Boekenplank:
Kies

Boeken van Terry Goodkind

Terry Goodkind is geboren in de staat Nebraska, Amerika. Al op jonge leeftijd bleek dat hij dyslexie had. Voor hij zich volledig aan het schrijven wijdde, heeft hij tal van beroepen uitgeoefend, waaronder meubelmaker, vioolbouwer en kunstschilder.

Meer over Terry Goodkind

Website: www.terrygoodkind.com

Geboren: 1948

Overzicht
 • De eerste biechtmoeder - The first confessor
 • De wet van Negen - The law of Nines
De kronieken van Nicci
 1. Maîtresse van de Dood - Death's mistress
 2. De sluier van de eeuwigheid - Shroud of eternity
De wetten van de magie
 1. De aflossing - Debt of bones
 2. De eerste wet van de magie - Wizard's first rule
 3. De tweede wet van de magie - Stone of tears
 4. De derde wet van de magie - Blood of the fold
 5. Tempel der winden - Temple of the winds
 6. Ziel van het vuur - Soul of the fire
 7. Zuster van de duisternis - Faith of the fallen
 8. Zuilen der schepping - The pillars of creation
 9. Het weerloze rijk - Naked empire
 10. Ketenvuur - Chainfire
 11. Fantoom - Phantom
 12. De ongeschreven wet - Confessor
 13. De Omen machine - The Omen machine
 14. Het derde koninkrijk - The third kingdom
 15. Verscheurde zielen - Severed souls
 16. Oorlogshart - Warheart

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De eerste biechtmoeder
In De eerste biechtmoeder doet Terry Goodkind een grote stap terug in de geschiedenis van De wetten van de magie. De lezer komt meer te weten over hoe ooit de oorlog tussen de Oude en de Nieuwe Wereld ontstond, over de ontstaansgeschiedenis van het Zwaard van de Waarheid, over het verbergen van de Tempel der Winden en meer, veel meer. Maar... ... weinig is bekend over de oorsprong van de Biechtmoeders, van wie ook Kahlan afstamt. In dit verre verleden, een tijd waarin biechtmoeders nog niet bestonden en de wereld een duistere en gevaarlijke plek was, maken we kennis met een vrouw die alles is kwijt geraakt, haar man, haar toekomst, alles. Kortom, een vrouw die niets meer te verliezen heeft. Dit is het verhaal van de allereerste biechtmoeder: Magda Searus.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The first confessor
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789024558520
Uitgever: Luitingh
De wet van Negen
Vijftien jaar geleden verscheen in de Verenigde Staten het eerste deel van De Wetten van de Magie - Het Zwaard van de Waarheid. Miljoenen lezers volgden sindsdien de avonturen van Richard Rahl, alias Richard Cypher, alias de Zoeker. In De Wet van Negen onthult Terry Goodkind nieuwe geheimen over het universum van De Wetten van de Magie. De naam van de hoofdpersoon suggereert een weerzien met een oude bekende... Het begint allemaal in onze wereld, in deze tijd. Op weg naar de galerie die zijn schilderijen verkoopt, weet een weinig succesvolle kunstschilder, Alex, met gevaar voor eigen leven een aanslag op een jonge vrouw te voorkomen. Op het nippetje weet hij haar weg te sleuren voor de bumper van een aanstormende truck met een piratenvlag op de cabine. Zo begint Alex' zevenentwintigste verjaardag - een dag vol verrassingen. De jonge vrouw heet Jax en ze is afkomstig van een andere wereld, een wereld waar magie werkt, een wereld ook die grote omwentelingen te wachten staat. En Jax waarschuwt hem: 'Pas op voor spiegels. Ze kunnen je via spiegels volgen.' Nog vreemder wordt het als Alex op zijn verjaardag ook nog verneemt dat hij die dag erfgenaam is geworden van een immens landgoed in Maine. En Jax heeft nog een verrassing voor hem in petto, de kernzin van een profetie: 'Alleen iemand van deze wereld kan onze wereld redden.' Op dat moment is Alex al duidelijk geworden dat van die andere wereld levensgevaarlijke tegenstanders de overstap naar zijn wereld hebben gemaakt om te voorkomen dat de profetie waarheid wordt.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The law of Nines
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-245-3061-8
Uitgever: Luitingh

De kronieken van Nicci

Maîtresse van de Dood
Ooit was ze luitenant in het leger van de verschrikkelijke Keizer Jagang en stond ze bekend als de Maîtresse van de Dood en de Slavenkoningin. De dodelijke Nicci wist zelfs Richard Rahl te vangen en probeerde hem te overtuigen van de juistheid van de Imperiale Orde van Jagang. Maar het was Richard die Nicci bekeerde en in de jaren die volgden diende ze Richard en Kahlan als een van hun dierbaarste vrienden - en een van hun dodelijkste beschermers. Nu de heerschappij van Richard en Kahlan eindelijk is gestabiliseerd, trekt Nicci erop uit om haar eigen avonturen te beleven en de vrede van het D'Haraanse Rijk te verspreiden. Maar dan moet ze wel eerst de wereldvreemde profeet Nathan uit de problemen houden...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Death's mistress
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789024576524
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De sluier van de eeuwigheid

De ontzagwekkende tovenares Nicci en haar metgezellen - de magieloze tovenaar Nathan en de jeugdige Bannon - hebben een nieuw avontuur te volbrengen. Nadat ze de meedogenloze Norukai-slavenrovers uit de Rendabaai hebben verjaagd, is het nu tijd om Nathans magische krachten te herstellen. Geleid door de mysterieuze profetie van de heks Rood, trekt het trio naar het zuiden van Kol Adair, richting de door de tijd gesluierde stad Ildakar. De groteske voortekenen die ze op het pad naar Nathans redding tegenkomen voorspellen echter weinig goeds. De Norukai-hoofden op pieken, een genetisch gemodificeerd monster, en een versteend leger van een half miljoen soldaten, zijn nog slechts voorproefjes van de verschrikkingen die hun te wachten staan in De sluier van de eeuwigheid.

Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Shroud of eternity
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789024576753
Uitgever: Luitingh Sijthoff

