Boekenplank:
Kies

Boeken van Eoin Colfer

Meer over Eoin Colfer

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1965

Geboorteland: Ierland

Website: Eoin Colfer


Overzicht

 • Airman - Airman
 • De Supernaturalist - The Supernaturalist
 • De wenslijst - The wish list
 • En dan nog iets... - And another thing...

Artemis Fowl

 1. Artemis Fowl - Artemis Fowl
 2. De Russische connectie - The arctic incident
 3. De eeuwige code - The eternity code
 4. Het bedrog van Opal - The opal deception
 5. De verloren kolonie - The lost colony
 6. De tijdparadox - The time paradox
 7. Het Atlantis complex - The Atlantis complex
 8. De laatste beschermer - The last guardian

W.A.R.P.

 1. De onwillige moordenaar - The reluctant assassin
 2. Greep naar de macht - The hangman's revolution

Jeugdboeken

 • Een vriendje voor altijd - Imaginary Fred
 • Hannekes haar - Mary's hair

Willem & Martin / Will & Marty

 1. Paniek in de bieb - The legend of Spud Murphy
 2. De tanden van Kapitein Kraai - The legend of Captain Crow's teeth
 3. De stoerste jongen van de wereld - The legend of the worst boy in the world

gedetailleerd overzicht

OverzichtAirman
Op een donkere nacht verandert het leven van de veertienjarige Conor Broekhart in een nachtmerrie. Hij wordt vals beschuldigd van een afschuwelijke misdaad en in de kerker van een strafgevangenis gegooid. Het werken in de diamantmijn is zo zwaar dat overleven bijna onmogelijk is.

Conor moet proberen vrij te komen. Hij wil zijn naam zuiveren, en hij wil zijn oude leven terug - zijn familie, zijn vrienden en... zijn prinses. Conor weet dat er maar één manier is om te ontsnappen: door de lucht. Hij zal iets moeten presteren wat nog nooit iemand gelukt is: een vliegmachine bouwen.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: Airman
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045107554
Uitgever: Querido
De Supernaturalist
In de niet al te verre toekomst, in Satellietstad, staat de veertienjarige wees Kosmo Heuvel er helemaal alleen voor. Hij heeft zijn ellendige jeugd doorgebracht in een instituut en bereidt een ontsnapping voor. Wat staat hem te wachten in de buitenwereld?

Hij ontmoet de Supernaturalisten, met wie hij jacht maakt op Parasieten. Maar algauw komen ze in een gecompliceerder web terecht dan ze ooit hadden gedacht. Ze ontdekken een verschrikkelijk geheim, dat hen dwingt vraagtekens te zetten bij alles waarin ze geloven...
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The Supernaturalist
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050006552
Uitgever: Vassallucci
De wenslijst
De veertienjarige Meg Finn heeft een ellendig leven geleid: eerst ging haar moeder dood, waardoor ze opgescheept zat met een uiterst vervelende stiefvader, daarna ging ze het verkeerde pad op. Wanneer ze samen met haar niet al te slimme partner in crime, Belch Bennan, een nukkige oude man proberen te beroven, loopt het voor de twee niet goed af.

Belch gaat direct naar de hel, maar Meg's dood veroorzaakt onenigheid tussen de Heilige Petrus en Beëlzebub. Normaal gesproken ga je naar de hemel als je ziel blauw van kleur is, en naar de hel als deze rood is. De ziel van het meisje is paars! Om haar lot te beslechten wordt ze teruggestuurd naar de aarde. Als Meg naar de hemel wil, zal ze de laatste persoon die ze pijn heeft gedaan - de oude man - moeten helpen. Deze man heeft een wenslijst opgesteld van verkeerde keuzes in zijn leven die hij graag wil rechtzetten.

Beëlzebub kan het niet uitstaan dat Meg's ziel steeds blauwer wordt en stuurt de sterke, maar domme Belch op haar af. Zal het Meg lukken haar missie te vervullen?
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The wish list
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789050006071
Uitgever: Vassallucci
En dan nog iets...
Jaren geleden, toen de Vogoniërs naar onze planeet kwamen om die te vernietigen, sloeg Hugo Veld aan het liften door het transgalactisch universum. Inmiddels heeft hij de volledige lengte, breedte en diepte van het bekende universum doorkruist; is hij voorwaarts en achterwaarts door de tijd gegaan, is hij opgeblazen, opnieuw in elkaar gezet, kleurrijk beledigd (meer dan strikt noodzakelijk), wreed gevangengezet en op nog tenenkrommende wijze vrijgelaten. En natuurlijk heeft hij nog steeds de zin van het leven, het heelal en de rest niet door.

Nu is Hugo weer thuis: de Aarde bestaat nog! Maar nog voor hij zijn eerste langgewenste kop koffie kan drinken, ziet hij zijn dromen opnieuw in rook opgaan - net als alle oceanen op Aarde. De planeet dreigt opnieuw te vergaan...

* Dit is het zesde deel van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy-serie van Douglas Adams.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: And another thing...
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022556597
Ebook: 9789460929434
Uitgever: Boekerij

Artemis FowlArtemis Fowl
Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer Artemis erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het en mailt het naar zijn Mac. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code van het magische boek en ontdekt zo een manier om de elfen hun befaamde goud afhandig te maken.

Hij slaagt erin kapitein Holly Short - de eerste vrouwelijke officier van de elfBI - te ontvoeren, wat op grote weerstand stuit van het in verhalen en legenden zo lief afgeschilderde elfenvolk. Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken de elfen ten strijde, vastbesloten de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren...
Artemis Fowl - 2020
Regisseur: Kenneth Branagh
Cast: Josh Gad, Judi Dench, Miranda Raison, e.a.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: Artemis Fowl
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789047500445
Ebook: 9789047511113
Uitgever: Van Goor
De Russische connectie
De dertienjarige wizzkid Artemis Fowl gaat op zoek naar zijn vader, die nog in leven blijkt te zijn, maar ontvoerd is door de Russische Mafiya. Op het moment dat Artemis en zijn bodyguard Butler zich gereedmaken om naar het koude Noorden af te reizen, worden ze echter zelf ontvoerd, en wel door een oude bekende: elfBI-kapitein Holly Short.

De elfen willen dat Artemis hen bijstaat in hun strijd tegen de kobolds, die voor hun wapenarsenaal door een Moddermens van batterijen worden voorzien. Artemis stemt in, op voorwaarde dat de elfen hem naar Rusland brengen en hem helpen zijn vader te bevrijden...
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The arctic incident
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789000365722
Ebook: 9789047511120
Uitgever: Van Goor
De eeuwige code
De immer vindingrijke, jonge meestercrimineel Artemis Fowl weet een supercomputer te bouwen met behulp van gestolen elfentechnologie, de zogenaamde Zie-Kubus, die alle aardse computers overbodig maakt. Artemis staat zichzelf een laatste illegaal avontuur toe, en gaat in zee met een Amerikaanse zakenman, met wie hij de computer wil ruilen voor goud; zijn favoriete substantie. De ontmoeting loopt niet bepaald volgens plan: Spiro gaat er met de Zie-Kubus vandoor en verwondt Artemis' bodyguard Butler.

Om de in levensgevaar verkerende Butler te redden, ziet Artemis zich gedwongen de hulp in te roepen van zijn oude rivaal Holly Short. Op miraculeuze wijze redt Holly het leven van Butler, maar er is een probleem: Butler is opeens vijftien jaar ouder. Daarom wordt Butlers zusje Juliet gerekruteerd als tijdelijke bodyguard. Samen reizen ze af naar Chicago om de Zie-Kubus terug te krijgen en om definitief af te rekenen met Spiro.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The eternity code
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789000364251
Ebook: 9789047511137
Uitgever: Van Goor
Het bedrog van Opal
Het veertienjarige criminele genie Artemis Fowl weet op geniale wijze het beroemde kunstwerk De elfendief uit een bankkluis te ontvreemden. Wanneer hij de authenticiteit van het schilderij wil vaststellen weet Butler, Artemis' bodyguard, op het nippertje een aanslag op zijn jonge meester te verijdelen. Welke vijand heeft het op Artemis' leven voorzien?

Op hetzelfde moment wordt Holly Short samen met haar elfBI-commandant Julius Root in een hinderlaag gelokt. Voor de surveillancecamera's lijkt het net alsof Holly haar commandant neerschiet, alvorens uit de hinderlaag te ontsnappen en naar de oppervlakte te vertrekken. Wie zal Holly geloven als ze vertelt dat ze Julius Root juist probeerde te redden?

Het wordt al snel duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de problemen: Opal Koboi. Na het mislukken van de koboldenopstand leek de kwaadaardige rebellenleidster in een diepe coma beland te zijn. Maar eenmaal ontwaakt uit haar schijncoma wil ze wraak nemen op iedereen die verantwoordelijk was voor haar falen: Holly Short, Julius Root en Artemis Fowl.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The opal deception
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047500476
Ebook: 9789047511144
Uitgever: Van Goor
De verloren kolonie
Een tweede jong genie heeft ontdekt dat elfen echt bestaan, en ze is vastbesloten er eentje te vangen voor wetenschappelijk onderzoek. Jammer genoeg zit ze achter een demon aan - nou net de gevaarlijkste elfensoort voor mensen.

