Boekenplank:
Kies

Boeken van Joanna Briscoe

Meer over Joanna Briscoe

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Joanna Briscoe


Overzicht

  • Facelift - Skin
  • Jij - You
  • Slaap met me - Sleep with me

gedetailleerd overzicht

OverzichtFacelift
De carrière van Adèle, eens de schrijfster van zeer succesvol erotische romans, zit in het slop, en haar fabelachtige schoonheid verliest langzaam haar aantrekkingskracht. In een poging de jaren tegen te houden, ondergaat ze een serie cosmetische ingrepen.

Hoewel de behandelingen steeds pijnlijker en gênanter worden, blijft Adèle ze ondergaan, overtuigd als ze is de strijd tegen de vergankelijkheid te kunnen winnen.

Elke ingreep die haar schijnbaar jonger maakt, voert haar verder terug naar haar jeugd. Opnieuw beleeft ze de momenten die haar verdere leven zo sterk bepaald hebben. Op deze manier leren we haar diepste verborgen verlangens en angsten kennen...
Schrijver: Joanna Briscoe
Oorspronkelijke titel: Skin
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789055014576
Uitgever: BZZTôH
Jij
Cecilia is smoorverliefd op haar leraar, de oudere, getrouwde meneer Dahl. Ze smeedt plannetjes en heeft de wildste fantasieën, maar gelooft geen moment dat haar dromen ooit uit zullen komen. Maar dan begint meneer Dahl met haar te flirten, zich niet bewust van wat hij met zijn spelletjes aanricht.

Dora, de moeder van Cecilia, is met haar gezin naar het landelijke Dartmoor verhuisd, zodat de kinderen meer vrijheid hebben om buiten kunnen spelen. Al snel ontdekt Dora dat er meer is in het leven dan haar gezin en de plattelandsidylle. Ze valt voor een ander. En niet zomaar een ander: ze wordt verliefd op de elegante en gevaarlijke Elisabeth Dahl.

Twintig jaar later keert Cecilia naar huis terug om Dora onder ogen te komen, en haar verleden. Ze hoopt dat de pijnlijke gebeurtenissen van vroeger dood en begraven zijn, maar dat is niet zo. Het verleden blijkt onuitwisbare sporen te hebben nagelaten.

Jij is een spannende en bijzondere roman over liefde, de onnavolgbare werking van het geheugen en de last van familiegeheimen.
Schrijver: Joanna Briscoe
Oorspronkelijke titel: You
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041416667
Uitgever: Ambo | Anthos
Slaap met me
Richard en Lelia zijn een gelukkig stel. Hij is redacteur bij een groot landelijk dagblad, zij doceert Frans en Duits aan de universiteit. Richards en Lelia's kind wordt verwekt in een chaotisch, haastig moment tijdens het omkleden, net voor ze vertrekken naar een kerstdiner. Als ze, laat en nog nagloeiend, arriveren op het feestje merken ze de jonge grijze muis Sylvie nauwelijks op.

Terwijl hun ongeboren kind groeit, raakt Richard in de ban van de subtiele charme van Sylvie en neemt ook haar aanwezigheid in Richards en Lelia's relatie toe. Langzaamaan wordt Richard ambivalenter over zijn kinderwens. Lelia worstelt met de spoken uit haar verleden: een vader die ze nauwelijks heeft gekend en haar jeugd die ze deels in eenzaamheid in Frankrijk doorbracht.

En Sylvie lijkt overal en nergens te zijn, ze is haast onzichtbaar aanwezig. Juist daarin schuilt het gevaar. In hoeverre kun je iemand, zelfs een geliefde, volledig vertrouwen?
Schrijver: Joanna Briscoe
Oorspronkelijke titel: Sleep with me
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041412089
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers