Boekenplank:
Kies

Boeken van Naomi Alderman

Naomi Alderman (Londen, VK) is schrijfster en game-ontwerper.

Meer over Naomi Alderman

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboren: 1974

Website: Naomi Alderman


Overzicht

  • De macht - The power
  • Het boek van leugenaars - The liars' gospel
  • Ongehoorzaam - Disobedience

Dubbel uitgegeven titels

  • Ongehoorzaamheid - zie Ongehoorzaam
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe macht

Overal ter wereld ontdekken vrouwen dat zij de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden.

Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft. De dag van de meisjes is aangebroken – maar waar houdt het op?

Schrijver: Naomi Alderman
Oorspronkelijke titel: The power
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025451868
Uitgever: Atlas Contact
Het boek van leugenaars

'Hij was een verrader, een rebel, een leugenaar, en wilde aanspraak maken op de troon. We hebben geprobeerd hem uit ons geheugen te bannen.'

Het boek van leugenaars is het verhaal van Yehoshuah, een joodse man die het door Rome bezette Judea doorkruist om te prediken en zieken te genezen. Een jaar na zijn dood vertellen vier mensen zijn verhaal.

Zijn moeder, die heen en weer wordt geslingerd tussen rouw en woede, terwijl in het bezette dorp waar zij woont steeds grotere spanningen ontstaan met de Romeinse soldaten. Iehuda, ooit een van de beste vrienden van Yehoshuah, die zich herinnert hoe hij zijn geloof verloor en een plek vond tussen de Romeinen. Caiaphas, de Hogepriester van de Grote Tempel van Jeruzalem, die ten koste van alles probeert de vrede te bewaren tussen Rome en Judea. En Bar-Avo, een rebel en moordenaar, die de vrede juist aan stukken tracht te rijten.

Het boek van leugenaars plaatst het oudste verhaal in een compleet nieuw daglicht. Meesterlijk verwoord en indrukwekkend verteld beschrijft het de dagelijkse gang van zaken in die periode: massamoorden en rellen, dierenoffers en menselijk verraad. En te midden van dat alles overleed er een onbeduidende prediker. Of er gebeurde iets wonderbaarlijks, of iemand loog.

Schrijver: Naomi Alderman
Oorspronkelijke titel: The liars' gospel
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029088855
Uitgever: Meulenhoff
Ongehoorzaam

Wanneer een geliefde rabbijn overlijdt, komt diens dochter Ronit over uit New York en verheugt zich op het weerzien met vrienden uit haar jeugd in Hendon, een Londense wijk. Maar snel wordt duidelijk dat ze haar milieu ontgroeid is.

Als Ronit haar jeugdvriendin Esti weer ontmoet, die een heel ander pad is ingeslagen, zien de twee vrouwen zich genoodzaakt hun verleden onder ogen te zien, evenals de moeilijke keuzes die zij afzonderlijk hebben moeten maken.

Schrijver: Naomi Alderman
Oorspronkelijke titel: Disobedience
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789025452711
Uitgever: Atlas Contact

Dubbel uitgegeven titelsOngehoorzaamheid

Zie voor de beschrijving van dit boek: Ongehoorzaam.

Schrijver: Naomi Alderman
Oorspronkelijke titel: zie Ongehoorzaam
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023426905
Uitgever: De Bezige Bij

Gerelateerde schrijvers