Boekenplank:
Kies

Boeken van Charles de Lint

Meer over Charles de Lint

Genre: Fantasy / SF

Website: Charles de Lint


Overzicht

  • De grijze roos - Verhalenbundel
  • Het holle meisje - The onion girl
  • Onderwereld / bovenwereld - Spirits in the wires

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe grijze roos
Er waait een frisse wind in het fantasygenre. Gedaan met de potente helden en hun bloedgeile uitspattingen. Een ander type hoofdpersonage kondigt zich aan: een mens, al bezit hij soms magische gaven. Cerin, de harpspeler is zo iemand.

De grijze roos vertelt hoe Cerin zijn harp van de goden verkreeg, hoe hij de beroemdste muzikant van zijn tijd werd, hoe hij de harp bijna kwijtspeelde, maar vooral hoe hij Meran vond.
Dit is geen verhaal met geraffineerde intriges, woeste krijgstochten, exotische plaatsen en wezens, ,aar een verhaal vol wonder, betovering en ontroering. Bovenal een verhaal over de liefde voor de muziek, de liefde voor de natuur, de liefde.

* Deze verhalenbundel bevat de verhalen: The fane of the grey rose, A pattern of silver strings en The oak king's daughter (de Nederlandse titels zijn mij niet bekend).

Schrijver: Charles de Lint
Oorspronkelijke titel: Verhalenbundel
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-705-3005-8
Uitgever: Exa
Het holle meisje
Te midden van al die verbonden levens in het geheimzinnige Newford staat de jonge kunstenares Jilly Coppercorn centraal. Iedereen kent haar. Haar warrige haar, haar met verf bespatte jeans, haar eeuwige glimlach.
Slechts een enkeling is het bekend dat haar schilderijen de schuwe wezens tonen die zich ophouden in de schaduwen van het magische en tegelijk zo eigentijdse Newford. Nog minder bekend is dat achter die ongewone wezens een duister geheim schuilgaat, en een verleden dat Jilly maar wat graag zou vergeten. En nu komt dat verleden Jilly opeisen.
Schrijver: Charles de Lint
Oorspronkelijke titel: The onion girl
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-245-5111-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onderwereld / bovenwereld
Onderwereld / Bovenwereld speelt zich afwisselend af in het fictieve Newford en in een magische onderwereld waar geesten van weleer de moderne technologie beheersen en cyberspace een wereld is die de verbeelding prikkelt.
Als in deze wonderlijke wereld een virus de website Wordwood aanvalt, verdwijnen er een heleboel mensen, onder wie Saskia Madding, die ooit als volwassen vrouw uit de computer kwam. Saskia zoekt en vindt noodgedwongen een tijdelijk onderkomen in het lichaam van Christiana Tree. Vanuit haar nieuwe behuizing probeert ze te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de chaos die de geestenwereld bedreigt.
Algauw doet Saskia een belangrijke ontdekking: de instandhouding van Wordwood is van essentieel belang voor het voortbestaan van de geestenwereld. De vraag is dan: wie is er gebaat bij de teloorgang van Wordwood?
Schrijver: Charles de Lint
Oorspronkelijke titel: Spirits in the wires
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-5493-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff