Boekenplank:
Kies

Boeken van C.J. Cherryh

Meer over C.J. Cherryh

Genre: Fantasy / SF

Website: C.J. Cherryh


Overzicht

  • De droomsteen - The dreamstone
  • De gedoofde zon: Kesrith - The faded sun: Kesrith
  • De laatste oever - Wave without a shore

Morgaine

  1. Poort van Ivrel - Gate of Ivrel
  2. Welput van Shiuan - Well of Shiuan

Rusalka

  1. Rusalka - Rusalka
  2. Tsjernevog - Chernevog

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe droomsteen
De wereld beleeft een overgangstijd. De mens, meester van ijzer en vuur, verdrukt de oude mythische wereld. Van de oude aarde rest nog een klein ongeschonden gebied: Ealdwood, dat gehoorzaamt aan andere tijdwetten dan de rest van de aarde. Daar leeft de laatste vertegenwoordiger van het elfenras, Arafel, vastbesloten om het gewelddadige mensenras tegen te houden. Deze prehistorische fantasyroman maakt u toeschouwer van een heroïsche strijd tussen de dromerige wereld van de ongeziene dingen en de harde wereld van ijzer en vernietiging.
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: The dreamstone
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-274-1498-X
Uitgever: Het Spectrum
De gedoofde zon: Kesrith
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: The faded sun: Kesrith
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-637-1092-5
Uitgever: De Dageraad
De laatste oever
In De laatste oever behandelt C.J. Cherryh de interactie van macht en kunst, van rede en creativiteit in een ruimtelijke context. Dit is een filosofische roman met disparate elementen: existentialistische geografie, zen-aandoende dialogen, een klassiek oosters thema en SF. Intellectueel op hoog niveau.
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: Wave without a shore
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-637-1078-X
Uitgever: De Dageraad

MorgainePoort van Ivrel
Ergens in het heelal staan werelden met elkaar in verbinding door poorten. Maar er gaat iets mis, en een team wordt uitgezonden om de poorten voorgoed te sluiten. Morgaine is na honderden jaren de enige van het team die is overgebleven, en op haar rust de zware taak van wereld tot wereld te trekken en de poorten achter haar te sluiten. Op één van die werelden ontmoet ze de banneling Vanye, die door haar wordt opgevorderd om haar te dienen. Ze waarschuwt Vanye dat ze zich de weelde van deugdzaamheid niet kan veroorloven, dat ze hem zo nodig zelfs zou doden. Alles zou ze doen om haar onmenselijke taak ten einde te brengen. Ze is hard, meedogenloos, maar ze is desondanks ook menselijk en kent momenten van uitputting, wanhoop, droefheid, en misschien heeft ze Vanye wel echt nodig, en niet alleen om haar taak over te nemen als zij de dood zou vinden, want ze is niet onsterfelijk...
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: Gate of Ivrel
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-310-0471-5
Uitgever: Reinaert
Welput van Shiuan
Welput van Shiuan speelt zich af in de vreemde wereld Shiuan, die bij voortduring wordt geteisterd door overstromingen en aardschokken. Op vallend is de scherpte van het detail waarmee de schrijfster mensen én landschap én klimaat in deze apocalyptische fantasiewereld heeft weten te evoceren. Frappanter nog is het uitmuntende fresco van de sociale structuren in een samenleving die leeft onder de bestendige dreiging van de naderende ondergang.
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: Well of Shiuan
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-310-0474-X
Uitgever: Reinaert

RusalkaRusalka
In de Russische volksverhalen van eeuwen geleden is de Rusalka de gevaarlijkste geest van allemaal. Het is de geest van een vermoord meisje - een meisje dat probeert voort te bestaan door energie te onttrekken aan alle levensvormen rondom haar... Ooit, toen Pjotr er nog op los leefde met de jonge energieke kerels die hij voor zijn vrienden aanzag, spotte hij met het geloof in magie. Nu is hij uit zijn geboortestad verstoten. Sasja, een jonge knaap die behoedzaam met zijn magische krachten omgaat, is de enige vriend die hij nog heeft. Pjotr en Sasja zoeken hun toevlucht tot het woud en proberen bescherming en warmte te vinden in het huis van de oude magiër Uulamets. Pjotr twijfelt echter aan hun veiligheid. Sasja wordt geaccepteerd, maar Pjotr is zijn leven ook bij Uulamets niet zeker. De Rusalka waart rond en Pjotr raakt volledig in haar ban...
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: Rusalka
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-225-1482-X
Uitgever: Boekerij
Tsjernevog
Met haar man Pjotr en diens vriend, de jonge magiër Sasja, leeft Eveshka in het door geesten geplaagde oeroude Rusland. Ooit is Eveshka door de kwade tovenaar Tsjernevog verdoemd tot Rusulka, een levende dode zonder lichaam. Nu is Eveshka terug uit de dood en leeft het drietal ongestoord in de wildernis. Dan wordt Eveshka in haar slaap gekweld door angstige dromen waarin ze naar het woud geroepen wordt voor een geheimzinnige ontmoeting. Als ze plotseling verdwijnt, gaan Pjotr en Sasja naar haar op zoek en worden zij naar de steen van Tsjernevog geleid.
Schrijver: C.J. Cherryh
Oorspronkelijke titel: Chernevog
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-225-1631-8
Uitgever: Boekerij