Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathan Stroud

Jonathan Stroud was van jongs af aan gefascineerd door fantasyverhalen. Hij begon op jonge leeftijd met schrijven. Hij studeerde Engelse Literatuur aan de Universiteit van York en werkte als redacteur in Londen. Ondertussen bleef hij schrijven en besloot uiteindelijk dat dat zijn werk zou worden.

Meer over Jonathan Stroud

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jonathan Stroud


Bartimaeus

  1. De amulet van Samarkand - The amulet of Samarkand
  2. Het oog van de golem - The golem's eye

Lockwood & Co

  1. De schreeuwende wenteltrap - The screaming staircase
  2. De fluisterende schedel - The whispering skull
  3. De jongen met de lege ogen - The hollow boy
  4. De vlammende geest - The creeping shadow
  5. Het lege graf - The empty grave

gedetailleerd overzicht

BartimaeusDe amulet van Samarkand
De vijfduizend jaar oude djinn Bartimaeus wordt met een krachtige bezwering opgeroepen. Tot zijn verbazing blijkt degene die zijn hulp inroept, Nathaniël, een jonge tovenaarsleerling te zijn. De Djinn verwacht dat hij voor de jongen niet veel meer hoeft te doen dat wat simpele goocheltrucs.

Maar Nathaniël heeft iets gevaarlijker in gedachten: wraak. Hij zadelt de djinn op met een bijna onmogelijke opgave: het stelen van de machtige amulet van Samarkand die in handen is van de invloedrijke magiër Simon Schooneheere.

Bartimaeus heeft geen keus: hij moet de jongen gehoorzamen. Samen raken ze steeds dieper verstrikt in het magische web van de duivelse Schooneheere en moeten ze alles op alles zetten om de strijd te winnen.
Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The amulet of Samarkand
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789050006354
Uitgever: Vassallucci
Het oog van de golem
Nathaniël's veelbelovende contact met de overheid wordt twee jaar na de gebeurtenissen uit De amulet van Samarkand bedreigd door een aantal vervelende obstakels. De ogenschijnlijk onschuldige golem slaat op gewelddadige wijze toe in Londen, terwijl de activiteiten van het Verzet steeds meer op Nathaniël's zenuwen beginnen te werken. Als Nathaniël en Bartimaeus naar Praag reizen om de bron van de krachten van de golem te onderzoeken, ontmoeten ze daar een oude tegenstander.

In de tussentijd proberen Kitty en leden van het Verzet op spectaculaire wijze de tombe van Gladstone te ontvreemden uit Westminster Abbey. Tijdens de actie komt echter een djinn vrij, die verstopt zat in het skelet van Gladstone: de meeste verzetsleden worden gedood, maar Kitty ontsnapt met de toverstaf van de magiër.

Terwijl Nathaniël probeert Kitty gevangen te nemen en Bartimaeus probeert af te rekenen met de djinn, sluiten Kitty en Bartimaeus een pact, zodat ze samen ervoor kunnen zorgen dat er wordt afgerekend met de golem voordat de identiteit van zijn meester wordt ontdekt...
Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The golem's eye
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050006583
Uitgever: Vassallucci

Lockwood & CoDe schreeuwende wenteltrap
Overdag is er niets aan de hand. 's Nachts komen kwade geesten tevoorschijn...

Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.

De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en... om in leven te blijven.

Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The screaming staircase
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024567447
Ebook: 9789024567454
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De fluisterende schedel
Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen. Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.

Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen?

Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The whispering skull
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024567461
Ebook: 9789024567478
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De jongen met de lege ogen
Lockwood & Co is misschien wel het kleinste, meest ongeorganiseerde bureau dat op geesten jaagt. Maar de medewerkers - Lockwood, Lucy en George - hebben talent. En ze hebben succes. In De jongen met de lege ogen krijgen de agenten te maken met een enorme geestenuitbraak die Londen in zijn greep houdt. Scotland Yard kan de bestrijding niet meer aan en de bevolking is doodsbang. De bron van dit kwaad lijkt zich schuil te houden in de ruïnes van een middeleeuwse kerker.

Om de gruwelijke verschijningen te laten stoppen, moeten Lockwood, Lucy en George samenwerken. Met hun gehate concurrenten, en met elkaar. Kunnen zij hun persoonlijke vetes opzijzetten? Zal het ze lukken om de geesten te verjagen? De duistere waarschuwingen van de Fluisterende Schedel voorspellen iets verschrikkelijks...

Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The hollow boy
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024571895
Ebook: 9789024571901
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vlammende geest
Een stad die bedreigd wordt door geesten? Een kannibaal die opstaat uit de dood? Er is maar één team geestenjagers dat dit aankan... Lockwood & Co! Maar Lockwood & Co moet het zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen.

En de geestenjagers hebben nogal wat te onderzoeken: monsterlijke handafdrukken op een raam, griezelige hakgeluiden uit een spookachtige keuken... en een raadselachtige, dreigende schaduw die over de begraafplaats van een klein dorp sluipt. In zijn spoor verrijzen de geesten uit hun graven... Het team heeft Lucy heel hard nodig – als ze tenminste bereid is terug te komen...

Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The creeping shadow
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024577293
Ebook: 9789024577309
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het lege graf

In hun laatste en moeilijkste zaak beginnen de Lockwood & Co-agenten aan een levensgevaarlijke missie: ze breken in bij het graf van de legendarische agent Marissa Fittes. Maar hoe dood is ze eigenlijk?

Wat ze ontdekken verandert alles. In de race naar de waarheid over de geestenepidemie beginnen ze aan het laatste, epische gevecht met Bureau Fittes. Een strijd die hen naar de Andere Kant brengt, en waar ze alleen kunnen slagen met de hulp van een geheel onverwachte, angstaanjagende bondgenoot.

Schrijver: Jonathan Stroud
Oorspronkelijke titel: The empty grave
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024580514
Ebook: 9789024580521
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers