Boekenplank:
Kies

Boeken van Taran Matharu

Taran Matharu begon al met schrijven toen hij 9 jaar oud was. In 2013 deed hij mee met het NaNoWriMo (een online schrijfevenement waarbij een schrijver binnen 30 dagen 50.000 woorden van een boek moet schrijven) en begon hij zijn Summoner-serie. Hij vervolgde de serie op Wattpad en had binnen zes maanden meer dan drie miljoen hits, waarna hij aan zijn professionele schrijfcarriére begon.

Meer over Taran Matharu

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1990

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Taran Matharu


Overzicht

  • Handboek van een summoner - The summoner's handbook

Contender

  1. De uitverkorene - The chosen
  2. De uitdager - The challenger
  3. De overwinnaar - The champion

Drakenrijder / Soulbound

  1. Drakenrijder - Dragon rider

Summoner

  1. De outcast - The outcast (prequel)
  2. De nieuweling - The novice
  3. De edele - The inquisition
  4. De strijdmagiër - The battlemage
Drakenrijder / Soulbound

gedetailleerd overzicht

OverzichtHandboek van een summoner

De summoner: iemand die demonen kan oproepen en emotioneel aan zich kan binden.

In dit handboek voor summoners staat het verhaal van James Baker - het epische dagboek dat de held uit de Summoner-serie, Fletcher, inspireerde. Inclusief een uitgebreide demonologie, een gids met de basisbeginselen van het oproepen en prachtige illustraties van Hominum.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The summoner's handbook
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000365326
Ebook: 9789000365333
Uitgever: Van Goor

ContenderDe uitverkorene

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en - wat eigenlijk nog vreemder is - mensen uit verschillende tijdperken.

Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie...

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The chosen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789000365753
Ebook: 9789000365760
Uitgever: Van Goor
De uitdager

In de eerste ronde van het dodelijke spel dat de opperheren spelen, moeten Cade en de andere mededingers opnieuw het oerwoud in. Deze keer om wapens te zoeken voor een uitzonderlijk duel. Maar het zijn niet de beesten uit de jungle waarvan ze het meest te vrezen hebben.

Ze zullen snel ontdekken dat wie van de mensheid overgebleven zijn hun eigen beschaving hebben opgebouwd, over de ruggen van slaven. Kan Cade op tijd ontsnappen uit hun klauwen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome?

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The challenger
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789000366316
Ebook: 9789000366323
Uitgever: Van Goor
De overwinnaar

Cade heeft het duel met de Hydra Alpha ternauwernood overleefd, maar de Spelen zijn nog lang niet voorbij. Op bevel van hun wrede en mysterieuze opperheer worden Abaddon, Cade en zijn vrienden naar de oorlog tegen de Grijzen gezonden, een mensachtig ras dat in technologie op hun planeet de mensen ver overtroffen heeft.

Dit brengt Cade echter tot een ontdekking: het Pantheon, de millennia-oude buitenaardse meesterbreinen achter de Spelen, hebben een zwakte. Cade heeft precies één kans om hun tirannie voor altijd te stoppen. En als hij faalt kost dat niet alleen zijn vrienden het leven, maar staat zelfs het voortbestaan van de aarde op het spel...

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The champion
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789000366330
Ebook: 9789000366347
Uitgever: Van Goor

Drakenrijder / SoulboundDrakenrijder

In de vlammen van een brandend rijk wordt een prins gesmeed...

De vijftienjarige Jai is gijzelaar aan het keizerlijk hof van het Sabijnse Rijk, sinds zijn vader jaren geleden door de keizer werd verslagen. Al lange tijd wil hij wraak nemen, maar er was nooit een kans. Dan komt de zoon van de keizer aan de macht en die verklaart de oorlog aan Jais volk. In de chaos die uitbreekt weet Jai te ontsnappen.

Tijdens zijn vlucht vindt hij een drakenei, dat al snel uitkomt. Dankzij hulp uit onverwachte hoek weet hij een magische band met zijn draak, Winter, te ontwikkelen. Hij ziet wat Winter ziet en voelt wat Winter voelt. En dan wordt het eindelijk tijd voor wraak...

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: Dragon rider
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789000380961
Ebook: 9789000380978
Uitgever: Van Goor

SummonerDe outcast

De outcast vertelt het verhaal dat voorafgaat aan De nieuweling, over Fletchers latere leermeester Arcturus.

Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid en dat bevalt de adel en de aanwezige machten allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The outcast (prequel)
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000362264
Uitgever: Van Goor
De nieuweling

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The novice
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000355983
Uitgever: Van Goor
De edele

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The inquisition
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000358311
Uitgever: Van Goor
De strijdmagiër

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

Schrijver: Taran Matharu
Oorspronkelijke titel: The battlemage
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000359714
Uitgever: Van Goor