Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Christopher Paolini

Boeken van Christopher Paolini

Christopher Paolini begon al op zijn 15e te schrijven aan het eerste deel van zijn epische fantasy-serie Het erfgoed. In 2002 werd het eerste deel gepubliceerd. Om het boek te promoten reisde hij langs 135 scholen en bibliotheken om er te discussiëren over lezen en schrijven. Hij deed dat verkleed in een middeleeuws kostuum. Zelf ontwierp hij ook de cover voor de eerste versie van Eragon, waarop het oog van Saphira te zien is. Ook tekende hij alle kaarten die in zijn boeken verschenen. Paolini woont en werkt in Paradise Valley, Montana.

Meer over Christopher Paolini

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1983

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Christopher Paolini


Overzicht

  • De drietand, de heks en de draak - The fork, the witch, and the worm
  • Slapen in een zee van sterren - To sleep in a sea of stars

Het Erfgoed / The Inheritance Cycle

  1. Eragon - Eragon
  2. Oudste - Eldest
  3. Brisingr - Brisingr
  4. Erfenis - Inheritance
  5. Murtagh - Murtagh
Het Erfgoed / The Inheritance Cycle

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe drietand, de heks en de draak

Welkom terug in de wereld van Alagaësia!

Het is jaren geleden dat Eragon het land verliet om de nieuwe generatie Drakenrijders te stichten. Nu ziet hij zich geconfronteerd met een zee aan verantwoordelijkheden: een drakenvesting opzetten, leveranciers aantrekken, drakeneieren bewaken en het hoofd bieden aan vijandige Urgals en arrogante elven. Maar een visioen van de Eldunarí, onverwacht bezoek, en een mysterieuze Urgal-legende bieden de nodige afleiding...

De drietand, de heks en de draak is een doorlopend verhaal met Eragon in de hoofdrol. Eindelijk leren we hoe het hem vergaat na het einde van Erfenis. Eragons avonturen worden afgewisseld met uitstapjes naar andere werelddelen en uittreksels uit manuscripten, waaronder de memoires van de onvergetelijke heks Angela de kruidenvrouw, geschreven door haar inspirator Angela Paolini. Verlies jezelf in de ongeëvenaarde fantasie van Christopher Paolini in dit meeslepende nieuwe avontuur dat verdergaat waar de Erfgoed-serie ophield.

Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: The fork, the witch, and the worm
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587157
Ebook: 9789402313093
Uitgever: Boekerij
Slapen in een zee van sterren

Kira Navárez werkt als xenobioloog op een ruimteschip. Het is haar taak om nog niet gekoloniseerde planeten te inventariseren en te kijken of ze bruikbaar zijn voor mensen. Na jaren trouwe dienst is Kira het constante ruimtereizen en gescheiden zijn van haar vriend Alan zat. Ze is klaar om haar carrière vaarwel te zeggen en te gaan settelen.

Voor het zover is, heeft Kira echter nog een laatste planeet te inventariseren. Het is een routinemissie en ze is als het goed is binnen een paar dagen terug bij Alan. Maar eenmaal op de planeet aangekomen gaat het mis. Kira valt, scheurt haar beschermende pak en raakt per ongeluk een onbekend object aan - het gevaarlijkste wat je tijdens de exploratiemissie kan overkomen. Niet veel later wordt ze gevonden door een collega en mee teruggenomen naar het ruimteschip. Maar er is iets in haar gewekt...

Nog op de ziekenboeg neemt datgene wat zich in Kira heeft genesteld de controle over en stort zich op haar collega’s. Kira is de enige overlevende. Al haar vrienden en collega’s zijn dood. Zo begint een intergalactische race tegen de klok om de kracht die in Kira huist een halt toe te roepen - en te ontdekken wie erachter zit.

Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: To sleep in a sea of stars
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022590409
Ebook: 9789402315325
Uitgever: Boekerij

Het Erfgoed / The Inheritance CycleEragon
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen.

Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band.

Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug.

Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter...
Eragon - 2006
Regisseur: Stefen Fangmeier
Cast: Edward Speleers, Jeremy Irons, Robert Carlyle, e.a.
Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: Eragon
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022561713
Ebook: 9789460230547
Uitgever: Boekerij
Oudste
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming.

Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder.

Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen.

Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar...
Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: Eldest
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022561720
Ebook: 9789460230554
Uitgever: Boekerij
Brisingr
Na de kolossale veldslag tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, konden Eragon en zijn draak Saphire maar ternauwernood levend ontsnappen. Er staan hen echter nog heel wat beproevingen te wachten.

Zo heeft hij een eed gezworen om zijn neef Roran te helpen diens geliefde Katrina uit de klauwen van Koning Galbatorix te redden. Kan deze eens eenvoudige boekenjongen de rebellen verenigen en de koning verslaan?
Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: Brisingr
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022561560
Ebook: 9789460230530
Uitgever: Boekerij
Erfenis
Niet zo heel lang geleden was Eragon - Schimmendoder, Drakenrijder - nog een arme boerenjongen en zijn draak Saphira slechts een blauwe steen in het bos. Nu rust het lot van een hele beschaving op hun schouders. Maandenlange training en strijd hebben overwinningen en hoop gebracht, maar gingen ook gepaard met smartelijk verlies.

Toch moet de echte slag nog geleverd worden: ze zullen het tegen Galbatorix moeten opnemen. En ze moeten sterk genoeg zijn om hem ook te verslaan, want als zij het niet kunnen, kan niemand het. Er zal geen tweede kans komen. De Rijder en zijn draak hebben al meer bereikt dan iedereen had durven hopen, maar kunnen ze de boosaardige koning omverwerpen en het recht in Alagaësia doen zegevieren? En zo ja, tegen welke prijs?
Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: Inheritance
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022570197
Ebook: 9789460929298
Uitgever: Boekerij
Murtagh

De wereld is niet langer veilig voor drakenrijder Murtagh en zijn draak Thorn. Nu de duistere koning is afgezet moeten ze de consequenties ondergaan van hun - weliswaar onvrijwillige - rol in zijn schrikbewind. Ze zijn gehaat en verstoten door de samenleving.

Door het land klinken fluisterende stemmen over de broze grond en de vage geur van zwavel in de lucht. Murtagh vermoedt dat er iets kwaadaardigs in de schaduwen van Alagaësia schuilt. Dit is het begin van een epische reis door bekende, maar daarnaast ook onontdekte gebieden, waar Murtagh en Thorn elk wapen in hun arsenaal - zowel hun kracht als hun intelligentie - moeten inzetten om een mysterieuze heks te verslaan. Een heks die veel meer geheimen heeft dan iedereen dacht.

Schrijver: Christopher Paolini
Oorspronkelijke titel: Murtagh
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202118
Ebook: 9789402322309
Uitgever: Boekerij