Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Diane Chamberlain

Boeken van Diane Chamberlain

Meer over Diane Chamberlain

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Diane Chamberlain


Overzicht

  • Engel van het licht - Keeper of the light
  • Haar geheime dagboek - Secret lives
  • Omdat we bleven zwijgen - The lies we told

gedetailleerd overzicht

OverzichtEngel van het licht
De jonge, aantrekkelijke arts Olivia Simon, heeft dienst in het kleine ziekenhuis van Outer Banks, North Carolina, als een neergeschoten vrouw wordt binnengebracht. Olivia probeert alles om het leven van haar patiënte te redden. Dan komt ze tot een schokkende ontdekking: de vrouw op haar onderzoekstafel moet Annie O'Neill zijn - de vrouw waarop haar echtgenoot, Paul, hopeloos verliefd is.

De spoedoperatie die Olivia moet uitvoeren om het leven van haar rivale te redden mislukt. Annie sterft een tragische dood. Op Olivia's schouders rust de zware taak dit aan Annie's echtgenoot Alec en hun kinderen te vertellen. Uitgeput en neerslachtig zoekt Olivia troost bij Paul. Maar Paul verlaat het huis met slaande deuren zodra hij het bericht van Annie's dood hoort. Hij is buiten zichzelf van verdriet en woedend op Olivia dat zij Annie heeft laten sterven.

Nu Annie er niet meer is, lijkt het leven van haar echtgenoot Alec zinloos. Dan hoort hij dat de oude vuurtoren van Kiss River, waar hij en Annie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, door de zee bedreigd wordt. Verteerd door zijn verlies sluit Alec zich aan bij een kleine actiegroep die probeert de vuurtoren te redden.

Ook Olivia en Paul vechten voor het behoud van de toren, elk om hun eigen, geheime reden. Het verdriet om hun verloren liefdes drijft Alec en Olivia naar elkaar toe. Maar terwijl de aantrekkingskracht steeds groter wordt, blijft de herinnering aan Annie hen achtervolgen.

In de zuigende draaikolk van haat, liefde, verraad en passie is er één laatste kans op redding: de enige persoon die de schokkende waarheid over Annie kent...
Schrijver: Diane Chamberlain
Oorspronkelijke titel: Keeper of the light
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789062919949
Uitgever: BZZTôH
Haar geheime dagboek
Nadat haar huwelijk onverwacht op de klippen is gelopen, is actrice Eden Riley in een dal beland. Haar leven is inhoudsloos en rollen die ze krijgt aangeboden, vindt ze slecht. Tijdens een interview krijgt Eden opeens een goed idee; ze gaat een film maken over het leven van haar moeder, de beroemde en excentrieke kinderboekenschrijfster Katherine Swift. Eden wil niet alleen de film regisseren, maar ook de rol van haar moeder zelf gaan spelen.

Katherine is gestorven toen Eden heel jong was en ze kan zich haar moeder nauwelijks herinneren. Om inspiratie op te doen voor een goed script, gaat Eden terug naar haar geboortedorp Lynch Hollow. Ze trekt in bij Kyle, de broer van haar moeder, en zijn vrouw Louise. Eden is dolgelukkig als blijkt dat Kyle het geheime dagboek van haar moeder heeft bewaard. Terwijl zij het dagboek leest, ontdekt Eden de schokkende waarheid over haar moeders leven. Ook haar eigen, diep weggestopte jeugdherinneringen komen in alle hevigheid terug.

Ze zoekt troost bij Ben Alexander, een collega van Kyle, met wie zij een hartstochtelijke relatie heeft. Eden vertrouwt Ben volkomen en bespreekt ook het dagboek met hem. Maar Ben vertelt haar niet dat hij een verschrikkelijk geheim verbergt, een geheim dat haar en haar filmcarrière kan ruïneren...
Schrijver: Diane Chamberlain
Oorspronkelijke titel: Secret lives
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789062917716
Uitgever: BZZTôH
Omdat we bleven zwijgen
De zusjes Maya en Rebecca Ward hebben het nooit over de tragedie in hun jeugd, maar dat die littekens heeft nagelaten, staat vast: Rebecca overleeft door het gevaar op te zoeken, Maya zoekt naar houvast in regelmaat. Dan gebeurt er opnieuw iets vreselijks. Een allesvernietigende orkaan raast over North Carolina. Beide zussen en Maya's man, Adam, bieden hulp als arts. Wanneer een helikopter met Maya aan boord neerstort, krijgen Rebecca en Adam te horen dat er geen overlevenden zijn.

Wat ze niet weten is dat Maya het ongeluk wel heeft overleefd en nu door het natuurgeweld vastzit op een eiland. De man die haar gered heeft, beweert dat zijn boot is weggespoeld, maar Maya vertrouwt hem niet. Met Simmee, zijn jonge zwangere vrouw, sluit ze echter vriendschap, met het gevolg dat die haar uiteindelijk een geheim opbiecht. Geschokt beseft ze dat hun leven in gevaar is. Terwijl Maya voor het eerst op zichzelf is aangewezen en de moed moet vinden om te overleven, zoeken Rebecca en Adam troost bij elkaar en wordt de band tussen hen alsmaar hechter.
Schrijver: Diane Chamberlain
Oorspronkelijke titel: The lies we told
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034756213
Uitgever: Harlequin