Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Douglass

Meer over Sara Douglass

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1957 / Overleden: 2011


De Saga van Axis / The Axis Trilogy

  1. De reisgenoten van Achar - BattleAxe
  2. De zang van de Icarii - Enchanter
  3. De Sterrendans - Starman

gedetailleerd overzicht

De Saga van Axis / The Axis TrilogyDe reisgenoten van Achar
In het doorgaans zo rustige Achar, een immens groot continent van wouden en bergstreken dat door onherbergzame kusten wordt omgeven, heerst onrust. Vanuit het barre noorden, waar naar verluidt de eens door de Acharieten verdreven Uitgeslotenen zich ophouden, komen onheilspellende berichten.
Steeds vaker worden bij de grenzen onbekende, vreemde wezens gesignaleerd. Zelfs onder de barbaarse stammen van Ravenswaay, die in grote aantallen vanuit het verre noorden zuidwaarts vluchten, dreigt paniek de overhand te krijgen.
Het is aan Axis, Heer van de Bijl-Vechters en bastaardzoon van de overleden prinses Rivkah, om af te reizen naar de meest noordelijke vesting, Gorkenstein, om daar persoonlijk poolshoogte te nemen en desgewenst orde op zaken te stellen.
Vastberaden gaat Axis op pad. Zijn reisgezelschap telt onder meer de beeldschone Faraday, de toekomstige bruid van Axis' gehate halfbroer Borneheld die het bevel over Gorkenstein zal overnemen.
Een en ander wordt er niet gemakkelijker op als deze keer de winter ongemeen vroeg dreigt in te vallen, en Axis tot over zijn oren verliefd wordt op Faraday.
Schrijver: Sara Douglass
Oorspronkelijke titel: BattleAxe
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-5248-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De zang van de Icarii
Na de gewelddadige twist met zijn halfbroer Borneheld, is Axis gevlucht naar de Klaauwspits, het woongebied van de Icarii. Daar moet hij de toverliederen leren beheersen die hem sterk genoeg zullen maken om de profetie waarin hem zo'n belangrijke rol is toebedeeld te laten uitkomen.
Een van zijn eerste taken is de Icarii en de Avar onder zijn gezag scharen en terugleiden naar Achar, om de door hem gehate Borneheld te verslaan en het voormalig koninkrijk Tencendor onder zijn gezag te plaatsen.
Intussen wacht Gorgrael ongeduldig op het invallen van de winter, om vervolgens zijn vernietigende aanval op het hart van Achar voort te zetten.
En dan is er nog, ondanks Axis' huwelijk met Azure, de schone Faraday, de discipel van de Moeder-Godin, die Axis maar niet uit zijn gedachten kan zetten.
Schrijver: Sara Douglass
Oorspronkelijke titel: Enchanter
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-5258-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Sterrendans
De Bezweerder Axis heeft geen andere keuze dan zich in zijn rol van SterMan te onderwerpen aan de Profetie van de Vernietiger. Hij moet de strijd aangaan met zijn snode halfbroer Gorgrael waarbij de Geliefde groot gevaar loopt gedood te worden.
Alleen denkt Gorgrael nog altijd dat met die Geliefde Faraday wordt bedoeld, Axis' vroegere minnares, die het grote woud van Tencendor opnieuw aanplant. Hij weet niet dat Axis inmiddels getrouwd is met Azhure. Zij is de dochter van WolfSter, de lang geleden vermoorde Bezweerder-Klaauw die uit de dood is teruggekeerd...
Hoe het zij, wie ook wordt geduid door de Profetie van de Vernietiger, de Geliefde zal door Gorgraels handen sterven. Goden, Bezweerders, Bannen, vrouwen en krijgers, allemaal spelen ze een rol in de strijd die op verschillende fronten wordt gevoerd en die in De Sterrendans spectaculair wordt besloten.
Schrijver: Sara Douglass
Oorspronkelijke titel: Starman
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 978-90-245-5268-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff