Boekenplank:
Kies

Boeken van Jesmyn Ward

Jesmyn Ward groeide op in armoede in een gehucht langs de kust van Mississippi. Ze was de eerste in haar familie die ging studeren. Ward won de National Book Award in 2011 voor haar roman Salvage the Bones. Ward woont nog steeds in DeLisle, Mississippi en geeft les in creative writing aan Tulane University.
Meer over Jesmyn Ward

Genre: Roman

Geboren: 1977


Overzicht

Het lied van de geesten
Jojo en zijn kleine zusje Kayla wonen met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos.

Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie, in een poging een goede echtgenote te zijn, dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een gelukkige familiereünie, maar in plaats daarvan volgt een hellevaart door een landschap dat nog altijd is getekend door armoede en racisme.

Onderweg wordt zowel Leonie als Jojo geteisterd door spoken uit het verleden, dat op het platteland van het Diepe Zuiden, in de onsterfelijke woorden van William Faulkner, nooit dood is, zelfs niet voorbij.
Schrijver: Jesmyn Ward
Oorspronkelijke titel: Sing, unburied, sing
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789025452407
Uitgever: Atlas Contact