Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Haigh

Meer over Jennifer Haigh

Genre: Roman

Website: Jennifer Haigh


Overzicht

  • De familie Novak - Baker Towers
  • De verloren waarheid - The lost gospel
  • Familieband - The condition
  • Mevrouw Kimble - Mrs. Kimble

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe familie Novak
Stanley Novak en zijn Italiaanse vrouw Rosie wonen met hun vijf kinderen in het gehucht Bakerton. Stanley is de kostwinner, en als hij plotseling komt te overlijden valt het gezin uit elkaar. De oudste zoon, George, vertrekt naar zee; de 18-jarige Dorothy, een bedeesd maar mooi meisje, gaat naar Washington voor een secretaresse-opleiding; en haar zus Joyce behaalt meesterlijke resultaten op de universiteit. De twee jongsten, de achtjarige Sandy en zijn pasgeboren zusje Lucy, blijven bij hun moeder achter. Jaren later vinden we de vijf kinderen uit het gezin Novak allen weer terug in Bakerton, hun dromen en heimelijke liefdes achterlatend. Degene die ze al die jaren met liefde en toewijding heeft samengehouden is Joyce, de gevoelige en getalenteerde middelste zus, die haar eigen toekomst laat voor wat die is om het lot van haar familie te kunnen beïnvloeden.
Schrijver: Jennifer Haigh
Oorspronkelijke titel: Baker Towers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6974-701-4
Uitgever: Arena
De verloren waarheid
Sheila, Art en Mike groeiden op in een grote Iers-Amerikaanse familie in een buitenwijk van Boston. Hun vader is niet gelovig, maar hun moeder is een typisch Ierse katholiek die haar kinderen heeft opgevoed met de gedachte dat familiegeheimen vooral verborgen moeten blijven en dat je over een groot aantal zaken maar beter niet kunt praten. Wanneer Art - de oudste broer, moeders oogappel en de geliefde pastoor van een grote parochie - een paar dagen voor Pasen zijn telefoon niet meer opneemt en niet reageert op berichten, wordt Sheila bezorgd. Dan komt opeens het nieuws dat Art wordt beschuldigt van seksueel misbruik. De kranten staan er vol van en de familie raakt verdeeld. Sheila is vastbesloten de waarheid te onthullen en - naar ze hoopt - de naam van haar broer te zuiveren, terwijl Mike het gevoel heeft dat Art toch ergens wel schuldig moet zijn. Gekweld door de gedachten aan wat Art gedaan zou kúnnen hebben maar tegelijkertijd woedend over de ongefundeerde beschuldigingen merkt Sheila dat de waarheid maar moeilijk te vatten is.
Schrijver: Jennifer Haigh
Oorspronkelijke titel: The lost gospel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-472-0197-7
Uitgever: Artemis
Familieband
Zomer in Cape Cod, 1976. Frank en Paulette liggen dicht tegen elkaar in een te smal bed in hun vakantiehuis, beiden zwijgen en houden hun stille verwijten voor zich. Het is de laatste zomer die ze samen aan zee zullen doorbrengen, een jaar later zal het huis verkocht zijn en zal hun huwelijk voorbij zijn. Maar gedurende deze laatste kostbare momenten is de familie nog altijd bij elkaar - gevangen in het moment. Het is een prachtige zomernacht en de kinderen liggen rustig te slapen. Twintig jaar later zijn de drie kinderen die Paulette zo wanhopig probeerde te beschermen tegen de buitenwereld zelf volwassen. Billy, de oudste, is plichtsgetrouw maar afstandelijk - een aantrekkelijke cardioloog in Manhattan met een leven gebaseerd op compromissen. Scott, de jongste, zit klem in een slecht huwelijk, en weet niet hoe hij zijn leven weer richting kan geven. Hun zus Gwen, de middelste, is zwijgzaam en leeft een teruggetrokken bestaan. Door een genetische afwijking is ze fysiek onvolgroeid, een intelligente en capabele vrouw in het lichaam van een kind. Nu de zomer weer in aantocht is, heeft Paulette een reünie georganiseerd. Nog eenmaal zal de familie samenkomen in het huis op de Cape. In het huis van hun jeugd doen de familieleden hun best om elkaar te accepteren zoals ze zijn, om vrede te hebben met het leven dat ze hebben opgebouwd, en om in het reine te komen met zichzelf en met elkaar.
Schrijver: Jennifer Haigh
Oorspronkelijke titel: The condition
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-472-0058-1
Uitgever: Artemis & Co
Mevrouw Kimble
1961: De naïeve Birdie wordt smoorverliefd op de dirigent van het plaatselijke kerkkoor. Ze volgt zijn handen met haar ogen en kleedt hem in gedachten uit. Op een avond na de repetitie zoekt hij toenadering. 1969: Joan ontmoet hem aan de rand van een zwembad in Florida. Hij is lang en gespierd, en zijn donkere haar valt tot op zijn schouders. Hij draagt verschoten jeans en een felgekleurd overhemd en zijn ogen zijn doordringend blauw. Al meer dan een jaar is ze niet door een man aangeraakt. 1979: Dinah loopt hem toevallig tegen het lijf in Washington DC. Hun wegen hadden elkaar al eens eerder gekruist, toen zij nog een tiener was. 'Jij bent een heel mooi meisje,' had hij tegen haar gezegd, zonder aandacht te schenken aan het litteken op haar gezicht. Hij was oud genoeg om haar vader te kunnen zijn. Drie vrouwen, drie levens en één en dezelfde man: de bedrieger Ken Kimble die telkens weer zijn gezin, zijn werk, zijn hele leven achterlaat om een nieuw bestaan op te bouwen.
Schrijver: Jennifer Haigh
Oorspronkelijke titel: Mrs. Kimble
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6974-497-X
Uitgever: Arena