Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Belinda Alexandra

Boeken van Belinda Alexandra

Meer over Belinda Alexandra

Genre: Roman

Website: Belinda Alexandra


Overzicht

  • Wilde lavendel - Wild lavender
  • Witte gardenia - White gardenia

gedetailleerd overzicht

OverzichtWilde lavendel
Wilde lavendel is een adembenemende saga over bitterzoete passie en moed, drama en romantiek, die zich afspeelt tegen het decor van de bloeiende lavendelvelden in de Provence, het ruige Marseille, de Folies Bergère in Parijs, het decadente Berlijn en de glamour van New York.
De veertienjarige Simone Fleurier woont op een lavendelboerderij in de Provence. Na de dood van haar vader wordt zij weggestuurd van huis om als dienstmeisje te gaan werken in Marseille.
Daar komt Simone in aanraking met het theater. Zij ontwikkelt haar bijzondere talenten en op een dag is ze de ster van Parijs. De mannen in haar leven dragen haar op handen. Wanneer nazi-troepen haar geliefde stad bezetten, moet Simone een keuze maken. Ze besluit haar ziel nooit te zullen verkopen en gaat in het verzet.
Schrijver: Belinda Alexandra
Oorspronkelijke titel: Wild lavender
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1563-3
Uitgever: The House of Books
Witte gardenia
In de spiegel zie ik de kaptafel met de matroesjka-poppetjes erop. Ik sluit mijn ogen en trek in gedachten een gouden streep van Sjanghai naar Moskou. 'Mama, mama,' zeg ik in mezelf, 'blijf veilig. U overleeft het, ik overleef het, en dan zullen we elkaar weer vinden.'
China, 1945. De Russische Alina Kozlova verzet zich niet wanneer zij naar een Siberisch strafkamp wordt gedeporteerd. Zo kan ze het leven van haar dochter redden. De twaalfjarige Anya vlucht naar Sjanghai, waar ze vergeefs wacht op een levensteken van haar moeder. In Sjanghai ontmoet Anya, inmiddels opgegroeid tot jonge vrouw, de grote liefde van haar leven, Dmitri, die haar ten huwelijk vraagt.
Eindelijk waant Anya zich in veiligheid. Tot ook zij in communistische handen valt en opnieuw op de vlucht moet slaan. In het verre Australië vindt Anya ten slotte een nieuw tehuis. En nooit verliest zij de hoop haar moeder ooit nog levend terug te zien.
Schrijver: Belinda Alexandra
Oorspronkelijke titel: White gardenia
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-1280-4
Uitgever: The House of Books