouden - besluit, met of ondanks de dubbelzinnige hulp van de Firvulag, een aanval te doen op het hart van het Tanu-rijk.
Het grote toernooi tussen Firvulag en Tanu voert uiteindelijk tot een adembenemende climax.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: The golden torc
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-274-1263-4
Uitgever: Spectrum
De troonveroveraar
Het Veelkleurig Land begint met het verhaal van een groep onaangepaste maar talentvolle mensen uit de 22ste eeuw die via een tijdpoort uit hun technologische tijdperk vluchten naar een idyllisch plekje in het Europa van zes miljoen jaar geleden. Maar daar wachten hen twee buitenaardse rassen: de Tanu, die de tijdreizigers tot hun slaven maken, en de Firvulag, hun eeuwenoude vijanden.
Aan het eind De Gouden Halsring weet Felice Landry met haar buitengewoon krachtige psychische vermogens een gigantische overstroming te ontketenen, een vloed die de hoofdstad van de Tanu vernietigt, waarmee een eind komt aan hun overheersing.
In De Troonveroveraar weet de jonge ambitieuze avonturier Aiken Drum, ondanks felle tegenstand, zich de troon van de Tanu toe te eigenen.
Zijn rijk wordt echter bedreigd door de komst van een groep mensen uit Noord-Amerika, die van de chaos in koning Aikens Veelkleurig Land gebruik maken door de tijdpoort in bezit te nemen...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: The nonborn king
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-274-1824-1
Uitgever: Spectrum
De tegenstrever
Een groep menselijke tijdreizigers uit de 22ste eeuw laat zich via een tijdpoort terugbrengen naar het Plioceen, in de hoop daar een Hof van Eden aan te zullen treffen.
In plaats daarvan wachten hen twee elkaar bestrijdende buitenaardse rassen - de Tanu en de Firvulag - en ze worden tot slaven gemaakt. Een van de leden van de groep - de bedrieglijke avonturier Aiken Drum - weet de Tanutroon te veroveren, maar zijn bewind wordt al spoedig bedreigd door de Firvulag, die vastbesloten zijn zowel de mensen als de Tanu uit te roeien.
Maar deze bedreiging lijkt een bijkomstigheid vergeleken met de komst van een ander menselijk wezen dat over metafychische vermogens beschikt die die van Aiken Drum zelf verre overtreffen. Het is Marc Remillard, de aanstichter van de metafysische opstand die bijna Het Bestel veroverde, en die na te zijn verslagen door de tijdpoort is gevlucht.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: The adversary
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-274-1891-8
Uitgever: Spectrum

TrilliumDe Zwarte Trillium
De Trillium-reeks is het gezamenlijk resultaat van drie grootmeesters in de fantastische vertelkunst, Marion Zimmer Bradley, Julian May en André Norton, die elk afzonderlijk de liefde en bewondering van miljoenen Fantasy-lezers hebben veroverd. Door de bundeling van hun krachten en unieke talenten ontstond een schitterend Fantasy-epos, waarin de drie auteurs elk een hoofdpersonage voor hun rekening namen. Het is de geschiedenis geworden van De Zwarte Trillium.
Wanneer de drie prinsesjes van het vruchtbare en vredige land Ruwenda worden geboren, worden zij door de oertovenares Binah begiftigd met krachten van de zeldzame en mysterieuze Zwarte Trillium, het symbool van een oude magie.
Binah voorspelt hun dat zij ooit uit hun land zullen moeten vluchten wanneer het door vreemde indringers zal worden bezet en dat zij ooit elk op zoek zullen gaan naar een talisman. Dit is hun enige kans om hun koninklijke rijk te herwinnen en hun volk te bevrijden. En om te slagen zullen zij de grenzen van hun eigen ziel moeten overschrijden...
* Geschreven door Marion Bradley, Julian May & André Norton.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Black Trillium
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-274-2258-3
Uitgever: Spectrum
De Rode Trillium
Haramis, Anigel en Kadya - drie prinsessen die begiftigd zijn met de mysterieuze krachten van de zeldzame Zwarte Trillium - is door de oertovenares Binah opgedragen het evenwicht in de wereld te handhaven. Gezamenlijk kunnen zij iedere vijandelijke uitdaging aan, zoals zij in De Zwarte Trillium deden toen hun koninkrijk in gevaar was. Maar afzonderlijk zijn ze veel zwakker.
