Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Waters

Meer over Sarah Waters

Website: https://www.sarahwaters.com/

Overzicht
  • Affiniteit - Affinity
  • De kleine vreemdeling - The little stranger
  • De nachtwacht - The night watch
  • Fluwelen begeerte - Tipping the velvet
  • Vingervlug - Fingersmith

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Affiniteit
Verslagen na de dood van haar vader, vindt Margaret Prior een nieuw doel in haar leven: in de labyrintische Victoriaanse Millbank gevangenis bezoekt ze vrouwen. Te midden van moordenaars, gifmengsters en dieven lijkt het medium Selina Dawes betrekkelijk onschuldig. Margaret raakt geheel in haar ban, met haar schemerwereld van seances, schaduwen en geestverschijningen. Bevangen door een ongekend hevige passie neemt ze het besluit Selina te bevrijden.
Schrijver: Sarah Waters
Oorspronkelijke titel: Affinity
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 90-388-8411-7
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
De kleine vreemdeling
Tijdens een stoffige zomer wordt een dokter bij een patiënt in het eenzame landhuis Hundreds Hall geroepen. Het ooit voorname Georgiaanse gebouw, dat al meer dan twee eeuwen wordt bewoond door de familie Ayres, is nu in verval: het metselwerk brokkelt af, de tuin staat vol onkruid, de klok op het stalgebouw is stil blijven staan op twintig voor negen. De eigenaars - moeder, zoon en dochter - worstelen met de veranderende maatschappij, maar ook met hun eigen conflicten. Of wordt de familie Ayres door iets onheilspellenders gekweld? Dokter Faraday weet nog niet hoe nauw en angstaanjagend hun verhaal met het zijne verweven zal raken.
Schrijver: Sarah Waters
Oorspronkelijke titel: The little stranger
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-388-9288-7
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
De nachtwacht
De nachtwacht geeft een prachtig beeld van Londen in de jaren veertig en maakt pijnlijk duidelijk hoe de Tweede Wereldoorlog het leven van vier mensen onherstelbaar verandert. Waters voert ons terug in de tijd, van 1947 naar 1944 en uiteindelijk 1941 en creëert daarmee een omgekeerde puzzel. Pas door terug te gaan in de tijd begrijpt de lezer wat deze vier mensen heeft bewogen. We zijn getuige van luchtaanvallen en verduisterde straten, maar ook van lesbische en verboden relaties, wilde feesten en seksavonturen, die Waters altijd zo broeierig weet te beschrijven.
Schrijver: Sarah Waters
Oorspronkelijke titel: The night watch
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-388-8443-5
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Fluwelen begeerte
Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar leven lang van de vaudeville. Ondersteboven van revuester Kitty Butler trekt ze naar het wilde en avontuurlijke Londen. Aanvankelijk is Nancy Kitty's kleedster, maar algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun 'mannen-act' op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is. Verlaten door Kitty zwerft ze zonder een cent op zak door de straten van Londen. Haar act wordt haar overlevingsstrategie - verkleed als man komt ze in aanraking met charlatans, schandknapen en hoeren, maar ook met de Londense aristocratie, die zo mogelijk nog gevaarlijker is... Wat staat Nancy te wachten als ze opnieuw haar hart verliest - ditmaal aan iemand die niet geïnteresseerd is in de wereld van klatergoud?
Tipping the Velvet - 2002
Regisseur: Geoffrey Sax
Cast: Rachael Stirling, Keeley Hawes, Anna Chancellor, e.a.
Schrijver: Sarah Waters
Oorspronkelijke titel: Tipping the velvet
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 90-388-8438-9
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Vingervlug
Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby, die haar met ongewoon veel tederheid opvoedt. Meneer Ibbs, Sue's stiefvader, verdient de kost met het helen van gestolen goederen. Het huis waarin Sue opgroeit is een thuishaven en toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven. Wanneer de charmant ogende oplichter Richard Rivers, beter bekend als Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed. Sue's aandeel in het plan bestaat eruit het dienstmeisje te worden van Maud Lilly, een naïef rijkeluismeisje dat samen met haar oom in een groot landhuis woont. Ze moet Gentleman helpen Maud te verleiden. Als dat lukt, krijgt Sue drieduizend pond van de enorme erfenis die Maud ontvangt als ze in het huwelijk treedt. Zodra de erfenis is veiliggesteld, wil Gentleman Maud laten opsluiten in een gekkenhuis. Sue gaat akkoord met het snode plan, maar algauw krijgt ze medelijden met Maud en raakt innig bevriend met haar. Totdat het ware plan van Gentleman duidelijk wordt, dat het begin is van een duizelingwekkende reeks verwikkelingen, waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet en van de ene verbazing in de andere valt. Want is Maud wel zo naïef als ze zich voordoet? Welke relatie heeft zij met Gentleman? En welke vreemde rol speelt de oom van Maud, die zich zelden laat zien en dag en nacht bezig is met het overschrijven van boeken?
Fingersmith - 2005
Regisseur: Aisling Walsh
Cast: Sally Hawkins, Elaine Cassidy, Rupert Evans, e.a.
Schrijver: Sarah Waters
Oorspronkelijke titel: Fingersmith
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 90-388-8435-4
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar