Boekenplank:
Kies

Boeken van Margot Livesey

Meer over Margot Livesey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Margot Livesey


Overzicht

  • De verborgen wereld - The missing world
  • Molly's baby - Criminals

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen wereld
Hoe zou het zijn als je helemaal opnieuw kon beginnen en die grote vergissing uit je verleden kon gladstrijken?
Nadat Hazel Ransome door een ongeluk een gedeelte van haar geheugen verliest, krijgt haar ex-vriend Jonathan de kans zijn fout te herstellen. Hoewel Hazel hem verraden heeft, houdt hij nog steeds van haar en wil hij dat ze bij hem terug komt.
Hazel mag het ziekenhuis verlaten en Jonathan neemt haar mee naar zijn huis in Londen. Daar kan ze weer op krachten komen, verborgen voor de buitenwereld. Jonathan durft haar niet uit het oog te verliezen, bang dat Hazel er achter komt dat hij de tijd heeft teruggedraaid.
Langzamerhand herontdekt Hazel zijn psychotische persoonlijkheid. Wanneer ze probeert te ontsnappen aan haar gevangenschap, wordt Jonathan steeds gewelddadiger en haar kans op verlossing steeds kleiner.
Schrijver: Margot Livesey
Oorspronkelijke titel: The missing world
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0066-0
Uitgever: The House of Books
Molly's baby
Een baby van een paar maanden oud wordt achtergelaten op het herentoilet van een busstation. Het huilende meisje wordt gevonden door Ewan Munro, die haar meeneemt naar zijn zuster Molly.
Zij belooft de politie te waarschuwen - maar de verleiding is te groot voor Molly. Zij is zwaar depressief en het moederschap lijkt in haar ogen dé oplossing voor al haar problemen. Samen met de prachtige baby, die ze Olivia noemt, verschanst Molly zich in haar afgelegen huis.
Ondertussen wordt de echte moeder bijna gek van verdriet. Maar zij staat machteloos; terwijl de vader een plan bedenkt om veel geld te slaan uit de raadselachtige verdwijning van zijn kind...
Schrijver: Margot Livesey
Oorspronkelijke titel: Criminals
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-414-0175-X
Uitgever: Ambo | Anthos