Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Leckie

Meer over Ann Leckie

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1966

Website: Ann Leckie


Radch Trilogie

  1. Het recht van de Radch - Ancillary justice
  2. Het zwaard van de Radch - Ancillary sword
  3. De genade van de Radch - Ancillary mercy

gedetailleerd overzicht

Radch TrilogieHet recht van de Radch
Op een afgelegen planeet nadert een persoon die zich Breq noemt het einde van haar missie. Breq is meer dan ze lijkt en minder dan ze was. Jaren geleden was zij Recht van Toren, een kolossaal ruimteschip met een artificiële intelligentie die duizenden ingelijfden met elkaar verbond onder het bewind van de Radch, het rijk dat het heelal aan het veroveren is. Door een verraderlijke daad is dat alles haar afgenomen en nu heeft Breq nog maar één kwetsbaar lichaam over. En nog maar één doel in haar leven: wraak te nemen op Anaander Mianaai, de bijna-onsterfelijke heer van de Radch die over veel meer dan één lichaam beschikt...
Schrijver: Ann Leckie
Oorspronkelijke titel: Ancillary justice
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024567195
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het zwaard van de Radch
Breq is een soldaat, maar ze was ooit een oorlogsschip. Een wapen dat werelden veroverde en duizenden gedachten kon aansturen. Maar nu heeft ze nog slechts één lichaam en dient ze de keizer. Met een nieuw schip en een lastige crew trekt Breq erop uit naar de enige plek in het universum waarmee ze akkoord wilde gaan: naar Station Athoek, om de familie te beschermen van een luitenant die ze ooit kende - een luitenant die ze in koelen bloede heeft vermoord.
Schrijver: Ann Leckie
Oorspronkelijke titel: Ancillary sword
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024571543
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De genade van de Radch
Heel even leek het erop dat Breq, de soldaat die ooit een oorlogsschip was, alles onder controle had. Maar dan wordt tijdens een zoektocht in de sloppenwijken van Station Athoek iemand gevonden die niet hoort te bestaan, verschijnt er een boodschapper uit het mysterieuze rijk van de Presger en is daar ineens ook Breqs vijand, de verdeelde en waarschijnlijk ook compleet gestoorde Anaander Mianaai - heerser van een rijk dat in oorlog is met zichzelf. Breq vertikt het om met haar schip en crew te vluchten, want dat zou betekenen dat ze de mensen van Athoek aan hun lot overlaat. Zal ze, tegen alle verwachtingen in, overleven? Maar die vraag heeft haar nooit eerder tegengehouden.
Schrijver: Ann Leckie
Oorspronkelijke titel: Ancillary mercy
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024576739
Uitgever: Luitingh-Sijthoff