Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Hood

Ann Hood studeerde Engels aan de Universiteit van Rhode Island, maar werd na haar afstuderen stewardess omdat ze meer van de wereld wilde zien.

Meer over Ann Hood

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ann Hood


Overzicht

  • De breiclub - The knitting circle
  • De rouwschrijfster - The obituary writer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe breiclub
Sinds de dood van haar vijfjarige dochtertje Stella is Mary gebroken van verdriet. Ze sleept zichzelf door de dagen en komt haar bed haast niet uit. Op aanraden van haar moeder sluit ze zich met tegenzin aan bij een breiclub.

Alice, Scarlet, Lulu, Beth, Harriet en Ellen verwelkomen Mary in hun midden, ondanks haar zichtbare weerstand tegen het breien en haar aarzeling zich voor hen open te stellen. Van ieder van hen leert Mary een nieuwe breitechniek, voor sjaals, mutsen, truien en sokken, en tijdens het breien vertellen ze ieder hun levensverhalen vol verlies, liefde en hoop.

Na een tijdje merkt Mary dat het breien en haar nieuwe vrienden haar helpen haar verlies te verwerken. Uiteindelijk voelt ook zij zich sterk genoeg om haar eigen verhaal te vertellen en vindt ze de moed om de draad van haar leven weer op te pakken.
Schrijver: Ann Hood
Oorspronkelijke titel: The knitting circle
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-6305-292-8
Uitgever: Archipel
De rouwschrijfster

Op de dag dat John F. Kennedy de eed aflegt, worstelt Claire, een zelfbewuste jonge vrouw en moeder die geobsedeerd is door de glamour van Jackie Kennedy, met de vraag of ze in een liefdeloos huwelijk moet blijven of de man volgen van wie ze houdt en van wie ze een kind verwacht.

Decennia daarvoor gaat Vivien Lowe, een buitengewoon begaafde schrijfster van rouwteksten, op zoek naar haar minnaar die in de Grote Aardbeving van San Francisco van 1906 spoorloos verdwenen is. Door de verhalen van de doden te vertellen, leert Vivien ook de impact van haar eigen verlies kennen.

De rouwschrijfster is deels een literaire queeste en deels een liefdesverhaal en biedt diepe inzichten over liefde en huwelijk, de rol van moeders en vrouwen, en gevoelens van verlies, spijt en verwachting.

Schrijver: Ann Hood
Oorspronkelijke titel: The obituary writer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401423342
Uitgever: Lannoo