Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrea Barrett

Meer over Andrea Barrett

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Andrea Barrett


Overzicht

  • De reis van de Narwhal - The voyage of the Narwhal
  • Het middenrijk - The middle kingdom
  • Levenslucht - The air we breathe
  • Scheepskoorts - Ship fever

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe reis van de Narwhal
Niets is zeker op de Narwhal. Onverwachte figuren blijken helden te zijn. De opvarenden van de Narwhal zien niet wat er altijd al is geweest en nooit ontdekt hoefde te worden, maar zij verkennen de diepte van hun eigen ziel.

De reis van de Narwhal is het spannende relaas van een mislukte negentiende-eeuwse Noordpoolexpeditie, waarin Andrea Barrett historische gebeurtenissen en contemporaine wetenschappelijke en filosofische ideeën verwerkt tot een intelligent, spannend avonturenverhaal met scherp getekende personages.
Schrijver: Andrea Barrett
Oorspronkelijke titel: The voyage of the Narwhal
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041405449
Uitgever: Ambo | Anthos
Het middenrijk
De tijd die je besteed aan denken over het verleden en de toekomst is tijd die je in je eentje doorbrengt. Maar daartussenin zit een middenrijk, waarin je met beide benen op de grond kunt staan.

Grace weegt teveel, is niet gelukkig in haar huwelijk met de oersaaie wetenschapper Walter én ze heeft genoeg van haar Amerikaanse leven. Als ze op reis gaat naar China, opent deze trip haar de ogen. China laat zijn licht schijnen op oude en nieuwe paden in haar leven en de mogelijkheid dient zich aan een nieuw leven te beginnen in een nieuw land.

Het middenrijk is een roman over relaties, zelfontplooiing, contrasterende levens en gewoontes, vooroordelen en geloof, maar geeft daarnaast ook een prachtig beeld van het leven in het hedendaagse China. Op meeslepende en humoristische wijze weet Andrea Barrett de vele keuzemogelijkheden van een moderne vrouw aan de kaak te stellen: kinderen, relaties, eetproblemen, carrière, zelfstandigheid, en dat alles gegoten in een interessant en boeiend jasje.
Schrijver: Andrea Barrett
Oorspronkelijke titel: The middle kingdom
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789041408594
Uitgever: Ambo | Anthos
Levenslucht
In het najaar van 1916 is in Amerika de discussie gaande of het land zal deelnemen aan de Europese oorlog. Krantenkoppen waarschuwen voor Duitse spionnen. Maar in een geïsoleerd stadje in Adirondacks is het gevaar nog nauwelijks voelbaar. Men concentreert zich op de zieken. Rijke tbc-patiënten verblijven in privéklinieken; de armere patiënten, voornamelijk immigranten, zijn ondergebracht in het grote sanatorium. Daar lijkt de tijd stil te staan.

De patiënten die verlangen naar hun familie en geliefdes zoeken contact met elkaar en vinden troost in het uitwisselen van verhalen. Maar de wekelijkse praatgroep die hier uit voorkomt wordt uiteindelijk geconfronteerd met een tragisch ongeluk en verschrikkelijk verraad.

Terwijl de oorlog dichterbij komt groeien de vooroordelen over immigranten en worden de burgers steeds waakzamer. De combinatie van tegengestelde verlangens en politieke spanning verbindt de patiënten zo intens dat zij uiteindelijk in staat zullen blijken wel te kunnen praten over hun verleden.
Schrijver: Andrea Barrett
Oorspronkelijke titel: The air we breathe
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041411860
Uitgever: Ambo | Anthos
Scheepskoorts
'We krijgen berichten dat de mensen, nadat ze hun pootaardappels, hun vee en hun paarden hebben opgegeten, nu alleen nog kikkers, vossen en de blaadjes en bast van de bomen eten. Er heerst dysenterie onder de mensen die ongemalen maïs eten die door het Noodhulp Comité mondjesmaat wordt verstrekt.

Als antwoord op de klachten uit het parlement dat het land er onbewerkt bij ligt en dat de luie Ieren weigeren om hun eigen boontjes te doppen, vraag ik hun slechts hierheen te komen en met eigen ogen de vreselijke apathie die door honger en wanhoop teweeg wordt gebracht te aanschouwen.

Of laten ze eens luisteren naar de verschrikkelijke stilte die over dit land hangt. Op onze lange tochten horen we nergens een varken gillen, een hond blaffen, een kip tokken of een koe loeien.'
Schrijver: Andrea Barrett
Oorspronkelijke titel: Ship fever
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041404794
Uitgever: Ambo | Anthos