Boekenplank:
Kies

Boeken van Joanna Goodman

Joanna Goodman verdeelt haar tijd tussen het schrijven van romans en het runnen van een winkel. Ze woont met haar gezin in Toronto.

Meer over Joanna Goodman

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Canada

Website: Joanna Goodman


Overzicht

  • De school voor afgeschreven kinderen - The finishing school
  • Het huis voor ongewenste meisjes - The home for unwanted girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe school voor afgeschreven kinderen

Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool waar de rich and famous hun kinderen heen sturen omdat ze hun ouders in de weg lopen. Daar raakt Kersti bevriend met de populaire Cressida. Als Cressida van een balkon valt - springt? geduwd wordt? - stopt de school de affaire in de doofpot. Schandalen kosten immers geld, en de ouders van deze scholieren willen niet lastiggevallen worden.

Twintig jaar later organiseert de school een reünie en nodigt bestsellerauteur Kersti uit als gastspreker. Kersti grijpt deze kans aan om de waarheid over Cressida’s val te achterhalen. Waarom was Cressida zo geobsedeerd door de geruchten en verhalen over een geheim genootschap in deze school? Waarom kan Kersti dit niet loslaten? En hoeveel is ze bereid op het spel te zetten in haar zoektocht naar antwoorden?

Schrijver: Joanna Goodman
Oorspronkelijke titel: The finishing school
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144141
Ebook: 9789026144158
Uitgever: De Fontein
Het huis voor ongewenste meisjes

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

Haar dochtertje Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Wanneer een nieuwe wet bepaalt dat psychiatrische ziekenhuizen voortaan meer subsidie ontvangen dan weeshuizen, verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet, in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

Met Het huis voor ongewenste meisjes schetst Joanna Goodman een ingrijpend beeld van de misstanden in de Canadese weeshuizen van de jaren '50 en '60.

Schrijver: Joanna Goodman
Oorspronkelijke titel: The home for unwanted girls
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026147982
Ebook: 9789026147999
Uitgever: De Fontein