Boekenplank:
Kies

Boeken van Philip Reeve

Meer over Philip Reeve

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: Philip Reeve


Overzicht

  • Arthur ontmaskerd - Here lies Arthur

De Levende Steden

  1. Levende steden - Mortal engines
  2. Jagersgoud - Predator's gold
  3. Helse machines - Infernal devices

gedetailleerd overzicht

OverzichtArthur ontmaskerd
Gwyna is een meisje van een jaar of tien als ze het pad kruist van Myrddin, bard en verhalenbedenker in dienst van Arthur, de onbehouwen aanvoerder van een troep vechtersbazen. Voor Myrddin is het argeloze meisje een geschenk uit de hemel. Met haar hulp kan hij Arthur door laten gaan voor Koning Arthur, de grootste held aller tijden. Gwyna wordt meegesleept in een draaikolk van gebeurtenissen die haar krachten bijna te boven gaan. Arthur ontmaskerd is een ontroerend én bloedstollend verhaal over Koning Arthur, maar vooral over een dapper meisje dat de speelbal van het lot wordt.
Schrijver: Philip Reeve
Oorspronkelijke titel: Here lies Arthur
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-5016-516-7
Uitgever: Facet

De Levende StedenLevende steden
In de wereld zijn de middelen zo schaars geworden dat de mensheid een opmerkelijke overlevingsstrategie heeft gekozen: de steden zijn op rupsbanden gezet. In het oude Europa, dat nu het Grote Jachtveld heet, volgen we de jonge Tom, een leerling in het Geschiedenisgilde. Hij redt de hoofdhistoricus als de geheimzinnige Hester Shaw een moordaanslag op hem pleegt - maar dan wordt hij ineens zelf uit de stad gegooid en is hij samen met Hester in het Buitengebied gestrand... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een moordend systeem.
Schrijver: Philip Reeve
Oorspronkelijke titel: Mortal engines
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-225-5462-3
Uitgever: Boekerij
Jagersgoud
Na twee jaar onbezorgd reizen in de Jenny Haniver komen Tom en Hester opnieuw in gevaar. Op de vlucht voor de grimmige vliegeniers van de Groene Storm bereiken ze net op tijd de ijsstad Anchorage. Maar Anchorage is niet veilig meer. De stad is gedecimeerd door een plaag en wordt door dieven - of misschien spoken - achtervolgd. Anchorage houdt het hoofd dan ook nog maar net boven water.
Schrijver: Philip Reeve
Oorspronkelijke titel: Predator's gold
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-225-5463-0
Uitgever: Boekerij
Helse machines
Twintig jaar na de gebeurtenissen in Jagersgoud heeft Anchorage rust gevonden aan de grenzen van het Dode Continent en haar inwoners leiden al zestien jaar lang een ongestoord en vredig leven. Onder hen Tom en Hester, die met hun vijftienjarige dochter Wren een - in de ogen van de laatste - oeverloos saai leven hebben opgebouwd. Maar er dreigen problemen: de Verloren Jongens zijn terug en Wren, die zich verveelt en snakt naar avontuur, adoreert ze. Bij een van hun volgende brutale stunts wordt Wren ontvoerd, en niemand heeft enig idee waar ze is. Tom en Hester gaan naar haar op zoek, niet wetend dat hun zoektocht oude verlangens en geheimen zal oprakelen en hen in gevaarlijk vaarwater doen belanden.
Schrijver: Philip Reeve
Oorspronkelijke titel: Infernal devices
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-5464-7
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers