Boekenplank:
Kies

Boeken van Lauren Willig

Meer over Lauren Willig

Genre: Roman

Geboren: 1977

Website: Lauren Willig


Overzicht

  • De Ashford affaire - The Ashford affair

Eloise Kelly

  1. De verborgen geschiedenis van de Roze Anjer - The secret history of the Pink Carnation
  2. Het geheim van de Zwarte Tulp - The masque of the Black Tulip

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Ashford affaire

Twee personen, twee continenten, één groot geheim...

Als advocaat in een groot bedrijf in Manhattan heeft Clementine Evans bijna alles bereikt wat ze wilde. Maar haar lange uren hebben hun tol geëist: een verbroken verloving en single op 34-jarige leeftijd. Wanneer haar familie bijeenkomt voor de 99e verjaardag van haar grootmoeder Addie, laat een familielid iets vallen over een lang verborgen familiegeheim. Clementine begint een zoektocht die alles zou kunnen veranderen...

Addie groeide op in het Engelse landhuis Ashford Park aan het begin van de 20e eeuw. Na het overlijden van haar ouders kwam ze terecht bij haar aristocratische tante en oom. Hier werd ze grootgebracht samen met haar mooie en extroverte nichtje Bea. Hoewel ze als dag en nacht verschillen, zijn Addie en Bea closer dan zussen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

Maar als Addie enkele jaren later in Nairobi arriveert om bij Bea en haar man te verblijven, blijkt er iets gebeurd te zijn dat de vrouwen niet met elkaar kunnen delen. Hun sterke band wordt hevig op de proef gesteld.

Schrijver: Lauren Willig
Oorspronkelijke titel: The Ashford affair
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045219356
Uitgever: Karakter

Eloise KellyDe verborgen geschiedenis van de Roze Anjer
Bij Eloise, student geschiedenis aan Harvard, loopt niets volgens plan. Als ze haar nieuwe, hippe schoenen draagt, regent het, als de metro een noodstop maakt, is zij degene die op schoot bij een vreemde belandt en met de liefde, daar wil het ook maar niet mee vlotten...

Wanneer ze de conclusie trekt dat echte helden tot het verleden behoren, vertrekt ze naar Engeland om haar scriptie over de romantische spionnen de Rode Pimpernel en de Paarse Gentiaan te voltooien.

Wat ze daar ontdekt is iets wat zelfs de grootste historici is ontgaan: de verborgen geschiedenis van de Roze Anjer, de meest ongrijpbare spion ooit, die eigenhandig Engeland behoedde voor de inval van Napoleon.

In haar zoektocht naar de ontmaskering van de Roze Anjer ontdekt Eloise een hartstochtelijke affaire die de wereldgeschiedenis bijna anders had doen lopen. En wat gebeurde er met de Rode Pimpernel en de Paarse Gentiaan? Hoe heeft de Roze Anjer Engeland gered? En zal Eloise zelf haar held kunnen vinden?
Schrijver: Lauren Willig
Oorspronkelijke titel: The secret history of the Pink Carnation
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789032509927
Uitgever: De Kern
Het geheim van de Zwarte Tulp
In 1803 wordt een koerier op weg naar Londen vermoord. Zijn geheime documenten zijn gestolen en op zijn lichaam wordt een mysterieus briefje met een klein zwart symbool in de vorm van een zwarte tulp gevonden. De autoriteiten staan perplex.

Nu pas, twee eeuwen later, weet de jonge studente geschiedenis Eloise Kelly, het geheim van de Zwarte Tulp te ontrafelen. Ze krijgt een geheim codeboek van de Engelse Lady Henrietta in handen.

Daarin ontdekt ze dat de Zwarte Tulp, de dodelijkste spion van Napoleon, in 1803 vanuit Frankrijk is teruggekeerd naar Engeland met een beangstigende missie. Een missie die alleen gedwarsboomd lijkt te kunnen worden door Lady Henrietta zelf en haar geliefde Lord Miles.

Zal het hen lukken om de Zwarte Tulp op tijd te ontmaskeren, of kost ze dat hun leven, of erger nog, hun liefde?
Schrijver: Lauren Willig
Oorspronkelijke titel: The masque of the Black Tulip
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789032511128
Uitgever: De Kern