Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Cinda Williams Chima

Boeken van Cinda Williams Chima

Meer over Cinda Williams Chima

Genre: Fantasy / SF

Website: Cinda Williams Chima


De Kronieken van de Erfgenamen

  1. De erfgenaam van het zwaard - The warrior heir
  2. De erfgenaam van de magiër - The wizard heir
  3. De erfgenaam van de draak - The dragon heir

Zwarte kunst

  1. De demonenkoning - The demon king
  2. Koningin in ballingschap - The exiled queen
  3. De troon van de Grijze Wolf - The Gray Wolf throne
  4. De scharlakenrode kroon - The crimson crown

gedetailleerd overzicht

De Kronieken van de ErfgenamenDe erfgenaam van het zwaard
Voor hij zich bewust wordt van het bestaan van De Rozen, leidt de zestienjarige Jack een gewoon leven in het dorpje Trinity. Alleen de medicijnen die hij elke dag moet innemen en het litteken boven zijn hart maken hem anders dan zijn leeftijdgenoten. Dan neemt Jack op een goede dag zijn medicijnen een keertje niet in. Plotseling is hij sterker, feller en heeft hij meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren. En dat is een geweldig gevoel - tot hij bij een veldtraining even vergeet hoe sterk hij nu is en bijna een andere speler ombrengt. Alsof dat bizarre incident nog niet genoeg problemen geeft, ontdekt Jack dat hij het zwaard van een kampioen van weleer in zijn bezit heeft. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens hopeloos verliefd op het mooiste meisje van de school, en dat leidt behoorlijk af. En daar blijft het niet bij! Kort daarop ontdekt Jack de verbijsterende waarheid over zijn afkomst: hij is een Anderling, een lid van een geheime organisatie van mensen die over magische talenten beschikken. Aan het hoofd van die gemeenschap staan de eeuwig ruziënde Huizen van de Witte en de Rode Rozen. Wie de baas wordt over beide Huizen, dat wordt bepaald in Het Spel, een toernooi waarbij elk huis een kampioen voordraagt die met elkaar vechten tot de dood er op volgt. En beide Huizen willen Jack als hun kampioen!
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The warrior heir
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-7005-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De erfgenaam van de magiër
De zestienjarige Seph McCauley wordt al drie jaar lang van de ene exclusieve privéschool naar de andere gestuurd. Niemand wil de jongen met zijn magische 'ongelukjes' in de buurt hebben. Moederziel alleen zwerft hij door zijn woonplaats, zich bewust dat zijn 'ongelukjes' steeds vaker voorkomen. Als Seph tijdens een feestje een vreselijke brand veroorzaakt, wordt hij naar de Haven gehaald, een besloten jongensschool voor magiërs. Schoolhoofd Gregory Leicester belooft Seph te trainen in magie en schrijft hem in bij een mysterieuze orde van magiërs, de Alumni. Maar er schuilt een addertje onder het gras, een bijzonder giftige... Leicester is van plan Seph te gebruiken voor zijn eigen doeleinden. En voordat Seph er erg in heeft, raakt hij verzeild in een oorlog tussen magiërs...
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The wizard heir
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-8313-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De erfgenaam van de draak
Bevreesd om de legendarische draken van Ravens Ghyll uit hun slaap te wekken, hebben de magiërs jaren geleden een verbond gesloten om een grootschalige machtsstrijd te voorkomen. Maar dit zijn andere tijden, de Witte en Rode Rozen hebben noodgedwongen de handen ineengeslagen om een gemeenschappelijke vijand het hoofd te bieden: Claude D'Orsay en zijn wrede zoon Devereaux willen alle magiërgildes overnemen om vervolgens met geweld de wereld te veroveren. Alles verandert echter als iemand een aanslag pleegt op Ravens Ghyll en daar het Drakenhart steelt. Een befaamde talisman met duistere krachten, en volgens geruchten de bron van alle magie in de wereld. Het is aan Jason Hayley, de derde erfgenaam, om te voorkomen dat de talisman in verkeerde handen valt. Maar Jason maakt zich vooralsnog druk om heel andere zaken van belang, hij wil eerst wraak nemen op degene die zijn ouders heeft vermoord.
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The dragon heir
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-8012-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Zwarte kunstDe demonenkoning
