Boekenplank:
Kies

Boeken van Dorothy Allison

Meer over Dorothy Allison

Genre: Roman

Website: Dorothy Allison


Overzicht

  • Bastaard uit Carolina - Bastard out of Carolina
  • Holbewoonster - Cavedweller

Non-Fictie

  • Huid - Skin
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtBastaard uit Carolina
Bastaard uit Carolina vertelt het verhaal van de Boatwrights uit Greenville County, South Carolina - een arme, blanke familie bestaande uit stevige drinkers en ontembare vrouwen.
Hoofdpersoon van het boek is 'Bone' die geboren wordt als haar moeder vijftien is. De kleine Bone houdt veel van haar talloze ooms en tantes, met hun warmte, hun romantiek en hun spannende verhalen, maar als ze wat groter wordt merkt ze hoe iedereen op haar en haar familie neerkijkt. En hoewel ze intelligent is en trots, dreigt ze ten onder te gaan aan haar omgeving, de gewelddadigheid van haar stiefvader en haar loyaliteit aan haar moeder.
Schrijver: Dorothy Allison
Oorspronkelijke titel: Bastard out of Carolina
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-254-0975-X
Uitgever: Atlas Contact
Holbewoonster
Wanneer de rockzanger Randall Pritchard, de vader van haar jongste dochter Cissy, omkomt bij een motorongeluk, gaat Delia Byrd de confrontatie met haar verleden aan.
Na een helse autotocht van de westkust van Amerika naar de andere kant van het land vestigt ze zich in haar geboorteplaats Cayro, waar ze tien jaar eerder haar gewelddadige man en haar oudste twee dochters heeft verlaten om als zangeres met Randall op te trekken. Ze breekt met de glitter en glamour, drugs en drank van de rock-'n-roll-scene, maar ook met de muziek waar ze zo in opging. Ze trotseert de minachting van het zeer rechtschapen Cayro, begint een kapsalon en heeft nog maar één doel: haar dochters terug te krijgen en hun vertrouwen te herwinnen.
Cissy, tien jaar oud, ervaart de reis als een ontvoering. Haar vader is dood, en ze is bang dat haar moeder gek geworden is. Ze is alles wat haar vertrouwd is kwijtgeraakt en moet een nieuw leven opbouwen.
Schrijver: Dorothy Allison
Oorspronkelijke titel: Cavedweller
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-450-0262-0
Uitgever: Atlas Contact

Non-FictieHuid
Huid is een meeslepende collectie essays en autobiografische verhalen. Dorothy Allison, opgegroeid in een arme familie in het diepe Zuiden van Amerika, schrijft over haar jeugd, over haar ervaringen als feministisch activiste en over haar controversiële en radicale opvattingen over seks.
Met humor, passie en een enorme overtuigingskracht maakt ze duidelijk wat het betekent om lesbienne en gelukkig te zijn in een wereld waarin de betekenis van homoseksualiteit nog steeds een onderwerp van discussie is.
Schrijver: Dorothy Allison
Oorspronkelijke titel: Skin
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-254-0985-7
Uitgever: Atlas Contact