De wetten van de magie

De aflossing
Voor de miljoenen lezers die wereldwijd de boeken van Terry Goodkind in hun hart sloten, is De Aflossing de onmisbare proloog, die zich afspeelt tientallen jaren voorafgaand aan de avonturen van Richard Cypher en zijn geliefde Kahlan in De Wetten van de Magie. De Aflossing is in elk opzicht een uitzonderlijk verhaal over liefde en moed. Abby, een jonge vrouw, probeert de hulp af te dwingen van Zedd, de belangrijkste man ter wereld. Allebei leven ze in de schaduw van een zogeheten bottenschuld, een schuld die niet kan worden afgekocht of afgelost, zelfs niet door de dood. Beiden komen gaandeweg voor een moeilijke keuze te staan...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Debt of bones
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 90-245-4581-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De eerste wet van de magie
Sinds de splitsing van het land in drie afzonderlijke naties is Westland vrij gebleven van de smet van tovenarij. Totdat het zwaar verminkte lijk van de vader van Richard Cypher het begin inluidt van de vervulling van een eeuwenoude voorspelling. Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in zijn vele vormen hoort bij het Land en zijn volk. Alleen Richard heeft de macht om op te treden tegen het kwaad dat op het punt staat door de grenzen van de Onderwereld heen te breken. Want hij bezit een unieke erfenis die bewijst dat hij de Zoeker zal worden, de rechtmatige drager van het Zwaard van de Waarheid. Richard's leven verandert volkomen wanneer hij Kahlan de Belijdster redt, een mooie jonge vrouw die door de moordenaars van de gewetenloze magiër Darken Rahl wordt belaagd. De grote tovenaar Zedd benoemt hem tot Zoeker. Met de macht van het legendarische Zwaard van de Waarheid is hij de enige die Rahl kan beletten de drie Kistjes van Orde te verkrijgen. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Het Zwaard van de Waarheid.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Wizard's first rule
Eerste uitgave: 1994
ISBN: 90-245-2342-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De tweede wet van de magie
Richard Cyper is geen eenvoudige woudloper meer. Hij is de Zoeker, getekend door de Krachten van zijn ambtswapen, het Zwaard der Waarheid. Nu is hij herenigd met zijn geliefde Kahlan, en zelfs de vervloekte magie van haar ambt staat hun huwelijk niet meer in de weg. De Zusters van het Licht verstoren die droom. Richard's eigen magie zal hem doden, tenzij hij hun lessen volgt, in het verre Paleis der Profeten. En alleen als hij zich volledig onderwerpt en Kahlan achterlaat, willen zij hem onderwijzen. Kahlan reist naar Aydindril om de hulp in te roepen van Richard's grootvader, Zeddicus Zu'l Zorander, de enige tovenaar van de Eerste Orde. Maar het Middenland rebelleert en Kahlan de Belijdster moet, als handhaafster van recht en orde, ingrijpen. Waar is Zedd gebleven? En wie heerst er in Aydindril? * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Steen der Tranen.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Stone of tears
Eerste uitgave: 1995
ISBN: 90-245-2683-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De derde wet van de magie
De Bloedbroederschap, het verbond van fanatieke, nietsontziende anti-magiërs, is een formidabele tegenstander. Dat ondervindt Richard Cypher, de Zoeker, als hij een driedubbele taak moet volbrengen: de gevreesde Jagang verslaan, zijn geliefde Kahlan redden en de poort naar de Oude Wereld sluiten. Alleen met de kracht van de liefde en het geloof in de Waarheid zal hij deze taken kunnen volbrengen en het kwaad kunnen keren. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De bloedbroederschap.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Blood of the fold
Eerste uitgave: 1996
ISBN: 90-245-0737-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tempel der winden
Richard Cypher, de Zoeker, gaat een haast onmogelijke strijd aan met de anti-magie, het kwaad dat drieduizend jaar lang verzegeld lag en dat nu de wereld aantast met een verschrikkelijke toverplaag. Allereerst moet hij de Tempel der Winden zien te vinden. Als de slagschaduw van verraad eenmaal over zijn taak valt, kunnen Richard en zijn geliefde Kahlan niet anders dan de afschuwelijke waarheid onder ogen zien...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Temple of the winds
Eerste uitgave: 1997
ISBN: 90-245-0974-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ziel van het vuur
Richard Cyper en zijn geliefde Kahlan zijn erin geslaagd het land D'Hara te vrijwaren voor een levensbedreigende, door magie gewrochte epidemie - maar ze hebben daarbij per ongeluk de akkoorden ontketend. Afschuwelijk duidelijk is nu dat de akkoorden het vermogen hebben alles te vernietigen wat Richard en Kahlan met zoveel moeite hebben beschermd - zelfs de kracht van het Zwaard van de Waarheid zou weleens ontoereikend kunnen zijn om de vloed van losgebroken magische kracht te keren. Algehele verwoesting dreigt...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Soul of the fire
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 90-245-3734-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zuster van de duisternis
Een Zuster van de Duisternis neemt Richard Cypher gevangen en voert hem diep de Oude Wereld in, naar het hart van de Imperiale Orde. Zijn geliefde Kahlan blijft achter. Kahlan is vrij omdat Richard zich in zijn wanhoop heeft opgeofferd, maar ze legt zich er niet bij neer. Ze ontkracht de profetie en verbreekt haar laatste gelofte aan Richard door een leger op de been te brengen dat de oprukkende strijdmacht van de Imperiale Orde tot staan zal moeten brengen. Gescheiden van elkaar vechten Richard en Kahlan tot het uiterste - met als inzet: hun liefde en hun leven.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Faith of the fallen
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 90-245-3913-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zuilen der schepping
