Boekenplank:
Kies

Boeken van Evie Wyld

Meer over Evie Wyld

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Evie Wyld


Overzicht

  • Na het vuur, een ademloze stilte - After the fire, a still small voice
  • Overal vogelzang - All the birds, singing
  • Wij zijn de wolven - The Bass Rock

gedetailleerd overzicht

OverzichtNa het vuur, een ademloze stilte
Nadat zijn relatie op de klippen is gelopen, verhuist Frank van Canberra naar het huisje van zijn grootouders. Hij wil zijn gewelddadige jeugd en de slechte relatie met zijn vader vergeten.

In het dorp midden in de overweldigende Australische natuur slaagt hij erin een nieuw leven op te bouwen. Frank raakt zelfs bevriend met zijn buren en vooral hun zevenjarige dochtertje Sal. Maar het blijkt niet eenvoudig het verleden van zich af te schudden en uiteindelijk besluit Frank in Sydney op zoek te gaan naar zijn vader Leon.

Als Frank na zijn zoektocht terugkomt in zijn dorp, blijkt zijn huis te zijn vernield. Buurmeisje Sal wordt vermist en Frank staat voor heel nieuwe problemen, en leert van de fouten van zijn vader door ze zelf ook te maken.

Na het vuur, een ademloze stilte is een schitterend verhaal over vaders en zonen, hun onderlinge strijd en de dingen die ze nooit over elkaar te weten zullen komen.
Schrijver: Evie Wyld
Oorspronkelijke titel: After the fire, a still small voice
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041416469
Ebook: 9789041417886
Uitgever: Ambo | Anthos
Overal vogelzang

Jake is de nieuwe, jonge bewoonster van een oude boerderij op een desolaat Brits eiland waar de wind altijd waait. Ze heeft alleen haar hond en een kudde schapen als gezelschap, en zo ziet ze het graag. Maar nu wordt haar bestaan in afzondering bedreigd.

Iets of iemand heeft het op haar schapen gemunt. Elke paar nachten wordt er een dier aan stukken gereten. Wat zit hierachter? Zijn het vossen, zijn het mensen, of is het soms dat mysterieuze beest waar op het eiland de wildste geruchten de ronde over doen?

Uit alle macht probeert Jake zich te weren tegen deze anonieme vijand. En dan is er nog haar verleden, dat ze mijlenver achter zich heeft gelaten, maar waarvan ze de littekens nog steeds draagt.

Schrijver: Evie Wyld
Oorspronkelijke titel: All the birds, singing
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044535471
Ebook: 9789044535488
Uitgever: De Geus
Wij zijn de wolven

De Bass Rock is een majestueuze rotsformatie die al eeuwenlang vanaf de zee uitkijkt over het Schotse vasteland. Door de jaren heen zijn tegen de achtergrond van deze rotsen de levens van drie vrouwen met elkaar verbonden.

Aan het begin van de achttiende eeuw vlucht Sarah weg wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog moet Ruth wennen aan een nieuw huis, een nieuwe omgeving en een nieuwe echtgenoot. Zestig jaar later staat dat huis leeg. Vivian, rouwend om haar pasgestorven vader, zoekt haar weg in de eigendommen van Ruth en ontdekt haar eigen plaats in de familiegeschiedenis.

Schrijver: Evie Wyld
Oorspronkelijke titel: The Bass Rock
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403110110
Uitgever: De Bezige Bij

Gerelateerde schrijvers