Alleen een eeuwenoude tijdsbetovering scheidt de demonen nog van de mensheid en Artemis Fowl moet voorkomen dat de betovering wordt verbroken. Anders zal het bloeddorstige volk zijn missie om de mensheid van de aarde te vegen met kracht herwinnen. Er kan er maar één de winnaar zijn - en deze keer is het misschien niet Artemis Fowl...
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The lost colony
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047500483
Ebook: 9789047511151
Uitgever: Van Goor


De tijdparadox
Problemen zijn Artemis Fowl niet vreemd. Integendeel, hij lijkt er wel een magneet voor te zijn. Mensetende trollen, gevaarlijke, hightech elfen, vuurgooiende aardmannen - hij heeft ze allemaal voorbij zien komen. Hij hád besloten om zich vanaf nu alleen nog te richten op criminaliteit van de magische soort, maar nu is zijn moeder ernstig ziek.

Artemis moet terugreizen in de tijd om het enige beschikbare medicijn te stelen uit de greep van het jonge, criminele meesterbrein: Artemis Fowl. Inderdaad... Met elfBI-kapitein Holly Short aan zijn zijde gaat Artemis terug in de tijd om de strijd met zichzelf aan te binden. De rampspoed kan beginnen.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The time paradox
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047508724
Ebook: 9789047516392
Uitgever: Van Goor
Het Atlantis complex
Een groep elfen heeft zich verzameld in IJsland om daar een plan te presenteren dat de opwarming van de aarde moet stoppen. Maar Artemis is zichzelf niet. Hij gedraagt zich vreemd, anders... Volgens de elfen lijdt hij aan het Atlantiscomplex: waanvoorstellingen en dwangmatig neurotische stoornissen als gevolg van zijn hoogbegaafdheid en het resultaat van blootstelling aan extreem veel feeënmagie op jonge leeftijd.

Kapitein Holly Short van de elfBI weet niet wat ze moet doen. Ondertussen valt een leger ruimterobots de ondergrondse vulkanen aan en zolang Artemis' briljante geest vertroebeld is, staat hij machteloos. Kan Holly Artemis genezen voordat de robots alle levensvormen op aarde vernietigen?
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The Atlantis complex
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047515852
Ebook: 9789047516408
Uitgever: Van Goor
De laatste beschermer
Opal Koboi, de aartsrivaal van het criminele meesterbrein Artemis Fowl, is weer allesverwoestend bezig. Deze verdorven elf heeft de dode elfenkrijgers die zich onder Huize Fowl bevonden weer tot leven gewekt. Hun geest heeft bezit genomen van Artemis jongere broertjes en van Juliet, de zus van Butler.

Artemis en Holly doen hun uiterste best om hen buiten spel te zetten en Opal Koboi uit te schakelen. Als dat niet lukt, is alles verloren en zal de wereld ten onder gaan.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The last guardian
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000313846
Ebook: 9789000313853
Uitgever: Van Goor

W.A.R.P.De onwillige moordenaar
Victoriaans Londen. De onfortuinlijke wees Riley is in de leer bij illusionist Albert Garrick. Die gebruikt zijn bezwerende vaardigheden om woningen van zijn slachtoffers binnen te dringen. Hij dwingt Riley een moord te plegen. Gelukkig hoeft Riley de gruwelijke daad niet te plegen. Het beoogde slachtoffer blijkt namelijk een wetenschapper uit de toekomst, die hoort bij het FBI-progamma W.A.R.P. (Witness Anonymous Relocation Program).

Riley wordt via een wormgat naar hedendaags Londen vervoerd. Garrick volgt hem. In modern Londen krijgt Riley hulp van FBI-agent Chevron Savano. Ze moeten Garrick ontwijken. Die is vastbesloten om via Riley naar victoriaans Londen terug te gaan, waar hij de wereld kan veranderen. Maar niet ten goede...

Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The reluctant assassin
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000329588
Ebook: 9789000329595
Uitgever: Van Goor
Greep naar de macht
FBI-agent Chevie Savano komt terug in het hedendaagse Londen na een tijdreis naar de victoriaanse tijd, maar het heden is niet meer hetzelfde sinds ze weg is. Europa wordt nu geregeerd door de fascistische organisatie Boxites.