Er zijn nu twaalf jaar versterken sinds Orogastus werd verslagen. Haramis heeft zich gewijd aan de studie van magie en wetenschap, Anigel en haar trouwe echtgenoot koning Antar, regeren in vrede over hun gebied. Kadya is niet veranderd - nog steeds onstuimig, impulsief en zorgeloos.
Dan verandert ineens alles. Kadya verliest haar Trillium-talisman in de diepe wateren van de Windloze Eilanden en Anigels man en kinderen worden ontvoerd door een mysterieuze tovenaar die zich Portolanus noemt. Het losgeld voor hun terugkeer Anigels talisman.
De wereld is haar evenwicht aan het verliezen. Er woeden stormen en er dreigen oorlogen. Portolanus is in zijn element...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Blood Trillium
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-274-3313-5
Uitgever: Spectrum
De Gouden Trillium
Haramis, Anigel en Kadya hebben Orogastus verslagen, de koninkrijken Ruwenda en Labornok verenigd, en een breekbaar evenwicht in een verdeelde wereld tot stand gebracht.
De Gouden Trillium volgt het spoor van Kadya. Met haar zwaard van het Drielobbige Brandende Oog reist zij haar lot achterna, naar de moerassen van Ruwenda, wier bewoners zij ooit aanvoerde in de strijd. Zij waagt zich in de stad der Verdwenen Wezens, waar zij de kleine intelligente Hassitti ontmoet, die op de terugkeer van de Verdwenen Wezens wachten.
De Hassitti hebben het vermogen in hun dromen toekomstige gebeurtenissen en verre plaatsen op te roepen. En nu laten hun visoenen levendige en verontrustende beelden zien van een gevaar dat de bergen in het westen bedreigd.
* Geschreven door Andre Norton.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Golden Trillium
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-274-4406-4
Uitgever: Spectrum
Vrouwe van de Trillium
Sinds zij en haar zusters, Anigel en Kadya, de koninkrijken Ruwenda en Labornok hebben verenigd, ettelijke levens geleden, is Haramis Oertovenares in het land waar nu overal de eens zeldzame Zwarte Trillium bloeit. Maar hoog in de Toren van Orogastus, de tovenaar die ze ooit versloeg, wordt Haramis gekweld door dromen die haar dwingen een opvolgster te vinden.
Ver weg, in de Citadel van Ruwenda, vermoedt prinses Mikayla, die nauwelijks ouder is dan een kind, nog niets van haar verwantschap met Haramis, noch van de toekomst die haar wacht. En ze is ontwetend van de verborgen mystieke krachten die ze spoedig zal ontwikkelen.
Mikayla's koppige nieuwsgierigheid leidt haar en haar neef Fiolon tot diep in het Groene Moeras om te zoeken naar overblijfselen uit het verleden. Het onschuldige uitstapje slaat echter om in een gevaarlijke reis. Haramis brengt redding en maakt Mikayla tot een bevoorrechte, maar weigerachtige gevangene in haar verblijf in de bergen. Want het lot vraagt Mikayla afstand te doen van haar huwelijk met de gevoelige, begaafde Fiolon en zich te wijden aan haar roeping als Oertovenares.
De uitdagingen worden nog zwaarder dan Haramis en Mikayla hadden voorzien. De vermogens van de ouder wordende Haramis worden beproefd en ze moet erkennen dat het voorbereiden van haar opvolgster het zwaarste gevecht wordt dat ze ooit heeft moeten aangaan.
* Geschreven door Marion Bradley & Elisabeth Waters.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Lady of the Trillium
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-274-4534-6
Uitgever: Spectrum
De Hemel Trillium
Lang geleden was het land van de Drie Manen bijna vernietigd door de grote magische oorlog. Duizenden jaren later, wanneer het natuurlijk evenwicht zich weer enigszins heeft hersteld, dient zich een nog groter kwaad aan in de vorm van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en andere natuurrampen.
Alleen door de legendarische Hemeltrillium, bestaande uit de drie talismannen van de prinsessen Kadiya, Anigel en Haramis, kan de totale ondergang worden voorkomen. Maar Anigel wordt vermist en de talisman van Kadiya heeft zijn kracht verloren.
