Boekenplank:
Kies

Boeken van Max Barry

Meer over Max Barry

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Australië

Website: Max Barry


Overzicht

  • Company - Company
  • Jennifer Government - Jennifer Government
  • Lexicon - Lexicon

Dubbel uitgegeven titels

  • Logoland - zie Jennifer Government
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtCompany
Mission statement: Zephyr Holdings streeft ernaar om in de gekozen markten een leidende positie op te bouwen en te consolideren, winstgevende groeikansen te creëren door een sterke relatie te ontwikkelen tussen interne en externe businessunits en met een strategische, stabiele benadering maximale resultaten te boeken voor zijn aandeelhouders.

Het is niet de saaiste tekst die Stephen Jones ooit heeft gelezen, maar het scheelt niet veel. Vreemd genoeg staat er niets over trainingsprogramma's, terwijl de verkoop hiervan, voor zover hij het heeft begrepen, de voornaamste activiteit van Zephyr is.

Bij Zephyr Holdings heeft nog niemand ooit de directeur gezien. De knappe receptioniste verdient twee keer zoveel als de rest, maar haar werkplek is nooit bezet. De ene vertegenwoordiger gebruikt relatieboeken als verkoophandleiding, weer een ander is op oorlogspad omdat iemand zijn donut heeft gestolen. Met andere woorden, een alledaags groot bedrijf. Tenminste... dat denkt iedereen.

Maar dan is daar opeens de nieuwe medewerker Stephen Jones die tegen het uitdrukkelijke advies van zijn collega's in op onderzoek uitgaat, want waarmee verdient Zephyr Holdings nu eigenlijk haar geld?

Jones belandt in een achtbaan van liefde, loyaliteit, management, reorganisaties en collectieve verdorvenheid - en of hij hieruit kan ontsnappen... welnu, dat is een goede vraag.
Schrijver: Max Barry
Oorspronkelijke titel: Company
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985881
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jennifer Government
De wereld waarin Jennifer Government leeft, wordt beheerst door Amerikaanse bedrijven, op wat achtergebleven gebieden zoals Europa na. In deze wereld is belasting illegaal, heb je als achternaam de naam van het bedrijf waarvoor je werkt, is de politie een beveiligingsfirma, net als de National Riffle Association (NRA), en mag de regering misdaden alleen onderzoeken als ze het slachtoffer een rekening kunnen sturen. Het is werkelijk een paradijs voor aanhangers van de vrije markt.

Hack Nike, uiteraard werkzaam bij Nike, krijgt een contract aangeboden door John Nike en John Nike van de marketingafdeling. Hack denkt een nieuwe functie te krijgen maar helaas voor hem blijkt dat hij vanaf dat moment verplicht is om te zorgen voor wat extra publiciteit voor Nike's nieuwe schoenenlijn, waarvan één paar 2500 dollar kost. Die extra publiciteit bestaat uit... een moord.

Radeloos stapt Hack naar de politie, die er doodleuk vanuit gaat dat hij deze klus wil uitbesteden en zij geven de opdracht door aan de NRA. Al snel wordt Hack gezocht door Jennifer Government, een mooie, stoere agente met een barcode onder haar oog getatoeëerd. Zij is vastbesloten om John Nike, de baas van de andere John Nike, koste wat het kost op te sluiten...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Max Barry
Oorspronkelijke titel: Jennifer Government
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026983399
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Lexicon
Hou je van honden of katten? Wat is je lievelingskleur? Kies een getal tussen nul en honderd. Hou je van je familie? Waarom heb je het gedaan?

Wil Parke wordt in een wc-ruimte van een vliegveld bruut overmeesterd door twee mannen. Ze stellen hem een reeks vreemde vragen en beweren dat hij de sleutel is tot een geheime strijd waar hij niets van weet en dat hij `immuun' is.

Straatschoffie Emily Ruff wordt gerekruteerd door een exclusieve school waar leerlingen les krijgen in overtuigingskracht. Ze leren woorden te gebruiken als wapens. De besten worden 'dichters' en gaan werken voor een sinistere organisatie.

Al snel is Emily het grootste talent - totdat ze een catastrofale fout maakt: ze wordt verliefd.
Schrijver: Max Barry
Oorspronkelijke titel: Lexicon
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024564033
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dubbel uitgegeven titelsLogoland

Zie voor de beschrijving van dit boek: Jennifer Government.

Schrijver: Max Barry
Oorspronkelijke titel: zie Jennifer Government
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789047501336
Uitgever: Boekerij