Chevie kan zich slechts fragmenten herinneren en juist als professor Charles Smart, de uitvinder van de tijdmachine, haar over het W.A.R.P.-programma vertelt, wordt hij vermoord door de geheime politie.

En nu zit die ook achter Chevie aan, maar ze weet te ontsnappen naar het verleden. Daar vindt ze Riley terug en samen doen ze er alles aan om de raadselachtige kolonel Clayton Box te vinden en te voorkomen dat hij raketten afvuurt op de hoofdsteden van Europa.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The hangman's revolution
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000341269
Ebook: 9789000341276
Uitgever: Van Goor

JeugdboekenEen vriendje voor altijd

Een vriendje voor altijd is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Eoin Colfer, auteur van de Artemis Fowl-serie, en Oliver Jeffers, illustrator van het bekroonde prentenboek De krijtjes staken!. Het is een origineel en warm prentenboek over vriendschap, dat werd vertaald door Koos Meinderts.

Mattie is een verzonnen vriendje. Hij vindt het altijd geweldig als hij wordt opgeroepen, en elke keer weer doet hij hard zijn best het allerleukste denkbeeldige vriendje te zijn. Maar vroeg of laat vindt zijn vriendje een echt vriendje, in de echte wereld, en verdwijnt Mattie stukje bij beetje, tot hij door de wind wordt meegenomen.

Dan komt Mattie Sam tegen: de beste echte vriend die Mattie ooit gehad heeft. Al is Mattie verzonnen, hun vriendschap is echt. En Mattie hoopt voor altijd...

Oliver Jeffers is een meervoudig bekroond illustrator, die in Nederland vooral bekend is van De krijtjes staken! en De groeten van de krijtjes. Eoin Colfer werd in ons land bekend door de young-adultserie over Artemis Fowl.

Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: Imaginary Fred
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026141010
Uitgever: De Fontein
Hannekes haar

De moeder van Sasha laat een vaas vallen als ze Hanneke Stam ziet lopen. Dat is vast omdat ze haar haren heeft geknipt. Nu ziet ze eruit als een tv-ster. Maar waarom is de moeder van Sasha dan zo boos? Oh-oh!

Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: Mary's hair
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789055296309
Uitgever: De Bonte Koe

Willem & Martin / Will & MartyPaniek in de bieb
Willem en zijn broer Martin moeten de zomervakantie van hun ouders doorbrengen in de bibliotheek. Dat is echt een nachtmerrie. Vooral vanwege de verschrikkelijke bibliothecaresse, mevrouw Kan.

Ze houdt iedereen in de gaten en schijnt ook nog een aardappelkanon te bezitten. Kinderen die zich misdragen, beschiet ze, en dat moet voorkomen worden. Want iedereen weet hoe 'lelijke' Frank aan zijn bijnaam komt...
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The legend of Spud Murphy
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789049921088
Uitgever: Pimento
De tanden van Kapitein Kraai
Willem en Martin zijn met hun ouders en drie broertjes op vakantie aan zee. Het is er geweldig: zwemmen, vlotten bouwen en naar de minidisco! Al vindt Willem die meiden daar eigenlijk maar stom.

Jammer genoeg is er ook nog de legende van Kapitein Kraai, die vooral voor negenjarige jongens gevaarlijk is. Want Kapitein Kraai wil wraak nemen op een jongen en dan het liefst op een jongen van negen. Arme Willem, want hij is negen en moet na afloop van de minidisco in zijn eentje naar huis lopen.
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The legend of Captain Crow's teeth
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049921095
Uitgever: Pimento
De stoerste jongen van de wereld
Willem baalt ervan dat hij niet altijd zijn verhaal kwijt kan aan zijn ouders. Daarom vraagt hij of zijn opa naar zijn verhalen wil luisteren. Maar wat voor dingen Willem ook meemaakt, zijn opa heeft altijd wel iets ergers beleefd.

Gelukkig weet zijn vader nog een verhaal van vroeger. Toen Willem drie jaar was, wilde hij niets liever dan 'de stoerste jongen van de wereld' zijn en zo een grote rode gombeer winnen. Maar zijn oudere broer Martin was hem altijd te snel af. Tot op een dag Willems wens uitkwam - en hij even de stoerste jongen van de wereld was! Maar Martin pikte het niet en was uit op wraak...
Schrijver: Eoin Colfer
Oorspronkelijke titel: The legend of the worst boy in the world
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049922320
Uitgever: Pimento