Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Bradford

Chris Bradford is geboren in Aylesbury (Engeland) en studeerde Engels aan de universiteit van Exeter en doceerde Engels aan Japanse studenten. Hij is professioneel muzikant, songwriter en muziekleraar en heeft meer dan twintig jaar ervaring in Japanse vechtkunsten. Als auteur gebruikt hij de ‘method-writing’-techniek; voor zijn De jonge samoerai-serie leerde hij bijvoorbeeld iaido (de klassieke zwaardkunst van de samoerai) en karate en haalde hij een zwarte band in Zen Kyu Shin Taijutsu. Voor de Bodyguard-serie volgde hij een intensieve cursus persoonsbeveiliging. Chris woont met zijn gezin aan de South Downs (Engeland).

Meer over Chris Bradford

Geboren: 1974

Website: http://www.chrisbradford.co.uk

Bodyguard
 1. Gijzeling - Hostage
 2. Losgeld - Ransom
 3. Hinderlaag - Ambush
 4. Doelwit - Target
 5. Huurmoord - Assassin
 6. Voortvluchtig - Fugitive
De jonge samoerai
 1. De weg van de krijger - The way of the warrior
 2. De weg van het zwaard - The way of the sword
 3. De weg van de draak - The way of the dragon
 4. De Ring van Aarde - The Ring of Earth
 5. De Ring van Water - The Ring of Water
 6. De Ring van Vuur - The Ring of Fire
 7. De Ring van Wind - The Ring of Wind
 8. De Ring van de Hemel - The Ring of Sky

Gedetaileerd overzicht

Bodyguard

Gijzeling
De 14-jarige Connor Reeves wordt in het diepste geheim gerekruteerd voor een speciale bodyguard squad. Hij krijgt training in toezicht, anti-hinderlaagoefeningen en ongewapende gevechten. De cursus is zwaar, zo zwaar dat hij zich soms afvraagt of hij het zelf wel zal overleven. Wanneer hij wordt opgeroepen om de impulsieve tienerdochter van de Amerikaanse president te beschermen, is dat de ultieme test voor Connor. Alicia zit helemaal niet te wachten op bescherming. Ze maakt er een sport van om haar Secret Service-agenten te ontwijken. Maar wat ze niet weet, is dat terroristen plannen aan het maken zijn om haar te gijzelen...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Hostage
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789000349012
Uitgever: Van Goor
Losgeld
Na zijn succesvolle eerste opdracht is Connor Reeves een gewiekste bodyguard geworden. De Australische mediamagnaat Maddock Sterling huurt Connor en diens collega Ling in. Zijn missie: de tweelingdochters van de media-topman beschermen. Dan gebeurt het ondenkbare: ver op zee kapen genadeloze piraten het jacht en eisen miljoenen dollars losgeld. Maar ze hadden er niet op gerekend dat Connor Reeves aan boord zou zijn...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Ransom
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789000349036
Uitgever: Van Goor
Hinderlaag
De veertienjarige Secret Service-agent Connor Reeves wordt opgeroepen om de familie van een buitenlandse ambassadeur te beschermen tijdens een safari. Wat de perfecte opdracht leek, wordt een hel wanneer hun konvooi in een hinderlaag wordt gelokt door gewapende mannen. Connor slaat samen met de familie op de vlucht en zo worden ze de prooi in een jacht over de Afrikaanse savanne. Dan realiseert Connor zich dat de schutters die hen achtervolgen niet hun grootste probleem zijn. Geen enkele van zijn bodyguardtrainingen heeft hem voorbereid op de Afrikaanse wildernis of op een rondsluipende, hongerige luipaard...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Ambush
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789000349050
Uitgever: Van Goor
Doelwit
Ash Wild is een wereldberoemde tienerrockster. Miljoenen fans aanbidden hem. Maar iemand wil hem dood hebben. Surfer en topbodyguard Charley Hunter heeft opdracht gekregen om Ash te beschermen tijdens zijn tour door de Verenigde Staten. Ze wordt geconfronteerd met bedreigingen, verdachte 'ongelukken' en een rebelse superster, terwijl ze probeert om de moordenaar te ontmaskeren voordat het te laat is... Maar hoe moet ze de moordenaar vinden in een menigte van 50.000 gillende fans?
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Target
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789000354474
Uitgever: Van Goor
Huurmoord