De winter is op komst. Met de verlammende angst voor een vernietigend leger in hun hart, wagen Richard Cypher en zijn vrouw Kahlan zich diep in een vreemd en desolaat land. Daar blijken ze de prooi te zijn voor een onvermoeibare jager. Bovendien moeten ze de meedogenloze onaardse dreiging afwenden, die is voortgekomen uit het zwartste duister van de menselijke ziel, en het opnemen tegen demonen die rondwaren in de nabijheid van de Zuilen der Schepping...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The pillars of creation
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 90-245-4333-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het weerloze rijk
Inmiddels is Richard Cypher een legendarische krijger, die met zijn vrouw Kahlan heeft gevochten tegen magische krachten, machtige vijanden en zelfs de elementen. Nu is hij vergiftigd. Om het weermiddel in handen te krijgen, moet hij het opnemen tegen barbaarse invallers en - een feit dat hem bijna tot wanhoop drijft - Kahan als gijzelaar achterlaten.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Naked empire
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-245-4688-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ketenvuur
Richard Cypher, Heer Rahl, de Zoeker, heerser over D'Hara en drager van het Zwaard van de Waarheid, raakt op het slagveld ernstig gewond. Dankzij de goede zorgen van de tovenares Nicci komt hij algauw weer tot bewustzijn, om tot zijn grote schrik en verbijstering te horen te krijgen dat zijn geliefde vrouw Kahlan spoorloos is. Erger nog, niemand kan zich haar herinneren - het is alsof Kahlan nooit heeft bestaan...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Chainfire
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-245-5401-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fantoom
Kahlan Amnell ontwaakte op een goede dag zonder zich haar naam te herinneren, zonder verleden, nu is zij de gevaarlijkste vrouw ter wereld en de grote liefde van Richard Cypher, de Zoeker. Die speurt met grote gedrevenheid naar haar, naar zijn Kahlan, die blijkbaar voor de rest van de wereld niet bestaat en nooit heeft bestaan, die alleen hij zich kan herinneren. Kahlan, op haar beurt, is genoodzaakt haar verloren identiteit te achterhalen, daarbij beseffend dat een duister kwaad haar met lichaam en ziel zal opeisen als ze erin slaagt. De enige uitweg uit het benauwende vooruitzicht is dat ze te weten komt waarom zij centraal staat in de vernietigende strijd die overal om haar heen woedt, maar ze beseft niet dat die kennis het duisterste van alle geheimen rond haar raadselachtige verleden zal onthullen.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Phantom
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-245-5478-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De ongeschreven wet
De toekomst van het laatste restje vrije mensen is gehuld in inktzwarte duisternis, ze staan op het punt door het kwaad te worden overweldigd en zijn onmachtig de komst van een wrede nieuwe wereld te voorkomen. En Richard? Hij gaat zwaar gebukt onder het feit dat zelfs hij machteloos is. Bovendien, hij voelt zich nog eens extra bedrukt vanwege een zonde die hij onmogelijk kan opbiechten aan de vrouw van wie hij zo zielsveel houdt, de vrouw die hij heeft verloren... Kahlan.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Confessor
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-245-2769-4
Uitgever: Luitingh
De Omen machine
Diep onder de grond wordt een mysterieuze machine in slaaptoestand aangetroffen. Bij zijn ontwaken begint hij meteen met het uitzenden van alarmerende doemvoorspellingen die verbazend accuraat blijken te zijn. En ze worden steeds onheilspellender. Terwijl de magiër Zedd een manier probeert te vinden om het sinistere apparaat uit te schakelen, produceert de machine een omen waarbij Richard en Kahlan betrokken zijn. Een profetie waarvan de gevolgen onmogelijk te voorkomen zijn. Naarmate de catastrofe nadert onthult de machine dat hij de mogelijkheid heeft de doemvoorspelling teniet te doen. In ruil voor een onmogelijke eis...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The Omen machine
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-245-3302-2
Uitgever: Luitingh
Het derde koninkrijk
Richard heeft de bloeddorstige Jit gedood en Kahlan uit haar klauwen gered, maar beiden zijn getroffen door de doodsaanraking van de Haagvrouw. Bovendien staan hun in het Duistere Land nieuwe gevaren te wachten. Beroofd van zijn kracht als oorlogstovenaar moet Richard het opnemen tegen een samenzwering achter de noordmuur, terwijl zijn vrienden en helpers gevangen zijn genomen door een geduchte vijand. Als hij niet op tijd komt, zal Kahlan sterven...
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: The third kingdom
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789024561988
Uitgever: Luitingh
Verscheurde zielen
Vanuit de verste uithoeken van het D'Haraanse Rijk trekken bisschop Hannis Arc en de oude keizer Sulachan aan het hoofd van een gigantische horde Shun-tuk en andere verderfelijke halfmensen rechtstreeks het hart van het koninkrijk binnen. Hun leger herrezen doden bedreigt het bestaan van alles wat leeft. Ondertussen - ver weg van huis - vechten Richard en Kahlan dapper voor hun leven. Het tweetal doet er alles aan om zichzelf en hun volgelingen te beschermen tegen een reeks angstaanjagende bedreigingen, maar een mysterieuze en dodelijke ziekte zuigt langzaam al hun krachten weg.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Severed souls
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789024564927
Uitgever: Luitingh
Oorlogshart
Zielsverwanten, pionnen van de profetie en erfgenamen van een eeuwenoud conflict. Richard en Kahlans lotsbestemmingen zijn al verbonden sinds ze elkaar voor het eerst tegenkwamen in Het Zwaard van de Waarheid. Maar nu ligt Richard op een lijkbaar, zwevend tussen de wereld van de levenden en de dood en moet Kahlan vechten voor zijn leven terwijl Richard in de onderwereld zijn eigen strijd levert. Dit is de laatste slag in een oorlog van drie millennia oud, een oorlog waarin het Zwaard van de Waarheid werd gesmeed, een oorlog die het einde kan betekenen van niet alleen hun levens, maar van hun complete wereld.
Schrijver: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Warheart
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789024568840
Uitgever: Luitingh