Han is een vijftienjarig joch dat zich met moeite staande weet te houden in de achterbuurten van Fellsmars, de hoofdstad van het rijk van de koninginnen van de Fells. Sinds zijn vroege jeugd draagt Han om zijn polsen twee zilveren armbanden die door magie met zijn huid zijn vergroeid en derhalve niet kunnen worden afgelegd. Als De demonenkoning opent, berooft Han Micah Bayar, een jonge magiër-in-opleiding, van zijn magische amulet. Dat had hij beter niet kunnen doen. Han raakt nog verder in de problemen als hij kort daarop wordt beschuldigd van een reeks moorden. Maar algauw ontdekt Han dat de echte moordenaars op zoek zijn naar de amulet die Han van de magiërleerling afpakte. De amulet draagt namelijk het teken van Alger Waterlow, de alom gevreesde demonenkoning. Een en ander wordt er niet eenvoudiger op als Han ook nog eens tot over zijn oren verliefd raakt op de beeldschone Raisa.
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The demon king
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-245-2907-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Koningin in ballingschap
Om aan haar gedwongen huwelijk te ontsnappen, neemt Raisa, kroonprinses van de Fells, op haar huwelijksdag de benen en laat zo Micah Bayar, de zoon van de gevreesde Hoogmagiër, alleen achter voor het altaar. Over haar vlucht wordt evenwel met geen woord gerept. De koningin wil niet dat bekend wordt dat ze de kroonprinses aan een magiër wilde uithuwelijken, laat staan dat ze ruchtbaarheid wil geven aan het feit dat Micah tot in de grond van zijn hart is beledigd. In plaats daarvan laat de koningin het voorkomen alsof Raisa is ontvoerd - ze stuurt haar Garde er massaal op uit om de eigenzinnige prinses terug te halen. Maar Raisa is al ver weg van Kasteel Fellsmars. Samen met haar geliefde Amon Byrne en een kleine, maar hechte groep vechtersbazen vlucht zij naar Westpoort om daar de grens over te steken. Kort daarop krijgt de gedegradeerde luitenant Mac Gillen bezoek van Micah, die hem een uitzonderlijk aanbod doet: eerherstel bij de Koninklijke Garde en een rijkelijke beloning als hij erin slaagt Raisa in het geheim te ontvoeren en terug te halen. Maar kan Mac Gillen Micah wel vertrouwen of wacht hem, ongeacht het welslagen van zijn missie, een zekere dood?
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The exiled queen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-2908-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De troon van de Grijze Wolf
Han Alister veronderstelt dat hij iedereen is kwijtgeraakt van wie hij hield, tot hij zijn vriendin Rebecca Morley halfdood aantreft in de nabijheid van de Geestbergen. Tot zijn verbijstering ontdekt hij dat zij niemand minder is dan Raisa ana'Marianna, erfgenaam van het Koninginnenrijk van Fells. Raisa's familie heeft Hans moeder en zus vermoord, maar een oude overeenkomst dwingt hem alles te doen wat binnen zijn vermogen ligt om ervoor te zorgen dat Raisa tot koningin wordt gekroond. Een heleboel mensen is er evenwel veel aan gelegen te voorkomen dat Raisa op de troon plaatsneemt. En bij elke aanslag op haar leven vraagt Han zich vertwijfeld af hoe lang het nog zal duren voordat de vijand zegeviert. En Raisa? Diep in haar hart weet ze dat ze Han kan vertrouwen, maar haar verstand zegt dat ze het vooral van haar eigen doorzettingsvermogen moet hebben om de opeenvolgende beproevingen te overleven.
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The Gray Wolf throne
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-245-2909-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De scharlakenrode kroon
De jonge koningin Raisa ana'Helena heeft grote moeite met het bewaren van de vrede in het koninkrijk van de Fells. Spanningen tussen de magiërs en de Clan leiden tot een licht ontvlambare situatie. Het naburige koninkrijk Arden ziet zijn kans schoon om misbruik te maken van de verzwakte Fells. De enige uitweg die Raisa heeft, is haar volk te verenigen in de strijd tegen de gemeenschappelijke vijand. Maar de partijen lijken zich eerder gezamenlijk te keren tegen degene op wie Raisa hopeloos verliefd is geworden... Han Alister, de man om wie het allemaal gaat, inmiddels lid van de Magiërraad van de Fells, heeft schoon genoeg van al het politieke gekonkel. Maar wat hij ook onderneemt, zijn inspanning wakkert de verschillende brandhaarden alleen maar aan. De enige die hij vertrouwt is de koningin, en ondanks al het gedoe kan hij zijn gevoelens voor haar niet langer negeren. Dan komt Han te weten waar een geheim wapenarsenaal verborgen ligt, dat, zo veronderstelt iedereen, in een grijs verleden verloren is geraakt, een arsenaal dat machtig genoeg is om het volk van de Fells te verenigen. Zijn kansen lijken te keren, maar het is nog maar de vraag of zijn vijanden Han lang genoeg met rust zullen laten om dit geheim te openbaren.
Schrijver: Cinda Williams Chima
Oorspronkelijke titel: The crimson crown
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024558360
Uitgever: Luitingh-Sijthoff