Bodyguard Connor Reeves krijgt zijn gevaarlijkste opdracht tot nu toe. In een land dat geregeerd wordt door criminelen, moet hij Feliks beschermen, de enige zoon van de Russische miljardair en politicus Viktor Malkov.
Viktor wil zich inzetten voor het welzijn van alle inwoners van Rusland, maar de maffia heeft andere plannen en er staat een prijs op het hoofd van de miljardair. Feliks is zijn vaders enige zwakke plek, en Connor moet samen met zijn rivaal Jason een schild vormen tegen chantage, moord en ontvoering.
Dit is de eerste missie waarbij Connor en Jason samen moeten werken. En met een sluipmoordenaar op vrije voeten, kan het ook meteen hun laatste zijn...

Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Assassin
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789000358335
Uitgever: Van Goor
Voortvluchtig

Nadat een missie tragisch verkeerd afloopt, keert Connor Reeves in schande terug naar het hoofdkwartier. Maar dan blijkt dat deze geheime locatie is aangevallen en dat zijn collega-rekruten zijn ontvoerd. Connor wordt met spoed naar China geroepen. Wanneer hij in Shanghai arriveert, ontdekt hij dat hij het doelwit is van een afrekening door Equilibrium, de clandestiene organisatie die hem al langer dwarszit. Met een aanzienlijk geldbedrag op zijn hoofd, slaat Connor op de vlucht door een vreemd land, voor een vijand waarvan hij vrijwel niets weet.

Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: Fugitive
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789000362219
Uitgever: Van Goor