Bovendien is er een boze magiër in het spel die de talismannen zelf in zijn bezit wil krijgen. Slaagt hij daarin, dan is de wereld niet meer te redden...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Sky Trillium
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-274-6463-4
Uitgever: Spectrum

Trilogie van het Galactisch BestelJack
De Galactische rassen van het Bestel verwelkomen de mensheid in hun midden. Een nieuwe Gouden Eeuw lijkt voor de mensheid te zijn aangebroken. Maar de Rebellen hebben hun twijfels over deze nieuwe Eenheid en de teloorgang van het individu.
Marc Remillard, de zoon van Teresa Kendall en Paul Remillard, vangt ver in het heelal een noodkreet op. Teresa is zwanger, maar het Bestel staat de geboorte van het kind niet toe en wil haar tot een abortus dwingen. Maar Marc en Teresa weten dat de ongeboren vrucht nu al over immense geestelijke krachten beschikt.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Jack the bodiless
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-274-2913-8
Uitgever: Spectrum
Diamanten masker
De 21e eeuw nadert haar einde. Dertig jaren zijn verstreken sinds de aarde is toegetreden tot de vreedzame federatie van het Galactisch Bestel. Nu is het tijd voor het bovennatuurlijke deel der mensheid om een eenheid te vormen en te worden opgenomen in de gezamenlijke geest van de naties die zich in het Bestel hebben verenigd.
Maar lang niet iedereen gelooft in eenheid. Een groeiende groep rebellen heeft zich voorgenomen de mensheid voor altijd af te zonderen, uit naam van de individualiteit. En zij hebben een geheime medestander, Woede, het krankzinnige, bovenzinnelijke wezen dat tot het uiterste gaat om de mensheid buiten het Bestel te houden.
Woedes grootste tegenstander is Jack zonder Lichaam, de gemuteerde genius wiens familie het aardse streven naar eenheid aanvoert. Jack zal zich nimmer als instrument van Woede laten gebruiken, die daarom de benodigde geestkracht elders moet zien te vinden.
Woede wendt zich tot Dorothea MacDonald, die haar leven lang heeft geprobeerd haar onvoorstelbare geesteskracht geheim te houden. Maar ze kan die niet verbergen voor Woede - en niet voor Jack. Steeds opnieuw doen zij tevergeefs een beroep op haar hulp. Het is Dorothea's ambitie Caledonia, de planeet van haar jeugd, te laten voortbestaan en een afschuwelijke, door Woede gepleegde moord, te wreken.
Uiteindelijk blijkt niemand, noch Jack, noch Woede, noch het Bestel opgewassen tegen de ontzaglijke krachten van het meisje dat bekend zal worden onder de naam Diamanten Masker.
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Diamond mask
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-274-4404-8
Uitgever: Spectrum
Magnificat
Tegen het midden van de 21e eeuw begint de mensheid plezier te krijgen in haar lidmaatschap van het Galactisch Bestel. Op vele planeten floreren de menselijke kolonies, het leven op Aarde is vredig en voorspoedig, en aangezien er steeds meer mensen worden geboren met metafysische gaven, zal het niet lang meer duren voor deze begiftigde geesten eindelijk een totale Eenheid kunnen vormen.
Maar vreemdelingenhaat zit diep verankerd in de menselijke ziel. Een groeiende groep rebellen, geleid door een man met een obsessie voor de menselijke superioriteit, Marc Remillard, tracht de mensen van Aarde voor altijd gescheiden te houden. Marc's doel is niets minder dan het verheffen van het bovennatuurlijke deel der mensheid boven alle anderen, door middel van kunstmatige verbetering van geestelijke mogelijkheden. Zijn methoden zijn onsmakelijk, zijn doel weerzinwekkend. En dus zetten Marc en zijn medesamenzweerders hun werk in het geheim voort.
Slechts dezelfde Eenheid die hij vreest en verafschuwt kan Marc's plannen dwarsbomen. En alleen Marc's broer, Jack en een jonge vrouw, Diamanten Masker, kunnen het Metaconcert aanvoeren en Marc vernietigen, de Mensheid verenigen en de weg vrijmaken voor het begin van de Gouden Eeuw van het Galactisch Bestel...
Schrijver: Julian May
Oorspronkelijke titel: Magnificat
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-274-5610-0
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers