Boekenplank:
Kies

Boeken van Joanna Goodman

Joanna Goodman (Montreal, Canada) verdeelt haar tijd tussen het schrijven van romans en het runnen van een winkel. Ze woont met haar gezin in Toronto.

Meer over Joanna Goodman

Genre: Roman

Website: http://www.joannagoodmanauthor.com/

Overzicht
  • De reünie - The finishing school
  • Het huis voor ongewenste meisjes - The home for unwanted girls

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De reünie

1994. Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool in Zwitserland, waar ze bevriend raakt met een kliekje rijke en populaire meiden. Cressida, Lille en de anderen zijn niet onaardig, maar hebben duidelijk een heel ander leven dan Kersti - met drank, drugs, en veel te veel geld. Als in hun laatste jaar Cressida van een balkon valt - springt? - stopt de school de affaire in de doofpot. Kersti gaat terug naar huis, maakt haar opleiding af, vindt een man en lijkt het perfecte leven onder handbereik te hebben - maar de gebeurtenissen van die avond lopen als een rode draad door haar leven.

2015. Bijna twintig jaar na die noodlottige dag ontvangt een brief van Lille. In de brief werpt haar oude vriendin een ander licht op de avond van Cressida's val, en opent daarmee oude wonden. Want Kersti heeft altijd getwijfeld aan het "officiële' verhaal van de school. De uitnodiging voor een schoolreünie is dan ook de perfecte aanleiding om terug te gaan naar Zwitserland en op zoek te gaan naar de antwoorden die ze nodig heeft om dit hoofdstuk in haar leven af te sluiten.

Schrijver: Joanna Goodman
Oorspronkelijke titel: The finishing school
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144141
Ebook: 9789026144158
Uitgever: De Fontein
Het huis voor ongewenste meisjes

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

Haar dochtertje Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Wanneer een nieuwe wet bepaalt dat psychiatrische ziekenhuizen voortaan meer subsidie ontvangen dan weeshuizen, verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet, in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

Met Het huis voor ongewenste meisjes schetst Joanna Goodman een ingrijpend beeld van de misstanden in de Canadese weeshuizen van de jaren '50 en '60.

Schrijver: Joanna Goodman
Oorspronkelijke titel: The home for unwanted girls
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026147982
Ebook: 9789026147999
Uitgever: De Fontein