Boekenplank:
Kies

Boeken van Brandon Mull

Meer over Brandon Mull

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: http://www.brandonmull.com


Fabelhaven

  1. Fabelhaven - Fablehaven
  2. De opkomst van de Avondster - Rise of the Evening Star
  3. Gevangen door de schaduwplaag - Grip of the shadow plague

gedetailleerd overzicht

FabelhavenFabelhaven
Kendra en haar broertje Seth weten niet dat hun grootvader de verzorger is van Fabelhaven, een vrijhaven voor fantastische wezens. In het omsloten bos wordt de vrede door oeroude wetten bewaard, zodat de hebberige trollen, de stoute satyrs, samenzwerende heksen, de duiveltjes en jaloerse feeën in toom blijven. Maar als de wetten op een dag gebroken worden, komen er vernietigende krachten vrij waar Kendra en haar broer misschien niet tegen opgewassen zijn. Om hun familie te redden, Fabelhaven en misschien zelfs de wereld moeten de twee de kracht vinden om te doen waar ze het bangst voor zijn...
Schrijver: Brandon Mull
Oorspronkelijke titel: Fablehaven
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-5350-3
Uitgever: Boekerij
De opkomst van de Avondster
Kendra en haar broer Seth komen aan het eind van het schooljaar terug naar Fabelhaven, vrijhaven voor mythische en magische wezens. Grootvader Sorenson, die de magische plaats beheert, heeft de hulp ingeroepen van drie specialisten: een brouwer van toverdranken, een verzamelaar van magische voorwerpen en een jager op mythische wezens. Gezamenlijk proberen ze het landgoed te beschermen tegen het Genootschap van de Avondster. Het is een oud genootschap dat vastberaden is een oud en machtig artefact uit Fabelhaven te stelen. Als ze het artefact in handen krijgen is dat niet alleen het einde van Fabelhaven, maar ook van alle andere vrijhavens en mogelijk zelfs van de hele wereld.
Schrijver: Brandon Mull
Oorspronkelijke titel: Rise of the Evening Star
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-5461-6
Uitgever: Boekerij
Gevangen door de schaduwplaag
Er gebeuren merkwaardige dingen in Fabelhaven. Iets of iemand heeft een plaag losgelaten waardoor alle wezens ten slechte veranderen. Radeloos wendt opa Sorenson zich tot de Sphinx, een raadgever waarvan de allianties niet echt duidelijk zijn. Ondertussen treedt Kendra toe tot de Ridders van de Dagenraad en gaat ze op zoek naar een verborgen artefact. Het wordt een race tegen de klok. Wie zal er eerder zijn, de Ridders van de Dagenraad of het Genootschap van de Avondster? En kan Seth een geneesmiddel vinden voor de mysterieuze plaag die rondwaart voordat heel Fabelhaven in een nooit eindigend duister is gedompeld?
Schrijver: Brandon Mull
Oorspronkelijke titel: Grip of the shadow plague
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5466-1
Uitgever: Boekerij