Boekenplank:
Kies

Boeken van Tim Powers

Meer over Tim Powers

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): William Ashbless

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tim Powers


Overzicht

  • De laatste kaart - Last call
  • De openbaring - Declare
  • De poorten van Anubis - The Anubis gate
  • Vervaldag - Expiration date

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste kaart
Het begint allemaal als Scott Crane tot zijn ontsteltenis ontdekt dat het bijgeloof van zijn pokerende pleegvader Ozzie niet de onschuldige gekte van een beroepsgokker is waarvoor hij het altijd heeft gehouden.

Eenentwintig jaar geleden deed Scott, in weerwil van Ozzies heftige bezwaren, mee aan een vreemd en macaber gokspel met tarotkaarten. Voor de winst die hij daarbij binnensleepte, krijgt hij nu alsnog, de rekening gepresenteerd. Want niet alleen Scotts leven loopt gevaar, maar ook het leven van de mensen in zijn nabije omgeving, onder wie zijn pleegzus en haar twee kinderen.

Geplaagd door occulte nachtmerries en uit de drank ontstaande spookbeelden van zijn overleden vrouw, begint Crane aan een wanhopige strijd, een gevecht dat uiteindelijk zal worden beslist tijdens een herhaling van het gokspel van eenentwintig jaar geleden. Crane hoopt op die manier zijn ziel, zijn leven terug te winnen - en daarbij meteen de mogelijkheid aan te grijpen onsterfelijk te worden.
Schrijver: Tim Powers
Oorspronkelijke titel: Last call
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789029049764
Uitgever: Meulenhoff
De openbaring
Er zijn ware gebeurtenissen en geschiedenisboeken...

In bezet Parijs raakt de jonge dubbelagent Andrew Hale via de infiltratie van een communistisch spionagenetwerk betrokken bij een occulte strijd die nog meedogenlozer is dan de Tweede Wereldoorlog.

Twee decennia later, in 1963, keert hij terug in actieve dienst en wordt hij opnieuw geconfronteerd met zijn grootste nachtmerrie: de dodelijke, misgelopen operatie Declare.

Van Whitehall tot de Arabische woestijn, van het naoorlogse Berlijn tot de straten van Moskou, overal is Hale betrokken bij de internationale politiek en bij grimmig spionagewerk.

Het lot van Andrew Hale, zijn jeugdliefde - de vurige communiste Elena Teresa Ceniza-Bendiga - en zijn grote tegenstander, de verrader Kim Philby, is verweven met Ararat, de Bijbelse berg in het Midden-Oosten... een plek die geesten breekt, levens verwoest en zielen verslindt.
Schrijver: Tim Powers
Oorspronkelijke titel: Declare
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024550074
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De poorten van Anubis
Alles lijkt normaal in de Poorten van Anubis, totdat professor Brendan Doyle, gespecialiseerd in de grote romantische dichters van de vorige eeuw, ingaat op de uitnodiging een lezing bij te wonen van Samuel Taylor Coleridge in het London van... 1810.

Zo begint De poorten van Anubis, waarin de doortastende Doyle, onder levensgevaarlijke omstandigheden, zijdelings of direct te maken krijgt met de machinaties van een eeuwenoude Egyptische tovenaar die door middel van zeer krachtige magie de wereldgeschiedenis denkt te veranderen; een weerwolf die voortdurend van gastheer verandert en bij elke wisseling zijn slachtoffer om het leven brengt om zijn geheime identiteit te verbergen; een afschuwelijk verminkte clowneske misdadiger die verschrikkelijke experimenten op zijn medemensen uitvoert en een gehersenspoelde Lord Byron, geprogrammeerd om koning George te vermoorden.

En alsof dit alles nog niet voldoende is, als Doyle meent voorgoed in het verleden te zijn gestrand en hij de wanhoop nabij is, hoort hij plotseling in het negentiende-eeuwse Londen iemand de Beatles-klassieker Yesterday fluiten...
Schrijver: Tim Powers
Oorspronkelijke titel: The Anubis gate
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789029042611
Ebook: 9789024562664
Uitgever: Meulenhoff
Vervaldag
Hij heet Koot Hoomi Parganas. Kortweg Koetie. Door zijn ouders is hij voorbestemd een nieuwe Krishnamurti te worden. Zelf wil hij liever gewoon naar school en later sterrenkundige worden. Het vooruitzicht van een levenslang dieet zonder televisie, zonder film, zonder vlees, zonder seks, eenvoudigweg omdat de mahatma's er niets van moeten hebben, wordt hem te grotig en hij loopt van huis weg. Maar uit wrok gooit hij eerst een beeldje van gips stuk waaraan zijn ouders bijzonder zijn gehecht. Daarbij laat hij letterlijk en figuurlijk de geest uit de fles.

In het Los Angeles van nu, vol steentjes etende en kroonkurken afscheidende geesten, rijkelui die zich niet te buiten gaan aan cocaïne, maar aan het snuiven van levens, blijft zoiets niet onopgemerkt. Niet alleen brengt Koetie zijn eigen leven in gevaar, maar ook dat van Peter Sullivan en Angelina Anthem Elizalde. Het enorme schuldgevoel jegens dierbare doden dat dit drietal gemeen heeft, brengt hen bij elkaar.

Bij hun pogingen te overleven en tegelijk de geesten van hun dierbaren te behoeden voor een akelig lot, krijgen zij gelukkig hulp van gene zijde. De geest van Thomas Alva Edison staat hen bij in de uiteindelijke confrontatie met de lui die het op hun leven hebben gemunt.
Schrijver: Tim Powers
Oorspronkelijke titel: Expiration date
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029046152
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers