Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Scott

Meer over Michael Scott

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Anna Dillon, Mike Scott

Geboren: 1959

Geboorteland: Ierland

Website: Michael Scott


Overzicht

  • Billy de Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d'Arc - Billy the Kid and the vampyres of Vegas & The death of Joan of Arc
  • De dertien Heiligen - The thirteen Hallows

De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel

  1. De alchemist - The alchemyst
  2. De magiër - The magician
  3. De tovenares - The sorceress
  4. De necromancer - The necromancer
  5. De warlock - The warlock
  6. De zieneres - The enchantress

gedetailleerd overzicht

OverzichtBilly de Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d'Arc
Lang voordat de gebeurtenissen uit de bestsellersie De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel plaatsvonden, beleefden de legenda­rische personages al de meest fantastische avonturen. Twee hiervan zijn door Michael Scott opgetekend in deze bundeling: Billy de Kid en de vampiers van Vegas en De dood van Jeanne d'Arc.

In Billy de Kid en de vampiers van Vegas vertelt Michael Scott het verhaal van de eerste ontmoeting tussen Billy en Scathach en van hun heroïsche gevecht tegen de dodelijke vampiers van Vegas.

In het tweede verhaal blijkt dat Jeanne d'Arc helemaal niet verbrand werd op de brandstapel in het Rouen van 1431. Ze werd op het nippertje gered door Scathach. Het ware verhaal werd opgetekend in het testament van William van York. De vraag rijst: leeft Jeanne d'Arc nog steeds?
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: Billy the Kid and the vampyres of Vegas & The death of Joan of Arc
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022568422
Ebook: 9789402300901
Uitgever: Boekerij
De dertien Heiligen
Dertien artefacten, relieken die de sleutel vormen van een tweeduizend jaar oud geheim. Veilig opgeborgen. Ver van elkaar vandaan. Zijn ze ooit gewrocht om onze wereld te beschermen? Of leiden ze tot haar ondergang?

Al tientallen jaren zijn deze artefacten, de Heiligen genoemd, in handen van de Beschermheren, zowel mannen als vrouwen, die onwetend zijn van elkaars bestaan. Maar wie beschermt de Beschermheren zelf, nu ze één voor één op een brute manier worden vermoord?

Judith Walker bijvoorbeeld, die net voor ze haar laatste adem uitblaast de buitenstaander Sarah Miller overhaalt haar artefact, het overblijfsel van een gebroken zwaard, door te geven aan haar neef Owen. Sarah en Owen, tot elkaar veroordeeld, proberen hun tegenstanders - de sadistische Duistere Man en zijn beeldschone maar valse maîtresse - voor te blijven en hun toekomstige slachtoffers te waarschuwen.

Tijdens dit kat-en-muisspel ontdekken Sarah en Owen dat het zwaard wel eens het voorwerp zou kunnen zijn dat de deur dichthoudt tussen deze wereld en... een verschrikking die elk voorstellingsvermogen te boven gaat.

* Geschreven door Michael Scott en Colette Freedman.
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The thirteen Hallows
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024558476
Ebook: 9789024558483
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De geheimen van de onsterfelijke Nicholas FlamelDe alchemist
De legende: Nicolas Flamel werd geboren in Parijs op 28 september 1330. Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg...

De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus. Dit boek is het machtigste boek met oude magie dat er bestaat.

Dr. John Dee, de hofmagiër van Koningin Elizabeth meer dan 400 jaar geleden, heeft zich verbonden met de Onsterfelijken, de krachten van het kwaad, die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen.

En als de millennia-oude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden - als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken...
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The alchemyst
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022548615
Ebook: 9789460925405
Uitgever: Boekerij
De magiër
Nadat ze Ojai ontvlucht zijn, vluchten Josh, Sophie en Nicolas Flamel naar Parijs. Perenell wordt nog steeds gevangen gehouden op Alcatraz. De tijd dringt: elke dag dat ze zonder het boek van Abraham doorbrengen worden Nicolas en Perenell een jaar ouder en neemt hun magie af.

Het is tijd voor Sophie om het tweede magische element te leren: Vuurmagie. En er is maar één persoon die haar dat kan leren: De Graaf de Saint-Germain, alchemist, magiër en rockster. Maar intussen nemen de spanningen tussen Sophie en de jaloerse Josh almaar toe...
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The magician
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089680099
Ebook: 9789460925610
Uitgever: Boekerij
De tovenares
Nadat ze in Parijs ontsnapt zijn aan de klauwen van Macchiavelli, reizen Sophie en Josh naar Londen. Zonder zijn magische boek wordt Nicolas Flamel elke dag zwakker en zijn vrouw Perenelle zit nog steeds opgesloten in Alcatraz.

Nu de krachten van Josh zijn ontwaakt zoeken ze dringend een Oudere die hem kan leren hoe deze te gebruiken. Maar de enige Oudere die in aanmerking komt is waanzinnig: de legendarische Gilgamesj...
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The sorceress
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089681591
Ebook: 9789460231049
Uitgever: Boekerij
De necromancer
Nadat ze gevlucht zijn naar Ojai, Parijs, en daarna naar Londen, zijn Josh en Sophie eindelijk weer thuis. Perenelle, de vrouw van de onsterfelijke Nicolas Flamel, is ontsnapt uit Alcatraz, de gevangenis waar geen ontsnapping mogelijk leek. Maar zij was niet de enige die daar gevangen werd gehouden. Achter de tralies wacht een heel leger van monsters om losgelaten te worden.

Nicholas en Perenelle Flamel moeten nu de strijd aangaan om de stad te verdedigen, maar dat gaat ze waarschijnlijk beiden het onsterfelijke leven kosten - en ook die van Josh en Sofie.
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The necromancer
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022555064
Ebook: 9789460231056
Uitgever: Boekerij
De warlock
Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten.

Terwijl Scatty, Jeanne D'Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen.

Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt...
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The warlock
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022561461
Ebook: 9789460928987
Uitgever: Boekerij


De zieneres
San Francisco. Nicolas en Perenelle Flamel hebben nog één dag te leven en hun staat nog één ding te doen. Ze moeten San Francisco verdedigen. De monsters die op het eiland Alcatraz zijn verzameld, zijn losgelaten en op weg naar de stad. Als ze niet worden tegengehouden, zullen ze iedereen en alles op hun pad vernietigen.

Maar zullen de tovenares en de legendarische alchemist, zelfs met de hulp van twee van de grootste krijgers uit de geschiedenis en mythen, in staat zijn de stad te redden? Of is dit het begin van het einde van de mensheid?

Danu Talis. Sophie en Josh Newman zijn tienduizend jaar teruggereisd in de tijd naar Danu Talis, achter dr. John Dee en Virginia Dare aan. Op dit legendarische eiland begint en eindigt de strijd om de wereld. Scathach, Prometheus, Palamedes, Shakespeare, Saint-Germain en Jeanne d'Arc zijn eveneens op het eiland. En niemand weet zeker waarvoor of voor wie de tweeling zal vechten. Op deze dag zal de strijd om Danu Talis gewonnen of verloren worden.

Maar zal de legendarische tweeling zij aan zij de strijd aangaan? Of ieder voor zich de één om de wereld te redden, de ander om die te vernietigen?
Schrijver: Michael Scott
Oorspronkelijke titel: The enchantress
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022563885
Ebook: 9789460233678
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers