Boekenplank:
Kies

Boeken van N.K. Jemisin

Nora K. Jemisin heeft psychologie gestudeerd en werkt, naast het schrijven, als carrière-adviseur.

Meer over N.K. Jemisin

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: N.K. Jemisin


De Gebroken Aarde / The Broken Earth

  1. Het vijfde seizoen - The fifth season
  2. De Obeliskpoort - The Obelisk gate
  3. De stenen hemel - The stone sky

gedetailleerd overzicht

De Gebroken Aarde / The Broken EarthHet vijfde seizoen

In Het vijfde seizoen volgen we drie vrouwen met een speciale gave die de natuur kunnen beïnvloeden, maar ook aardbevingen kunnen veroorzaken. Damaya, een jong meisje dat wordt getraind om het Koninkrijk te dienen; Syenite, een ambitieuze jonge vrouw die zich verplicht moet voortplanten met haar verbitterde en angstaanjagende mentor; en Essun, een moeder die op zoek is naar de vader die haar zoontje vermoordde en hun dochter ontvoerde vlak nadat een nieuw Seizoen een diepe kloof door het land trok.

Het vijfde seizoen is het eerste deel van de trilogie De Gebroken Aarde. Een genrebrekende serie over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen wegvagen.

Schrijver: N.K. Jemisin
Oorspronkelijke titel: The fifth season
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024580439
Ebook: 9789024580446
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Obeliskpoort

Het laatste Seizoen is van start gegaan, en de mensheid vervaagt langzaam in de lange, donkere nachten en de dikker wordende asregens.

Essun - voorheen Damaya, voorheen Syenite, nu wreker - heeft een schuilplaats gevonden. Maar haar dochter is nog steeds vermist. In plaats daarvan is er Alabaster Tienring - gek, wereldvernietiger, verlosser - met een verzoek dat alleen Essun kan inwilligen. Een verzoek dat het lot van de Stilte voorgoed kan bezegelen.

Het verhaal gaat verder met een verdwenen dochter, gevonden door de vijand, en in krachten groeiende. Een dochter wiens keuzes de wereld kunnen breken. Het gaat verder met de machtige obelisken, immer aanwezig, zwevend boven het aardoppervlak als zwijgende kolossen, en een eeuwenoud mysterie dat eindelijk samenkomt.

Schrijver: N.K. Jemisin
Oorspronkelijke titel: The Obelisk gate
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024580453
Ebook: 9789024580460
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De stenen hemel

De maan zal binnenkort terugkeren. Of dit het einde der tijden zal inluiden, of iets nog veel ergens, hangt af van twee vrouwen.

Essun heeft de krachten van Alabaster Tienring geërfd. Daarmee hoopt ze haar dochter Nassun te vinden en een wereld te creëren waarin elk orogene kid veilig kan opgroeien.

Maar voor Nassun komt haar moeders beheersing van de Obeliskpoort te laat. Ze heeft het kwaad in de wereld gezien, en heeft geaccepteerd wat haar moeder niet wil toegeven: dat corruptie soms niet kan worden genezen, alleen vernietigd.

Dit is hoe de wereld eindigt... voor de laatste keer.

Schrijver: N.K. Jemisin
Oorspronkelijke titel: The stone sky
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024580477
Ebook: 9789024580484
Uitgever: Luitingh-Sijthoff