Boekenplank:
Kies

Boeken van Cynan Jones

Cynan Jones is geboren in de buurt van Aberaeron in Wales, waar hij nog steeds woont en werkt.

Meer over Cynan Jones

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Cynan Jones


Overzicht

  • 3 sprookjes - 3 tales
  • Alles wat ik vond op het strand - Everything I found on the beach
  • De burcht - The dig
  • De lange droogte - The long dry
  • De wetten van water - Stillicide
  • Inham - Cove

gedetailleerd overzicht

Overzicht3 sprookjes

Een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een vergeten vogelverschrikker en een verloren pop. Een ongelukkig partnerschap tussen een rechterhand en een linkerhand. En een onbuigzame reus die vergeet hoe hij moet luisteren.

Deze drie korte, poëtische sprookjes brengen je van een concertgebouw naar een veld vol bloemen en van reusachtige bergtoppen naar een dorp in een vallei met mensen zoals jij en ik.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: 3 tales
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492313737
Uitgever: Koppernik
Alles wat ik vond op het strand

Terwijl hij in de koude zwarte Welshe nacht aan zijn visnetten sleurt, vindt een man bonkend tegen de rotsen de oplossing voor al zijn problemen. Eindelijk kan hij de belofte waarmaken die hij deed aan zijn beste vriend. Zijn zenuwen in bedwang houdend probeert hij te ontkomen aan het onstuitbare noodlot dat door zijn keuze in gang is gezet.

Cynan Jones schreef met Alles wat ik vond op het strand een verpletterende roman over een man die vechtend om te leven, lief te hebben en te aarden steeds verder wegdrijft van de liefde naar de donkerste randen van het mens-zijn.

* Exclusief voor de Nederlandstalige lezer heeft Cynan Jones een verbeterde, ingekorte versie van zijn roman gemaakt.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: Everything I found on the beach
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789083262147
Uitgever: Koppernik
De burcht

De burcht is een verzengende roman. Tegen een duister landelijk decor, waarin mens, dier en land met elkaar overhoop liggen, ontvouwt zich het verhaal de in elkaar grijpende levens van een dassenknuppelaar en een boer die zich door het lammerseizoen worstelt. Jones schrijft met inlevende behoedzaamheid over isolatie en verlies en met een onbewogen oog over de eenvoudige rauwheid van het leven van dieren.

De burcht is een in glasheldere, suggestieve taal geschreven meesterwerk over de eeuwige kringloop van jagen en gejaagd worden. En over het keerpunt dat ieder mens ergens heeft waarop alle vluchtwegen zijn afgesneden en hem niets anders rest dan de confrontatie aan te gaan.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: The dig
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492313010
Uitgever: Koppernik
De lange droogte

Wanneer Gareth 's ochtends vroeg wakker wordt, kan hij de opkomende warmte van de dag al voelen en de stilte van zijn vrouw die zwaar in de lucht hangt. Terwijl hij over de verschroeide velden op zoek gaat naar een verdwenen koe begint zijn geest te malen over de dromen die hij heeft, de zorgen die hij en zijn vrouw allebei dragen, en het ongemakkelijke gevoel dat er iets gaat veranderen.

De lange droogte is een mokerslag van een roman over de kwetsbaarheid van het leven en de kleine onopgemerkte momenten waarop het noodlot toeslaat.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: The long dry
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789492313430
Uitgever: Koppernik
De wetten van water

Water is schaars geworden. De Watertrein die de stad bedient, loopt steeds meer het risico gesaboteerd te worden. Wanneer bekend wordt dat meer mensen dan aanvankelijk werd gedacht hun huis zullen moeten verlaten door de bouw van een IJsdok, gaan demonstranten de straat op en beginnen de levens van verschillende mensen in elkaar te grijpen.

De wetten van water is een aangrijpend verhaal over liefde en verdriet en de wil om te overleven, dat een verontrustende glimp laat zien van de nabije toekomst.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: Stillicide
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492313805
Uitgever: Koppernik


Inham

Op zee, in een plotselinge storm, wordt een man door de bliksem getroffen. Wanneer hij bijkomt, gewond en ronddrijvend in zijn kajak, is zijn herinnering aan wie hij is en hoe hij daar beland is, zo goed als verdwenen. Hij moet zich schrap zetten tegen de pijn en op zijn instincten vertrouwen om terug naar de kust te komen, en naar de vrouw van wie hij alleen vaag vermoedt dat ze op hem wacht.

Inham is een pijnlijk emotioneel portret van een man die verwikkeld is in een ongelijke strijd met de natuurkrachten; een krachtig boek van een van de karakteristiekste stemmen in de hedendaagse literatuur.

Schrijver: Cynan Jones
Oorspronkelijke titel: Cove
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492313164
Uitgever: Koppernik