Boekenplank:
Kies

Boeken van Taran Matharu

Taran Matharu (Londen, VK) begon al met schrijven toen hij 9 jaar oud was. In 2013 deed hij mee met het NaNoWriMo (een online schrijfevenement waarbij een schrijver binnen 30 dagen 50.000 woorden van een boek moet schrijven) en begon hij zijn Summoner-serie. Hij vervolgde de serie op Wattpad en had binnen zes maanden meer dan drie miljoen hits, waarna hij aan zijn professionele schrijfcarriére begon.

Meer over Taran Matharu

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1990

Website: http://authortaranmatharu.com/

Summoner
  1. De outcast - The outcast (prequel)
  2. De nieuweling - The novice
  3. De edele - The inquisition
  4. De strijdmagiër - The battlemage

Gedetaileerd overzicht

Summoner

De outcast

De outcast vertelt het verhaal dat voorafgaat aan De nieuweling, over Fletchers latere leermeester Arcturus.

Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid en dat bevalt de adel en de aanwezige machten allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The outcast (prequel)
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000362264
Uitgever: Van Goor
De nieuweling

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The novice
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000355983
Uitgever: Van Goor
De edele

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The inquisition
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000358311
Uitgever: Van Goor
De strijdmagiër

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The battlemage
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000359714
Uitgever: Van Goor