De jonge samoerai

De weg van de krijger
Augustus 1611. De dertienjarige Jack Fletcher spoelt aan als drenkeling op de kust van Japan, nadat het schip waarop hij met zijn vader werkt wordt overvallen door ninjapiraten, die de gehele bemanning vermoorden. Hij wordt gered door de legendarische zwaardmeester Masamoto Takeshi. Onder leiding van Masamoto in zijn Niten Ichi-Ry, 'Een School van Twee Hemels' in Kyoto, begint Jacks training in het bushido - de weg van de krijger. Zijn doel: wraak nemen op de moordenaar van zijn vader, de ninja die hij alleen maar kent als Drakenoog. Samen met Takeshi's dochter, de beeldschone Takiko, gaat hij op pad...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The way of the warrior
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-896-8008-2
Uitgever: Mynx
De weg van het zwaard
Na een jaar training als samoerai zit Jack in de problemen. Hij bereidt zich voor op de Cirkel van Drie, een oud ritueel dat zijn moed, kunde en geest tot het uiterste zal testen. Tegelijkertijd heeft hij ruzie met medeleerling Kazuki en zijn bende. En zijn dodelijke rivaal, de ninja genaamd Drakenoog, kan elk moment toeslaan. Is hij in staat om de Weg van het Zwaard meester te worden?
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The way of the sword
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-8968-027-3
Uitgever: Mynx
De weg van de draak
De weg van de draak speelt zich af in feodaal Japan, 1613. Onder dreiging van oorlog moet Jack laten zien uit welk hout hij gesneden is. Samoeraifamilies kiezen partij en het eerste bloed vloeit: Jack moet alles gebruiken wat hij op de samoeraischool heeft geleerd. Zijn leven en dat van zijn vrienden hangt af van de tweezwaardenstijl, de geheime zwaardstijl van de legendarische Masamoto Takeshi. Maar eerst moet Jack de schat van zijn vader terugveroveren op de gevaarlijke ninja Drakenoog. Gaat Jack slagen, of sterft hij een pijnlijke dood?
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The way of the dragon
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-225-5509-5
Uitgever: Boekerij
De Ring van Aarde
Na drie halsbrekende avonturen die hem als samoerai gevormd hebben, is Jack ouder en wijzer. Maar of dat genoeg zal zijn om te overleven? Jack moet vluchten voor zijn leven. Hij kan alleen nog maar op zijn eigen zwaard vertrouwen en dat zwaard heeft hij hard nodig tegen de machten die hem van alle kanten bedreigen. Op de hielen gezeten door de samoerai hoopt Jack Nagasaki te bereiken, maar in plaats daarvan loopt hij in een hinderlaag en wordt hij gevangengenomen. Zijn ontvoerders nemen hem mee naar een afgelegen bergdorp, dat blijkt te worden geregeerd door ninja's. Jacks enige zorg is nu nog wie hem het eerst zal vermoorden, de samoerai of de ninja's.
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The Ring of Earth
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789022559369
Uitgever: Boekerij
De Ring van Water
Jack Fletcher is voor dood achtergelaten... Helemaal bont en blauw geslagen wordt Jack Fletcher wakker. Hij heeft alleen nog een vieze kimono aan. Verder is hij alles kwijt, zelfs zijn geheugen Nu is Jack vastbesloten de waarheid te achterhalen en zijn herinneringen en bezittingen, zijn kostbare zwaarden, de parel van zijn vriend Akiko en, het belangrijkste van alles, zijn vaders dierbaarste bezit terug te vinden. Maar zal hem dat lukken met alleen de hulp van een samoerai zonder meester? Kunnen ze samen achter het meesterbrein van het complot komen?
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The Ring of Water
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789000322435
Uitgever: Boekerij
De Ring van Vuur
Jack Fletcher staat voor de grootste uitdaging ooit... Nadat een sneeuwstorm hem dwingt om te gaan schuilen, komt Jack bij een dorp dat bescherming nodig heeft tegen overvallers uit de bergen. Verscheurd door de vraag of hij verder trekt of blijft om te helpen, wordt hij uiteindelijk door de dorpsbewoners overgehaald om te blijven en met hen mee te vechten. Jack weet dat ze meer hulp nodig zullen hebben en moet andere krijgers mobiliseren om mee te vechten voordat de overvallers terugkomen om de oogst te stelen. Geen gemakkelijke taak voor de jonge samoerai, zeker omdat de beloning gering is en hij een buitenstaander is. Zal het hem lukken om de schurken te overwinnen?
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The Ring of Fire
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789000343836
Uitgever: Boekerij
De Ring van Wind
Jack Fletcher vecht op volle zee! Jack en zijn vrienden zijn door de samoerai van de Shogun in een hinderlaag gelokt. Ze kunnen maar op ??n manier ontsnappen: via de Seto binnenzee. Maar de route is vol gevaren: woeste stormen, mensetende haaien en ninja-piraten. En de verraderlijke bemanning zorgt voor nog meer problemen tijdens hun vlucht. Als Jack de Ring van Wind niet op tijd kan benutten, zijn hij en zijn vrienden op weg naar een zeemansgraf...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The Ring of Wind
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789000345892
Uitgever: Boekerij
De Ring van de Hemel
Het allerlaatste avontuur van Jack Fletcher... De haven van Nagasaki is binnen handbereik, maar de samoerai van de Shogun willen Jack vermoorden en ze komen steeds dichterbij. Zo ook Jacks oude schoolrivaal, Kazuki. Alle wegen zijn geblokkeerd en elke bergpas wordt bewaakt als Jack zichzelf in veiligheid probeert te brengen. Met heel Japan op zijn hielen, heeft hij een wonder nodig om te overleven. En zelfs als hij kan ontkomen, is er dan wel een schip om hem naar huis te brengen? Alleen de Ring van de Hemel kent zijn lot...
Schrijver: Chris Bradford
Oorspronkelijke titel: The Ring of Sky
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789000347117
Uitgever: Boekerij