Boekenplank:
Kies

Boeken van Sadie Jones

Meer over Sadie Jones

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De ongenode gasten - The uninvited guests
  • Kleine oorlogen - Small wars
  • Verstoten - The outcast

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ongenode gasten

Na de plotselinge dood van haar eerste man blijft Charlotte achter met drie kinderen. Ze hertrouwt, maar het gezin heeft het niet breed en leeft in de angst hun geliefde landhuis te verliezen.

Op de twintigste verjaardag van haar dochter vindt er vlakbij een treinramp plaats. Verschillende gestrande passagiers zoeken onderdak bij hen, onder wie een merkwaardige figuur uit Charlottes verleden. De ongenode gasten zorgen voor een avond om nooit te vergeten; in de grote verwarring wordt iedereen geconfronteerd met zijn eigen demonen.

Schrijver: Sadie Jones
Oorspronkelijke titel: The uninvited guests
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023474739
Ebook: 9789023475767
Uitgever: Cargo
Kleine oorlogen
Hal Treherne is een jonge, vastberaden soldaat die hoopt op een prachtige carrière in het leger. Hij weet zich gesteund door zijn mooie vrouw Clara, en wanneer hij wordt uitgezonden naar de mediterranee, volgt zij hem met hun twee jonge kinderen.

Cyprus blijkt niet het vriendelijke, zonnige eiland waarop Hal en Clara gehoopt hadden. De Britten verdedigen hun kolonie tegen opstandige Cyprioten, die strijden voor een Grieks Cyprus.

Clara probeert voor haar gezin een warm thuis te creëren in deze vijandige omgeving, maar het blijkt steeds moeilijker de illusie in stand te houden.
Schrijver: Sadie Jones
Oorspronkelijke titel: Small wars
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023456124
Ebook: 9789023444091
Uitgever: Cargo
Verstoten
De terugkomst van zijn vader uit de oorlog verandert het leven van de jonge Lewis voorgoed. Het burgerlijk leven waaraan hij zich met zijn moeder altijd wist te onttrekken, wordt weer voortgezet.

Wanneer zijn moeder tijdens een picknick voor zijn ogen verdrinkt, staat Lewis er alleen voor. Hij vervreemdt van zijn omgeving, raakt aan de drank en steekt uiteindelijk de plaatselijke kerk in brand. Als Lewis drie jaar later vrijkomt, moet hij het gewone leven weer oppakken in zijn geboortedorp, waar de inwoners hem wel interessant maar ook bedreigend vinden.

De twee dochters van zijn baas proberen hem te helpen, maar hun goede bedoelingen hebben desastreuze gevolgen...
Schrijver: Sadie Jones
Oorspronkelijke titel: The outcast
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023429265
Ebook: 9789023442363
Uitgever: Cargo