Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Catherine Banner

Boeken van Catherine Banner

Catherine Banner studeerde Engels en werkte als docent. Ze begon al op haar veertiende met het schrijven van haar De laatste erfgenaam serie.

Meer over Catherine Banner

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboren: 1989

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Catherine Banner


Overzicht

  • De lange dagen van Castellamare - The house at the edge of night

De laatste erfgenaam / The Last Descendants

  1. Ogen van de koning - The eyes of a king
  2. Macht van de koning - Voices in the dark
De laatste erfgenaam / The Last Descendants

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lange dagen van Castellamare
Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon.

Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland. Dat wordt het middelpunt van de familie - en van het eiland, waar de eilandbewoners komen om te roddelen, limoncello te drinken onder de bougainville, ruzie te maken en het weer bij te leggen, gedurende meerdere generaties door alle oorlogen en crises heen, alle veranderingen ten spijt.

Het verhaal van de Esposito's beslaat vier generaties, een verhaal vol liefde en strijd, oorlog en vooruitgang, waar op de achtergrond de geschiedenis doorgaat.
Schrijver: Catherine Banner
Oorspronkelijke titel: The house at the edge of night
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024576593
Ebook: 9789024576609
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De laatste erfgenaam / The Last DescendantsOgen van de koning
De vijftien jaar oude Leo Noord woont in Malonia en zijn toekomst ziet er somber uit. Hij zit op de militaire school, woont bij zijn grootmoeder en zorgt voor zijn broertje Stirling.

Dan vindt hij een geheimzinnig boek in de sneeuw. Eerst zijn alle pagina's blanco, maar als hij het aanraakt verschijnen er geschreven passages die spreken over familiegeheimen, de aartstovenaar Aldeberan en het verhaal van Ryan en Anna, twee tieners uit een andere wereld.

Twee werelden, de een vreemd en magisch, de ander modern en bekend, worden op beheerste wijze tegen elkaar uitgespeeld in een koningsdrama dat origineel gebruik maakt van de conventies van het fantasygenre.
Schrijver: Catherine Banner
Oorspronkelijke titel: The eyes of a king
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022549629
Ebook: 9789460923883
Uitgever: Boekerij
Macht van de koning
Nadat de rechtmatige koning van Malonia, koning Cassius, de tiran Lucien van de troon stootte, was de verwachting dat vrede en welvaart over Malonia zouden neerdalen.

Maar het land lijkt niet te kunnen ontsnappen aan het duistere verleden en het duurt dan ook niet lang voordat een nieuw, duister complot tegen de koning voor chaos zorgt.
Schrijver: Catherine Banner
Oorspronkelijke titel: Voices in the dark
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089680198
Uitgever: Boekerij