Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • James P. Blaylock

Boeken van James P. Blaylock

Meer over James P. Blaylock

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): William Ashbless

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: James P. Blaylock


Overzicht

  • De lokroep - Winter tides
  • Nachtleven - Night relics
  • Regenseizoen - The rainy season

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lokroep
Van een verlaten strand in Zuid-Californië dook Dave Quinn de winterse oceaan in om twee meisjes - een identieke tweeling - te redden van de verdrinkingsdood. Eén van de zusjes stierf en sindsdien heeft Dave een schuldgevoel over zijn half mislukte heldendaad.

Maar Dave wordt door meer geplaagd - door de geest van het dode meisje, door zijn gevoelens voor haar zus, die na jaren is teruggekeerd naar Californië, en door de intriges van een sinistere en gewelddadige rivaal in de liefde...
Schrijver: James P. Blaylock
Oorspronkelijke titel: Winter tides
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024534692
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Nachtleven
Peter Travers heeft zich teruggetrokken in een oud huis in een afgelegen Californische canyon, in een poging opnieuw te beginnen nadat zijn huwelijk op de klippen is gelopen. Peter probeert een nieuwe relatie op te bouwen, maar kan het verleden maar moeilijk loslaten.

Wat hij niet weet is dat ook het huis een verleden heeft. Enkele generaties terug heeft daar een tragedie plaatsgevonden, veroorzaakt door obsessieve bezitterigheid en jaloezie. Peters geestestoestand maakt hem een makkelijke prooi voor dit rusteloze verleden.

's Nachts meent hij telkens zijn ex-vrouw en kind te horen. Als Peter ontdekt dat zijn familie vermist wordt, gaat hij op onderzoek uit, al vreest hij dat hun geesten hem bezoeken...

Ook Pomeroy, een geplaagde zakenman, blijkt gevoelig voor de effecten van het verleden. Hij begint Peters nieuwe vriendin Beth te stalken.

Beth is degene die uiteindelijk een manier moet zien te vinden om de verweven gebeurtenissen uit het verleden en het heden te scheiden, vóór ze Peter voor altijd verliest.
Schrijver: James P. Blaylock
Oorspronkelijke titel: Night relics
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024534593
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Regenseizoen
De natte Californische winter past bij Phil Ainsworths stemming. Sinds de recente dood van zijn vrouw heeft hij het van zijn moeder geërfde huis betrokken.

Het voelt vreemd om alleen door de grote kamers te dwalen. Buiten meent hij mensen te zien, rond de oude bron die bij slecht weer bijna overstroomt. Maar wat is echt en wat is verbeelding?

Dan verneemt Phil dat hij de voogd is geworden van zijn tienjarige nichtje. Het is niet de tijd om een kind naar dit ongelukkige huis te halen, maar Phil heeft beloofd dat hij voor Betsy zal zorgen en ze is zijn enig overgebleven familielid.

Phil weet echter niet dat Betsy is afgestemd op emoties uit het verleden, op de stemmen van de doden en op de mysterieuze machten die zich rond het huis verzamelen...
Schrijver: James P. Blaylock
Oorspronkelijke titel: The rainy season
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024540051
Uitgever: Luitingh-Sijthoff